Μπίλης: «Στραβοπατήματα θα γίνουν απ’ όλους»

Την πρώτη του ήττα γνώρισε ο Λεωνίδας Μπίλης ως προπονητής της Νίκης και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς στο Βελεστίνο, τόνισε πως το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα υπάρξουν και τα αρνητικά αποτελέσματα. Το πλάνο δεν αλλάζει και ο στόχος της ομάδας παραμένει η δημιουργία ενός συνόλου που θα παλέψει μέχρι τέλους και η σούμα θα γίνει τον Μάιο, συμπλήρωσε ο τεχνικός των κυανολεύκων.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ρήγα, πέτυχε μια πολύ καλή νίκη την οποία χρειαζόταν και εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Εμείς από την πλευρά μας δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε κατάλληλα τις δύο νίκες, μας έλειψε η εμπειρία. Δεχθήκαμε ένα γκολ από λάθος μας, από αδράνεια και δεν είχαμε την εμπειρία να αποφύγουμε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, δηλαδή την κόκκινη. Από εκεί και πέρα είχαμε αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλά μέσα στο παιχνίδι και τα πρώτα είκοσι λεπτά δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να βάλουμε κάποιο γκολ και να πάμε με κόντρα παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα να ισοφαρίσουμε. Δεν έγινε αυτό και από ένα λάθος πάλι έγινε το 2-0. Συμβαίνει αυτό όταν της ομάδα της λείπει λίγο η εμπειρία, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε. Δεν έχουμε παράπονο ούτε από τα παιδιά, ούτε από την ομάδα. Η ομάδα ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Έχει έναν σκοπό, έναν στόχο, και θα συνεχίσουμε στο επόμενο παιχνίδι να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και σαφώς θα υπάρξουν και οι ήττες».

Για την απόδοση των παικτών που αντικατέστησαν τους Παρασκευαΐδη και Τορεζάνι: «Οι αλλαγές που είχαμε ήταν αναγκαστικές. Και από τον Τορεζάνι και από τον Παρασκευαΐδη, ήταν δεδομένο ότι θα έμπαιναν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές. Ταίριαζαν πιστεύω στο παιχνίδι, η απόδοση δεν μπορεί να είναι συνέχεια άριστη. Δικαιούνται τα παιδιά – όχι μόνο οι συγκεκριμένοι – αλλά γενικά όλοι να μην έχουν κάποια φορά πολύ καλή απόδοση. Δεν μπορείς να ζητάς από τους ποδοσφαιριστές τριάντα παιχνίδια το 100%. Είναι στο γενικό πλάνο. Δεν πήραμε ρίσκο.

Ρίσκο πήραμε στο 2ο ημίχρονο που συνεχίσαμε να παίζουμε με δύο επιθετικούς, ή πήγαμε να παίξουμε με δύο επιθετικούς, και νομίζω πως στα 20 πρώτα λεπτά βγήκε. Αλλά δεν είχαμε το κατάλληλο μυαλό και τις δυνάμεις να πετύχουμε το γκολ. Ήρθε το δεύτερο και από εκεί και πέρα ήταν δύσκολα τα πράγματα και έπρεπε να κρατηθούμε λίγο πίσω για να μην δεχθούμε κι άλλο τέρμα. Δηλαδή μετά το 2-0 δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε κι άλλο. Να ξέρετε δεν υπάρχουν ρίσκα. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα. Όπως κάποια παιδιά κάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα και βγήκαν, κάποια δεν είχαν ρυθμό, έμεινε λίγο πίσω η απόδοσή τους. Νορμάλ είναι όλα αυτά και ανθρώπινα στο ποδόσφαιρο».

Για την φάση της αποβολής του Παπαγεωργίου: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να την αποφύγει. Δεν έχω γενικά παράπονο από τον διαιτητή. Θα μπορούσε να την αποφύγει και ο διαιτητής και ο Παπαγεωργίου. Λειτούργησε η απειρία του ποδοσφαιριστή, γιατί θα μπορούσε να μη βάλει το πόδι του. Εγώ ήθελα να μην χαλάσω μια αλλαγή, στην πρώτη κίτρινη να αλλάζουμε έναν ποδοσφαιριστή. Αλλά όταν είσαι γεννημένος το ’97 δεν έχεις την εμπειρία να το χειριστείς. Δεν πειράζει όμως, ο παίκτης στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν άριστος. Συμβαίνουν αυτά σ’ αυτή την ηλικία.

Έχετε δει το ρόστερ της Νίκης, έχετε αντιληφθεί ότι έχει πολλά νέα παιδιά, σαφώς και σε κάποια παιχνίδια θα χαθεί η διαχείριση, αλλά εμείς βαδίζουμε στο πλάνο μας, το οποίο θα τελειώσει την 30ή αγωνιστική. Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλους ότι αυτή η ομάδα θα κάνει σούμα στην 30ή αγωνιστική. Όλα τα άλλα τα περίεργα που γινόταν στο παρελθόν από την πλευρά τη δική μου και τους ποδοσφαιριστές δεν ισχύει. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο και θα δουλέψουμε μέχρι το τέλος το ίδιο. Αυτή είναι η Νίκη που θέλουμε να χτίσουμε εμείς».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Νίκη: «Θέλαμε να παίξουμε σ’ αυτό το παιχνίδι μ’ ένα γλυκό τρόπο. Είναι ένα μεγάλο γήπεδο, ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τη δύναμη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε έτσι, δηλαδή με έναν τρόπο δυνατό, αποφασιστικό γιατί ξέραμε πως και ο αντίπαλος είναι δυνατός στις στημένες φάσεις, έχει ψηλά κορμιά, είναι δυνατά παιδιά. Οπότε θέλαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο. Όπως είδατε παρόλο που παίζαμε με 10 παίκτες βάλαμε την μπάλα κάτω, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε και για το διάστημα των 25 λεπτών του 2ου ημιχρόνου είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μετά δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ από αδράνεια. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε εικοσάχρονα παιδιά για την αδράνειά τους, είναι λογικό».

Για το ότι υπήρξε απογοήτευση στον κόσμο: «Ο κόσμος της Νίκης, όπως σας είπα και στην συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, βλέπει πλέον πέρα από το αποτέλεσμα. Έχει χορτάσει από όλα αυτά, τα ανεβάσματα τα απότομα και τα κατεβάσματα τα απότομα. Ο κόσμος της Νίκης είμαι σίγουρος πως στηρίζει το πλάνο. Σαφώς και έχουμε πολυπληθείς οπαδούς, κάποιοι στεναχωρήθηκαν γιατί οι περισσότεροι θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα όμως όπως καταλαβαίνεται αυτό στο ποδόσφαιρο δεν είναι εφικτό. Τεράστιες ομάδες μπορεί να χάσουν, έτσι θα μάθουμε να χάνουμε κι εμείς. Είναι η πρώτη μου ήττα στον πάγκο της ομάδας και στις τρεις σεζόν. Έπρεπε να γίνει κι αυτό. Θα το δεχθούμε με στωικότητα».

Για την εμπειρία Νίκης και Ρήγα: «Αν κοιτάξετε τις ηλικίες, το μέσο όρο ηλικίας, θα δείτε ότι η ομάδα μας είναι πολύ μικρή. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, ούτε τι εμπειρία έχουν, εγώ μιλάω για τον μέσο όρο ηλικίας τον δικό μας. Δεν νομίζω πως υπάρχει ομάδα που έχει τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Εγώ μιλάω για την ομάδα μου. Αν θέλετε να μιλήσετε για τον Ρήγα ρωτήστε τον κ. Μπακάλη. Εγώ θα μιλάω για την ομάδα μου. Όπως κερδίσαμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχοντας νεανικό ρόστερ το ίδιο ισχύει και τώρα».

Για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της ήττας: «Θα διαχειριστούμε την ήττα όπως ακριβώς διαχειριστήκαμε και τις δύο νίκες. Με προσήλωση, δουλειά, ταπεινότητα. Δεν αλλάζει κάτι. Προχωράμε. Δεν αλλάζει τίποτα ούτε από μία ήττα, ούτε από τέσσερις νίκες. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και θέλει πολύ δουλειά και υπομονή. Πολλά στραβοπατήματα θα γίνουν από όλους».

Τέλος ο κ. Μπίλης απάντησε σε σχόλιο παρευρισκομένης αν η προηγούμενη δήλωσή του κρύβει ηττοπάθεια: «Είπα πολλά στραβοπατήματα από όλους. Το αν είμαστε ηττοπαθείς σαν ομάδα το γνωρίζετε πολύ καλά. Έχει κάνει δύο νίκες σε τρία ματς πού την βλέπετε την ηττοπάθεια. Αλλά υπάρχει ομάδα που δεν θα χάσει στο πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι υπάρχει; Υπάρχει σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου; Τι θα κάνουμε μετά από μια ήττα θα τα βάψουμε μαύρα, θα κλαίμε και δεν θα δουλέψουμε τη Δευτέρα; Τελείωσαν αυτά σας είπα. Στη Νίκη τουλάχιστον. Στη δικιά μου τη Νίκη τελείωσαν αυτά. Δουλεύουμε σκληρά και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Στην 30ή αγωνιστική βλέπουμε τη σούμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις