Φάτσης: «Η Νίκη παραμένει, χαμένοι αυτοί που φεύγουν»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης. Ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τελευταίες εξελίξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και στην διαδικασία την οποία ακολουθούν τα Δ.Σ. σε σχέση μ’ αυτές.

Αναλυτικά το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φάτση:

«Θα ήθελα να δώσω διευκρινήσεις σε κάποια θέματα τα οποία με αφορούν. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας, αυτό είναι γεγονός. Εμείς είμαστε Νίκη και μας ενδιαφέρει η ομάδα να πηγαίνει καλά. Δεν προσωποποιούμε τίποτα, κυρίως στο ποδόσφαιρο όπου τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις μερικές φορές σε προλαβαίνουν.

Να πω τώρα συγκεκριμένα: Νομίζω ο κ. Τζήμας εξήγησε τους λόγους της απομάκρυνσης του κ. Μπίλη, μάλιστα λάβαμε στην Ερασιτεχνική ένα έγγραφο από τον πρόεδρο της Διοικούσας του ποδοσφαίρου, τον κ. Τζήμα, όπου η απόφασή του ήταν να λήξει η συνεργασία του κ. Μπίλη καθώς και του κ. Κοκκινάκη από την ομάδα.

Εμείς αυτό που οφείλαμε να κάνουμε ήταν να αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη απόφαση και να αποδεχθούμε και την πρόσληψη του νέου τεχνικού. Εδώ θέλω να πω κάτι διαδικαστικό γιατί ακούστηκε το πρωί ως παράπονο ή ως υπόδειξη διοικητική να το πω έτσι. Δηλαδή, αν έγινε διοικητικό συμβούλιο για να αποδεχθούμε την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής. Εδώ σ’ αυτή την ομάδα θυμόμαστε τις νόμιμες διαδικασίες μόνο όταν μας συμφέρει και θυμούνται και πέρυσι τι έγινε και φέτος τι έγινε.

Διαδικαστικά ο κ. Μπίλης έφυγε από την ομάδα όπως ήρθε ή όπως ήρθε σήμερα ο κ. Ξηροφώτος. Γιατί το λέω αυτό, υπάρχει ένα συμφωνητικό το οποίο υπογράφεται μεταξύ των δύο μερών του κ. Μπίλη συγκεκριμένα και της Ερασιτεχνικής, του κ. Ξηροφώτου και της Ερασιτεχνικής, του κ. Βελιτζέλου πέρυσι με την Ερασιτεχνική, το οποίο κατατίθεται στην εφορία. Και καμία ανακοίνωση να μην κάνουμε εμείς επίσημη ως ομάδα, από τη στιγμή που κατατίθεται το συμβόλαιο του νέου προπονητή αυτόματα σταματάει η ισχύ του πρώτου. Χωρίς να κάνουμε καμία κίνηση σε επίπεδο εφορίας. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Απλά εμείς τυπικά έπρεπε να βγάλουμε μια ανακοίνωση για να επιβεβαιώσουμε τις αποφάσεις της Διοικούσας.

Γιατί άκουσα: έγινε διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί η απομάκρυνση του κ. Μπίλη; Γιατί έγινε διοικητικό συμβούλιο για να προσληφθεί ο κ. Μπίλης; Γιατί έγινε διοικητικό συμβούλιο για να προσληφθεί πέρυσι ο κ. Μπίλης; Γιατί έγινε συμβούλιο για να προσληφθεί ο κ. Βελιτζέλος πέρυσι; Όχι. Γι’ αυτό λοιπόν να μην δημιουργούμε εντυπώσεις σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που γίνονται και φέτος και πέρυσι όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα το ερασιτεχνικό κομμάτι και να μην δημιουργούμε εντυπώσεις ότι δεν λειτουργεί το όργανο καλά, ο πρόεδρος κάνει ότι θέλει κλπ. Αυτό δεν ισχύει. Αυτό ήθελα να το διευκρινίσω.

Από ότι διάβασα μετά σε κάποιο σάιτ ακολούθησαν τέσσερις παραιτήσεις από την Διοικούσα Επιτροπή και εδώ θέλω να σταματήσω σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Ειλικρινά πρέπει να το καταλάβουμε όσοι ασχολούμαστε διοικητικά με τη Νίκη είτε είμαστε Διοικητικό Συμβούλιο είτε είμαστε Διοικούσα. Αυτό το αν δεν ήμουν εγώ τι θα γινόταν εκείνο, ή αν δεν έκανα εγώ τότε εκείνο τι θα γινόταν το άλλο για εμένα είναι ένας μύθος. Η Νίκη έχει ανάγκη μόνο τον κόσμο της και όσοι διοικούν έχουν ανάγκη τη Νίκη. Τι θέλω να πω μ’ αυτό. Όσοι έχουν ασχοληθεί διοικητικά παλιά με τη Νίκη, ή εγώ τώρα που ασχολούμαι διοικητικά ή αυτοί που θα ασχοληθούν μετά να έχουν κάτι στο μυαλό τους. Ότι χρωστάνε στη Νίκη κι όχι η Νίκη σ’ αυτούς. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή εγώ φεύγοντας από πρόεδρος της Νίκης το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα αυτή. Γιατί αυτή η ομάδα είναι που σε αναδεικνύει στην κοινωνία, αυτή η ομάδα είναι που σου προσφέρει λάμψη και αυτή η ομάδα είναι που σου προσφέρει αναγνωρισιμότητα. Θυμάμαι μια κουβέντα ενός εφόρου πριν από χρόνια που είπε πως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα ήταν έφορος σ’ ένα τμήμα της Νίκης και θα άνοιγαν τέτοιες πόρτες που δεν θα μπορούσε να μπει ποτέ. Να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι. Όσοι φύγουν η Νίκη δεν πάει χαμένη. Η Νίκη παραμένει χαμένοι είναι αυτοί που φεύγουν. Αυτοί πάνε χαμένοι. Η Νίκη δεν πάει χαμένη όποιος και να φύγει από οποιοδήποτε πόστο».

Για τις εξελίξεις από την Κυριακή και μετά: «Νομίζω ότι ήταν καθαρά στο χέρι του κ. Τζήμα όλο το παιχνίδι αυτό και το διοικητικό και το επικοινωνιακό από πλευράς ποδοσφαιρικού τμήματος. Εξήγησε κάποια πράγματα στους ποδοσφαιριστές ότι οι λόγοι για την απομάκρυνση του προπονητή δεν ήταν αγωνιστικοί. Μάλιστα και πέρυσι αν θυμάμαι καλά ο κ. Μπίλης όταν παραιτήθηκε, παραιτήθηκε με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Τότε κανένας δεν ρώτησε μα με δέκα βαθμούς πού πας στους τέσσερις αγώνες; Τότε θεωρώ πως η ερώτηση θα ήταν πιο σημαντική απ’ ότι σήμερα.

Πέρυσι όμως δεν έγιναν αυτά που έγιναν σήμερα. Από εκεί και πέρα ήταν καθαρά επιλογή του κ. Τζήμα και από τη στιγμή που είναι ο άρχων του ποδοσφαιρικού τμήματος να το πω λαϊκά «έχει το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι». Το είπα και σε άλλη συνέντευξη ότι θα επωμιστεί την οποιαδήποτε αποτυχία της συγκεκριμένης ομάδας και θα πανηγυρίσει την οποιαδήποτε επιτυχία της συγκεκριμένης ομάδας. Έτσι είναι οι leaders σ’ όλα τα τμήματα. Αλλά να μην φτάνουμε στο σημείο να λέμε όταν βγει η ομάδα πανηγυρίζω εγώ κι όταν δεν βγει η ομάδα φταίει ο άλλος. Δεν υπάρχει αυτό. Ήταν λοιπόν μια απόφαση καθαρά του κ. Τζήμα, εξήγησε τους λόγους και από εκεί και πέρα είχε κάποια ακούσματα από ότι μου είπε που κι εμένα κάποια έπεσαν στην αντίληψή μου κάποια όχι, έκρινε έτσι προχωράμε».

Για το αν δεσμεύεται με τον Σύλλογο ο κ. Τζήμας: «Δεσμεύεται εκ των πραγμάτων επειδή έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι σαφέστατο. Από εκεί και πέρα αν εννοείται αν δεσμεύεται γραπτώς με κάτι γιατί θεωρώ ότι κάπου εκεί πάει η ερώτηση, τη Δευτέρα έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής ένα από τα θέματα είναι και οι οικονομική ανάλυση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οπότε εκεί θα γίνει και μία αναφορά των οικονομικών του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να ενημερωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τι έγινε το διάστημα που έχει αναλάβει την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος ο κ. Τζήμας.

Εγώ προσωπικά επειδή είμαι κοντά του έχω δει ότι είναι συγκροτημένος, έχει αποδείξεις από όλες τις κινήσεις που έχει κάνει. Το έχω πει ότι εγώ δεν έχω υπογράψει τίποτα σε σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, είτε για έργα, είτε για ποδοσφαιριστές, μόνο του κ. Μπίλη γιατί είναι θέμα ΕΠΟ, ούτε η σφραγίδα της Ερασιτεχνικής έχει μπει πουθενά. Μάλιστα διάβασα πως πάλι δεν θέλει να μπλέξει στη διαδικασία του πλαστικού την Ερασιτεχνική. Θα βρει άλλο τρόπο ώστε το πλαστικό να έρθει στο Π. Μαγουλάς χωρίς να μπούμε σε διαδικασία με την Ερασιτεχνική.

Υπάρχει μια δέσμευση από την πλευρά του σε σχέση με τις παλιές υποχρεώσεις με δημόσια ταμεία, ΙΚΑ και Εφορία, και από εκεί και πέρα θεωρώ πως και χαρτί να κάναμε πριν από ένα μήνα το χαρτί αυτό θα ήταν ελλιπές, γιατί προστίθενται νέα πράγματα στη διαδικασία που αν θα γίνει ένα χαρτί τώρα θα περιλαμβάνει μεγαλύτερο όγκο πραγμάτων. Αν πιεζόμουν πριν ένα ενάμιση μήνα να κάνουμε ένα συμφωνητικό με τον κ. Τζήμα σε σχέση με την Ερασιτεχνική αν το υπογράφαμε τότε με τις εξελίξεις που είχαμε από εκεί και πέρα θα ήταν ελλιπέστατο. Δεν έχει πρόβλημα να κάνουμε συμφωνητικό ούτε εγώ το αποφεύγω. Εγώ απορώ αυτό το συμφωνητικό πέρυσι με τον κ. Ξάνθη γιατί δεν το κάναμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις