Δ. Σέττος: “Ήταν θέμα χρόνου να έρθει η νίκη για τον Ρήγα”

Ο Δημήτρης Σέττος για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ξεκίνησε βασικός με τη φανέλα του Ρήγα και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να βάλει τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη των «κυανολεύκων» του Βελεστίνου, στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Όπως ήταν λογικό αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ρήγα, τόσο κατά τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Τάσο Τσελεπή στο 76ο λεπτό του αγώνα, όσο και στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» για την επιτυχία της περασμένης Κυριακής, καθώς και τη δική του απόδοση. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το επόμενο παιχνίδι, που είναι αυτό με τον Εθνικό Φιλιππιάδας εκτός έδρας, αλλά και γενικότερα για την πορεία που θα διαγράψει ο Ρήγας Φεραίος στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Αναλυτικά μας είπε:
Για τη νίκη του Ρήγα Φεραίου στο ντέρμπι της Κυριακής: «Ήμασταν καλύτεροι από τη Νίκη καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Πετύχαμε νωρίς το πρώτο γκολ και είχαμε τη δυνατότητα για μεγαλύτερο σκορ στο α’ μέρος. Η Νίκη ανέβασε κάπως την απόδοσή της στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ουσιαστικά δεν μας απείλησε. Όταν μάλιστα καταφέραμε και σημειώσαμε το δεύτερο τέρμα τότε όλα τελείωσαν. Θεωρώ ότι απόλυτα δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς».
Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι: «Ήταν ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως. Το παρακολούθησε πολύς κόσμος που δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα. Μάλιστα τιμά και τους δύο συλλόγους το γεγονός ότι δεν έγινε το παραμικρό στις κερκίδες. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων τις ενίσχυσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως ποδοσφαιριστής χάρηκα ιδιαίτερα που συμμετείχα σε ένα τέτοιο παιχνίδι».
Για τη δική του απόδοση: «Κα’ αρχάς με ικανοποίησε το γεγονός ότι ήμουν υγιής διότι και στα δύο περσινά ματς με τη Νίκη είχα κάποια προβλήματα. Θεωρώ ότι προσέφερα όσο μπορούσα στην επιτυχία της ομάδας μου, σύμφωνα με αυτά που μου είχε ζητήσει ο προπονητής μας. Ακόμη δεν είμαι 100% έτοιμος να βγάλω το 90λεπτο, αλλά όσο έπαιξα προσπάθησα για το καλύτερο έχοντας φυσικά και την πολύ μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες μου».
Για το αν η επιτυχία επί της Νίκης ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας: «Εννοείται ότι θα μας ανεβάσει την ψυχολογία. Προερχόμασταν από δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, οπότε μία νίκη και μάλιστα σε τοπικό ντέρμπι ήταν ό,τι καλύτερο. Μας διώχνει το άγχος για τη συνέχεια. Πάντως, εδώ θέλω να σημειώσω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και έτσι ήταν καθαρά θέμα χρόνου να ερχόταν οι πρώτοι μας βαθμοί στο πρωτάθλημα».
Για το επόμενο παιχνίδι στη Φιλιππιάδα με αντίπαλο τον Εθνικό: «Πλέον η προσοχή μας στρέφεται αποκλειστικά στον εκτός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Όλη την εβδομάδα θα δουλέψουμε σκληρά. Θα δούμε σε βίντεο αγώνες του αντιπάλου μας και θα αναλύσουμε το παιχνίδι του. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε και φυσικά θα «χτυπήσουμε» το ματς με όλες μας τις δυνάμεις».
Για τη θέση που του αρέσει να παίζει (στον Ρήγα έχει χρησιμοποιηθεί ως σέντερ φορ, «δεκάρι» και εξτρέμ): «Δεν έχω πρόβλημα όπου και να αποφασίσει ο προπονητής μου να παίξω. Βέβαια, επειδή έχω παίξει λιγότερες φορές πίσω από τον επιθετικό έχω μία προτίμηση στη θέση του σέντερ φορ ή του αριστερού χαφ-εξτρέμ, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να μπορώ να βοηθώ την ομάδα από οπουδήποτε μου ζητηθεί».
Πηγή: Εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις