Τόλιος: «Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων»

Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη Football League είναι ο Θανάσης Τόλιος. Ο 39χρονος τερματοφύλακας θα υπερασπιστεί την εστία του Αιγινιακού, όπου παίζει από το 2013. Μιλώντας στο Fl News αναφέρεται στο γεγονός ότι συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο σε αυτή την ηλικία, ενώ κάνει αναφορά στην αναβολή του πρωταθλήματος που «έχει κουράσει», αλλά και στην ομάδα της βόρειας Πιερίας που στοχεύει στην παραμονή.

– Με βάση την προετοιμασία που έχετε κάνει και το ρόστερ του Αιγινιακού, πώς βλέπεις τη νέα σεζόν;
«Τα πήγαμε αρκετά καλά στα φιλικά με τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας, όπως τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η παραμονή. Η ομάδα μου αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είναι φιλόδοξοι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά».

– Καταφέρνεις σε ηλικία 39 ετών και διατηρείσαι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει μυστικό;
«Δεν υπάρχει μυστικό. Αρκεί να είσαι επαγγελματίας. Μόνο έτσι καταφέρνεις να έχεις διάρκεια και να είσαι ανταγωνιστικός. Εγώ προσπαθώ καθημερινά στις προπονήσεις και δίνω όλο μου τον εαυτό. Όσο περνούν τα χρόνια, προσέχω ακόμα περισσότερο την υγεία μου. Δόξα τω Θεώ δεν είχα τραυματισμούς και αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο».

– Πώς κρίνεις τις διαδοχικές αναβολές στο πρωτάθλημα;
«Είναι πολύ κουραστικό αυτό που συμβαίνει. Έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο, μπαίνει ο Οκτώβρης και δεν έχουμε δώσει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι. Φανταστείτε ότι θα παίζουμε Κυριακή – Τετάρτη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ποιότητα των αγώνων εξαιτίας της κόπωσης από τα διαδοχικά ματς και τα μακρινά ταξίδια».

– Ένα σχόλιο για τις ομάδες της Football League 2016-2017;
«Θα πρόκειται για πρωτάθλημα δύο ταχύτητων. Υπάρχουν πέντε ομάδες που θα παλέψουν για άνοδο και οι υπόλοιπες που θα είναι στην ίδια μοίρα και θα έχουν τον ίδιο στόχο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις