Στοίχημα: Προβάδισμα η Μονακό, κερδίζει η Κοπεγχάγη

Βραδιά Champions League απόψε, με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής για τους ομίλους 5-8. Το μεγάλο ματς της ημέρας διεξάγεται στο Ντόρτμουντ, με την Μπορούσια να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η συγκεκριμένη συνάντηση, όμως, δε θα μας απασχολήσει στοιχηματικά, με τις δύο σημερινές προτάσεις από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης να προκύπτουν από τα ματς Κοπεγχάγη – Κλαμπ Μπριζ και Μονακό – Λεβερκούζεν. Παράλληλα, έχουμε ξεχωρίσει δύο ακόμη παιχνίδια από τις «μικρές» κατηγορίες της Αγγλίας.

Μονακό με κάλυψη

Ξεκινάμε τα Champions League προγνωστικά με τον αγώνα Μονακό – Λεβερκούζεν, στον οποίο θα πάμε με τον 1 DNB σε απόδοση 2.01 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Άλμα πρόκρισης θέλει και μπορεί να πραγματοποιήσει σήμερα η Μονακό, που πέρασε με το εμφατικό 1-2 απ’ την έδρα της Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων. Αν οι Μονεγάσκοι κάνουν σήμερα 6 πόντους -και με δεδομένο ότι ακολουθούν δύο σερί ματς με την ΤΣΣΚΑ- τότε πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός των πρώτων δύο θέσεων του ομίλου, έχοντας και τους Λονδρέζους εντός έδρας στο δεύτερο γύρο. Πολλοί περίμεναν να κλονιστεί η θαυμάσια πορεία τους μετά την εκτός έδρας «τεσσάρα» απ’ τη Νις την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ απάντησε με εντός έδρας νίκη κόντρα στην ανεβασμένη και σκληροτράχηλη Ανζέ, η οποία ήρθε μάλιστα με ανατροπή. Η νίκη επί της Ανζέ ήταν η όγδοη στα τελευταία εννέα παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις για τους Μονεγάσκους, που έπειτα από 7 αγωνιστικές βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Ligue 1 με 16 πόντους, στο -1 απ’ τη Νις και στο +3 απ’ την Παρί. Η έδρα είναι το δυνατό τους σημείο στην Ευρώπη, καθώς στο Πριγκιπάτο έχουν χάσει μόλις δύο φορές στα τελευταία 17 εντός έδρας ματς στο Champions League (12-3-2).

Από την άλλη πλευρά, «πλήρωσε» την αφέλεια της η Λεβερκούζεν και σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία στην πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έκανε θαυμάσιο ξεκίνημα, προηγήθηκε 2-0 στο 15’, αλλά χαλάρωσε υπέρ το δέον, δέχτηκε δύο γκολ σε τρία λεπτά (36’-38’) και πήγε στα αποδυτήρια ισόπαλη. Στο φινάλε θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει, ενώ είχε φάσεις και για να κερδίσει. Κάπως έτσι πάνε όλα τα ματς φέτος για τους Γερμανούς, δηλαδή στο στυλ «όσα πάνε κι όσα έρθουν». Έγινε ακόμη ένα «τρελό» ματς το Σάββατο εκτός έδρας κόντρα στη Μάιντς, όπου την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ «ξελάσπωσε» ο φοβερός και τρομερός Τσιτσαρίτο Ερνάντες, ο οποίος με το χατ-τρικ που σημείωσε έκανε το 2-1 του 35’ σε 2-3 στο φινάλε και χάρισε στις «ασπιρίνες» τη δεύτερη νίκη φέτος στο πρωτάθλημα. Είχε προηγηθεί τριάδα ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, η οποία είχε ως αφετηρία το 2-2 με την ΤΣΣΚΑ και συνεχίστηκε με την ήττα απ’ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (2-1 εκτός) και το 0-0 εντός με την Άουγκσμπουργκ. Ο Σμιντ ζήτησε απ’ τους παίκτες του νίκη σήμερα στο Πριγκιπάτο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η Λεβερκούζεν έχει κερδίσει μόλις δύο φορές στα τελευταία 23 εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση (2-6-15).

Νίκη για Κοπεγχάγη

Συνεχίζουμε με τον Άσσο σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Κοπεγχάγη – Κλαμπ Μπριζ. Έδειξε με το «καλημέρα» η Κοπεγχάγη ότι δε θα είναι «κομπάρσος» στον όμιλο, καθώς πήρε άξια την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στην πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στην Πόρτο. Αυτό έγινε μάλιστα αγωνιζόμενη με 10 παίκτες απ’ το 66’ και ενώ στο 52’ ο Κορνέλιους είχε ισοφαρίσει το γκολ του Οταβίνιο στο 13’. Σήμερα οι Δανοί παίζουν το θεωρητικά πιο εύκολο ματς του ομίλου, εντός έδρας με την Κλαμπ Μπριζ και φιλοδοξούν στη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να πάνε στους 4 πόντους και ουσιαστικά να «απενεργοποιήσουν» τους Βέλγους, αλλά και να στείλουν μήνυμα στους άλλους δύο του ομίλου (Πόρτο, Λέστερ). Αήττητη πορεύεται η Κοπεγχάγη σε όλες τις διοργανώσεις, το σερί της έχει φτάσει τα 18 παιχνίδια, όπου μετράει 11 νίκες και 7 ισοπαλίες. Μια σαφώς καλύτερη και πιο ανταγωνιστική παρουσία θέλει να έχει σήμερα η Κλαμπ Μπριζ μετά τον εντός έδρας διασυρμό απ’ τη Λέστερ στην πρεμιέρα (0-3). Εκείνο το ματς έδειξε ότι ίσως οι Βέλγοι πρωταθλητές να μην ανήκουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αφού ήταν λες και έπαιζαν μια ταχύτητα κάτω από μια ομάδα με μηδαμινή εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά με το ειδικό «βάρος» της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Φάνηκε απ’ την αρχή ότι η Κλαμπ Μπριζ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει μια απ’ τις δύο θέσεις του ομίλου, κάτι που άλλωστε έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Μισέλ Πρεντόμ, που έχει επισημάνει ότι η ομάδα του διεκδικεί την τρίτη θέση και τη συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε καλύτερη κατάσταση δείχνουν οι Δανοί και θα τους στηρίξουμε.

Δύο Over από Αγγλία

Περνάμε στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 1.90 στο παιχνίδι Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Από δύο σερί νίκες προέρχεται στο πρωτάθλημα η Μπλάκμπερν, καθώς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Ρόδεραμ (4-2 εντός έδρας) και Ντέρμπι Κάουντι (2-1 εκτός έδρας). Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι το Over 2.5 γκολ επιβεβαιώθηκε στα 8/10 τελευταία παιχνίδια της Μπλάκμπερν για την Τσάμπιονσιπ. Από την άλλη, τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα είναι ο απολογισμός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Σε αυτές το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαχάλ επικράτησε των Γουίγκαν (2-1 εντός έδρας), Μπρίστολ Σίτι (3-2 εντός έδρας) και Νότιγχαμ Φόρεστ (2-1 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Μπρέντφορντ (1-1 εκτός έδρας). Παράλληλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπέρμιγχαμ (2-1 εκτός έδρας). Ομάδες με… έφεση στο Over, αμφότερες, πιστεύουμε ότι θα το επιβεβαιώσουν και απόψε.

Ολοκληρώνουμε με ένα ακόμη Over 2.5 γκολ, από την Α’ Αγγλίας και το παιχνίδι Πορτ Βέιλ – Μίλγουολ, σε απόδοση 2.00. Μπορεί το φαινόμενο των αγωνιστικών μεταπτώσεων στην απόδοση ομάδων μεταξύ εντός και εκτός έδρας παιχνιδιών να μην είναι ασυνήθιστο, δεν παύει, όμως, να είναι αξιοπερίεργο όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως η Πορτ Βέιλ. Τη στιγμή που στο «σπίτι» της είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που μετρά το απόλυτο έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες προσπάθειες, εκτός έδρας δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά. Παράλληλα, στα τελευταία της πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως έδρας, σημειώθηκαν Over 2.5 γκολ. Το αρκετά ενθαρρυντικό ξεκίνημα της Μίλγουολ, από την άλλη, με εξαίρεση τη βαριά ήττα από την Πιτέρμπορο, έχει δώσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τη θέση του σε μια σειρά από προβληματικές και αν μη τι άλλο απογοητευτικές εμφανίσεις. Γεγονός, που αποτυπώνεται και στο βαθμολογικό πίνακα, εκεί όπου όχι απλά έχει χάσει την επαφή με την κορυφή, αλλά βρίσκεται κιόλας στην 14η θέση. Παραμένει χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία, γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από τη Ρότσντεϊλ και, μάλιστα, εντός έδρας. Στα τελευταία εννέα εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκαν Over 2.5 γκολ, αναμένουμε και σήμερα ένα ματς με αρκετά τέρματα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις