Τζήμας: «Έρχονται νέοι επενδυτές»

Μπορεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου να ήταν για την παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ της ομάδας, όμως ο κ. Τζήμας άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε ο Λεωνίδας Μπίλης και οι παραιτηθέντες από τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Παράλληλα ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή στον οποίο δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα. Η σημερινή μέρα είναι μια σημαντική μέρα για τη Νίκη Βόλου. Όλοι γνωρίζετε πως έχουμε νέο προπονητή. Με πολλή ώριμη σκέψη και συλλογισμό αυτές τις μέρες, έχω κάνει έναν διαχωρισμό σε δύο φάσεις. Η μία είναι ότι η ομάδα έπρεπε να μπει σε ένα καθεστώς ηρεμίας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για το μπάτζετ της ομάδας και τις πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές

«Μόνο η επιθετική γραμμή της Νίκης στοιχίζει 50.000€. Κάποιοι άνθρωποι στεναχωριούνται με τις αλήθειες. Όλα αυτά τα οικονομικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στον Ερασιτέχνη τη Δευτέρα. Να σημειωθεί πως δεν οφείλουμε τίποτα από μηνιαίους μισθούς. Ακούσατε και κάποιες δηλώσεις του παλιού μας προπονητή, αυτά τα πράγματα είναι γελοία. Δεν θα ακολουθήσουμε τη γραμμή του.

Είχα αφήσει κάποια μέλη της διοικούσας να διαχειρίζονται τα χρήματα των εισιτηρίων και νόμιζαν πως ήταν δικά τους λεφτά. Ή πιστεύανε πως θα τα πάρει ο πρόεδρος και θα τα φάει. Έχουν πλήρη άγνοια από οικονομικά θέματα. Όλοι σας ξέρετε πως ένας Νικλητσιώτης δεν έρχεται μ’ έναν καφέ. Θα γνωρίζετε πως ο Κορέτα δεν έρχεται αν δεν αμειφτεί. Το μπάτζετ δεν είναι 150.000€ όπως είπε ο πρώην προπονητής, γιατί ξέχασε να προσθέσει 2-3 παίκτες ακόμα. Είναι 193.000€ και 87.000€ είναι τα έξοδα μετακινήσεων και διαιτητών. 163.000€ είναι τα έργα των γηπέδων, από τα οποία το υπόλοιπο που έχει μείνει είναι 17.000€. Τα πάντα είναι πληρωμένα. Είναι 7.000€ που οφείλουμε στον κ. Νταόπουλο ο οποίος μάλιστα θα κάνει και μία προσφορά με την παραίνεση του κ. Βενέτη. Αύριο (29/09) θα μας δώσει την άμμο ώστε μετά να πέσει από πάνω το πλαστικό. Έπρεπε να πληρώσουμε 22.000€ τα χρέη του Ερασιτέχνη για να μπορέσουμε να εκτελωνίσουμε και να είμαστε συνεπείς. Δεν ήθελα να θίξω αυτόν τον τεράστιο πρόεδρο (κ. Φάτση) που με τις χθεσινές του δηλώσεις ακολουθεί τη γραμμή μου και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια».

Η απάντηση στον κ. Μπίλη

«Να πω στον κ. Μπίλη, ότι κάποια γεγονότα δεν είναι τυχαία όταν επαναλαμβάνονται. Μπορεί ο προηγούμενος πρόεδρος (κ. Βούλγαρης) να μην είχε την δική μου παιδεία ή το δικό μου το μέγεθος γνώσεων, όμως ήταν ένας άνθρωπος που έβαλε χρήματα και πάντα αγαπά την ομάδα».

«Διαφορετικά θα ήταν στον Ρήγα αν δεν γίνονταν κάποια πράγματα πέρυσι»

«Βάλλομαι από παντού γιατί η Νίκη έχει ξεπεράσει κάποιους φραγμούς. Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που έφερναν τη διχόνοια. Το αποδείξαμε στο Ρήγα Φεραίο που πήγαμε 1200 άτομα. Άλλο θα ήταν το αποτέλεσμα και η εκεί συμπεριφορά των ανθρώπων αν δεν είχαν γίνει κάποια πράγματα πέρυσι. Ποτέ δεν επιτίθεσαι σε ομάδες. Κρατάς πάντα καλές σχέσεις. Κάπου θα τους χρειαστείς, κάπου θα σε χρειαστούν. Δεν μπόρεσα να μεταφέρω στους παίκτες το πάθος, αν και ήταν θέμα προπονητή».

«167.000€ έξοδα»

«Ευχαριστώ δημόσια τον κ. Ακτσιαλή που με στηρίζει γιατί πάνω απ’ όλους έβαλε τη Νίκη τη λογική. Ευχαριστώ επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. στην οποία προστέθηκαν και άλλα δύο μέλη. Είμαστε πλήρεις. Επίσης να ευχαριστήσω τους αποχωρήσαντες μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ και τον προπονητή μας. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως νομίζει, η Νίκη είναι ο κόσμος της κι εγώ θα συνεχίσω να είμαι κοντά του. Πριν έρθω στο Βόλο, αυτός ο κόσμος είχε “μεσάνυχτα”. Δεν θέλω να κρίνω τις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν υπήρχε διαφάνεια παλιότερα. Ήδη ο κ. Στραβέλλας έχει κάνει τον οικονομικό απολογισμό του διμήνου, όπου έχουμε φτάσει τις 167.000€ έξοδα. Τα έσοδα ήταν 83.000€. Φανταστικό ποσό για την ομάδα. Από αυτό νομίζω πως δικαιούμαι να πάρω ένα μικρό κομμάτι (από διαρκείας, από χορηγούς)».

«Νέοι επενδυτές»

«Αυτή την εβδομάδα ακολουθεί ένας καταιγισμός φίλων της Νίκης Βόλου, οι οποίοι θα επενδύσουν στο πρόσωπό μου, βάσει της εμπιστοσύνης που μου έχουν και γνωρίζοντας πως τα χρήματά τους θα πάνε σε ποδοσφαιριστές και έργα. Με λύπησε το γεγονός πως συνάδελφος αναφέρθηκε κατά συναδέλφου. Ο πρώην προπονητής αναφέρθηκε σ’ αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο, το επιστήμονα, τον δικηγόρο, τον λογιστή, τον κ. Ξηροφώτο. Έναν άνθρωπο που τον παρακολουθώ τέσσερα χρόνια καθώς ήμασταν αντίπαλοι και μας δυσκόλευε συνέχεια. Έναν αξιόλογο προπονητή, έναν άνθρωπο με τρομερές δημόσιες σχέσεις. Από το γραφείο του περνάνε χιλιάδες επιχειρηματίες και κάποιοι θέλουν να κάνουν κάποιες χορηγίες. Αυτό δεν είναι κακό. Ο κ. Ξηροφώτος είναι ένας σκληρός προπονητής. Δεν δέχομαι ως προπονητής να ‘’πετάς αετό’’. Να είσαι στον Ρήγα και να ‘’πετάς αετό’’. Όλοι είδαμε το πρώτο γκολ. Είδαμε ότι η ομάδα δεν είχε πάθος, είδαμε ότι οι μισοί ήταν σ’ άλλο ‘’χωράφι’’ και οι άλλοι μισοί σε άλλο. Είμαι πρόεδρος, έχω επενδύσει χιλιάδες δικά μου ευρώ και θα είμαι κοντά στον κόσμο που με στηρίζει».

«Ούτε ευρώ από τα μέλη της Δ.Ε.»

«Ένας άνθρωπος που αγαπά την ομάδα δεν αρκεί να είναι στη Δ.Ε.. Ας μου πει κάποιος από τη διοικούσα επιτροπή πως έβαλε έστω κι ένα ευρώ. Δεν μπορώ να μην πω πως οι άνθρωποι έτρεξαν και αγωνίστηκαν. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό. Ετοιμάζω μεγάλες εκπλήξεις και όλα αυτά που ακούγονται, διαψεύδονται καθημερινά».

Αιχμές για οικονομική κακοδιαχείριση

«Μάλιστα, επειδή είμαι τεχνοκράτης, ζήτησα από τον προπονητή να μου κάνει μία λίστα με τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών. Εκεί διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν διαφορές στα ποσά. Θα το δώσω στη δημοσιότητα τα έγγραφο.

Ειπώθηκε πως η ομάδα πήγε στη Φιλιππιάδα κι ένα ποσό. Εγώ έχω πάει στη Φιλιππιάδα χιλιάδες φορές. Δαπανήθηκαν 1000 ευρώ στο ξενοδοχείο και δεν πληρώθηκε το λεωφορείο, το οποίο μάλιστα μας έκανε δώρο τη μετάβαση στο Βελεστίνο».

«Τα χρήματα των ποδοσφαιριστών εξασφαλισμένα μέχρι το τέλος»

«Να πω στους ποδοσφαιριστές μας να μη βλέπουν την ομάδα σαν ψυχροί επαγγελματίες. Έχω μεριμνήσει 30 του κάθε μήνα, μέχρι και τον Απρίλιο, είναι τακτοποιημένοι. Υπάρχουν στην τράπεζα αυτά τα χρήματα. Είμαι ευαίσθητος, για πληρωμές στα φυσικά πρόσωπα».

Το καλωσόρισμα στον κ. Ξηροφώτο

«Να ευχαριστήσω τον κ. Ξηροφώτο που επέδειξε παιδεία, αγάπη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και να δεχθεί την πρότασή μου. Θέλω να σε καλωσορίσω στην οικογένεια της Νίκης και να παιδαγωγήσεις τα παιδιά προς άλλη κατεύθυνση. Να τους πεις πως δεν είναι μαγκιά να πεις πόσα λεφτά παίρνεις ή να κατηγορείς τον εργοδότη σου. Είσαι ένας εξαιρετικός προπονητής, ένας καταπληκτικός επιστήμονας. Σε καλωσορίζω, σου έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξεις πόσο μεγάλος προπονητής είσαι και σου εύχομαι πάντα νίκες».

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις