Σπουδαίο “διπλό”ο Πρωτεσίλαος, 3-1 τον Σαρακηνό

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πρωτεσίλαος με 3-1 επί του Σαρακηνού στο βοηθητικό του ΕΑΚ, με τους παίκτες του Πρωτεσίλαου να αφιερώνουν τη νίκη τους στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Μιχάλη Σιαμανίκου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Δυνατό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές διακοπές

και πολλά νεύρα και από τις δύο ομάδες, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα γκολ στο πρώτο 10λεπτο. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2′ ο Πρωτεσίλαος, όταν μετά από σέντρα του Β. Χασιώτη, ο Καλαμάτας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει με αυτογκόλ το 0-1.
Ο Σαρακηνός αντέδρασε, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 9′ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Σούδης εκτέλεσε φάουλ πήδηξαν για την κεφαλιά μέσα στην περιοχή ο Σαμαράς με τον Β. Χασιώτη, η μπάλα βρήκε το κεφάλι του παίκτη του Πρωτεσίλαου και κατέληξε στα δίχτυα, για έρθει με αυτογκόλ η ισοφάριση για τον Σαρακηνό.
Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις αντίπαλες εστίες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Στο 22′ ο Σούδης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο (χτύπησε στον ώμο), ενώ στο 35′ ο Σαρακηνός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Τσαγκαρά, ο οποίος ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή (ο παίκτης του Πρωτεσίλαου ήταν σε προφανή θέση για γκολ).
Στην επανάληψη ο Πρωτεσίλαος εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, πέτυχε γρήγορα δύο τέρματα και «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Στο 51′ ο Θ. Κόρκος έβγαλε τη σέντρα και ο Αραπίτσας με γυριστή κεφαλιά έγραψε το 1-2. Στο 55′ ο Θ. Κόρκος με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-3 για τον Πρωτεσίλαο.
Μάλιστα, στο 69’ο Παπαδόπουλος έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να πετύχει τέταρτο γκολ για τον Πρωτεσίλαο, όταν ξεπέρασε την αντίσταση του Καλαμάτα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Γράντα και μέσα από τη μικρή περιοχή αστόχησε. Στο 80′ ο Παπαδόπουλος και πάλι έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει για να μείνει έτσι το 1-3.
*Πριν την έναρξη του παιχνιδιού οι παίκτες του Πρωτεσίλαου αγκαλιασμένοι φώναξαν δυνατά το όνομα του πρώην προέδρου τους Μιχάλη Σιαμανίκου, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή πριν λίγες μέρες. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα από το διαιτητή Τασιόπουλο, ενώ οι παίκτες του Πρωτεσίλαου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Δημητριάδης, Ιωάννου, Τσαγκαράς, Τσαρδακάς (65′ Χρυσικός), Σούδης (22′ λ.τρ. Μπαρμπούτας), Τσεκούρας (55′ Ανατολής), Καλαμάτας, Βαλωτής, Κωνσταντάκος, Σαμαράς.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ:Τίτας, Μιχόπουλος, Μαλιαρός, Σιαμουρδάνης, Β. Χασιώτης (85′ Λάμπος), Κ. Κόρκος, Παναγιώτου (66′ Σ. Χασιώτης), Θ. Κόρκος (75′ Λεϊμονής), Παπαδόπουλος, Μαρικλέιν Αραπίτσας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις