“Νοσεί” ο Ολυμπιακός, άφησε δύο βαθμούς στην Άμφισσα, 1-1 με Φωκικό

Δύο βαθμούς άφησε στην Άμφισσα ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με τον Φωκικό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 1-1. Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν πως είναι μια ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Απέναντι στον ουραγό Φωκικό των πολλών προβλημάτων, τον…

…οποίο μια σοβαρή ομάδα θα τον κέρδιζε.
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση στις μεταγραφές, καθώς με το υπάρχον έμψυχο υλικό πιο πιθανό είναι η ομάδα να παίξει στα πλέι άουτ, παρά να μπει στα πλέι οφ.
Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 64′ και δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Καλλέργη στο 69′.

Κακός ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να μη δικαιολογεί την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο ως μια ομάδα που θέλει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στο πρωτάθλημα. Πολλά τα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και της κυκλοφορίας της μπάλας, καθώς σε ολόκληρο το 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία καλή επιθετική προσπάθεια.
Απέναντι σ’ έναν προβληματικό Φωκικό, ο οποίος μαστίζεται από οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με μόλις 15 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του υπηρεσιακού προπονητή Γιάννη Λύτρα.
Οι καλές επιθετικές προσπάθειες στο παιχνίδι για το πρώτο μέρος ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, όλες για λογαριασμό του Φωκικού. Στο 2′ ο Ντάμπος έπιασε το ανάποδο ψαλίδι με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 6′ σε σέντρα του Ντάμπος ο Κολίτσι βγήκε έγκαιρα από την εστία του και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ καιροφυλακτούσε ο Γεωργουσόπουλος.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς οι δύο ομάδες να έχουν ρυθμό, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους, με την εικόνα τους να είναι προβληματική. Στο 26′ σε σέντρα του Γεωργουσόπουλου από τα δεξιά ο Γιαλούσης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, για να προλάβει ο Κολίτσι διώχνοντας τον κίνδυνο. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 34′. Ο Ντάμπος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ολυμπιακού, για να μπλοκάρει εύκολα ο Κολίτσι.

Δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του, ενώ ο Κούτσης έριξε στο παιχνίδι τους Μέζα και Μαρτίνεθ, θέλοντας να κάνει την ομάδα πιο παραγωγική στη μεσαία γραμμή. Το πρώτο σουτ με καλές προϋποθέσεις στο παιχνίδι έγινε από πλευράς Ολυμπιακού στο 49′ με τον Μπιτάνγκ να το επιχειρεί και τον Τσεκρέζι να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο61′. Ο Μέζα με ωραία μπαλιά βρήκε τον Διαμαντόπουλο, με τον επιθετικό των “ερυθρολεύκων” να μη μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα Τσεκρέζι, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Για να φτάσουμε στο 63′ όπου οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι. Ο Διαμαντόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μουστάκη, με τον διαιτητή Βάτσιο να καταλογίζει το πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Διαμαντόπουλος, γράφοντας το 0-1.
Το γκολ, ωστόσο, δεν το χάρηκαν για πολύ οι παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς στο 69′ ο Φωκικός ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από πλευράς γηπεδούχων ο Καλλέργης με καρφωτή κεφαλιά νίκησε την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Κολίτσι και έγραψε το 1-1.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στη συνέχεια σε δεύτερο γκολ και να πάρουν τη νίκη. Για 20 λεπτά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, ενώ ο Φωκικός στο 81′ με τον Ντάμπος απείλησε την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο μέσος των γηπεδούχων σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κολίτσι να πέφτει στη δεξιά του γωνία, μπλοκάροντας τη μπάλα.
Στα τελευταία λεπτά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Πολλές οι καθυστερήσεις από πλευράς γηπεδούχων, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία καλή επιθετική προσπάθεια και να απειλήσει το τέρμα του Τσεκρέζι.

Σκόρερ: 69′ Καλλέργης-64′ πεν. Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Ζαχαρόπουλος, Γεωργουσόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης-Μαργαρίτης, Θέος, Νικολιάς, Μακρυδημήτρης
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Παπανικολάου (Κορινθίας), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
4ος διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

ΦΩΚΙΚΟΣ: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σκαρίμπας, Καλλέργης, Ντάμπος (93′ Πολυχρονάκης), Γεωργουσόπουλος, Ευαγγελιδάκης (94′ Πρίφτι), Ρεβυθόπουλος, Ζαχαρόπουλος (77′ Καρυπιάδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κολίτσι, Καρράς (55’Μέζα), Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Μακρυδημήτρης, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (83′ Σκοπελίτης), Θέος (58′ Μαρτίνεθ), Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις