H Ερασιτεχνική ΑΕΛ για τη σχέση της με την ΠΑΕ

Ανακοίνωση ενημερωτικού χαρακτήρα εξέδωσε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ, στην οποία αναφέρεται η εξέλιξη της σχέσης της με την ΠΑΕ, καθώς και όποια άλλα οικονομικά διαδικαστικά θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν προκύψει, όπως επίσης το κλίμα που επικρατεί μεταξύ ΠΑΕ, Ερασιτεχνικής και οπαδών.

Αναλυτικά:

«Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, καλούνται τα μέλη του Σωματείου σε τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στη Λάρισα την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» με θέματα:

1) Προϋπολογισμός Τμημάτων Σωματείου

2) Καταστατικό Σωματείου

3) Λοιπά θέματα

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου. Δικαίωμα εγγραφής και παρουσίας κατά τη Γενική Συνέλευση έχουν όσοι εγγραφούν μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου Για την ταυτοποίηση των μελών είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση Μετόχων ΠΑΕ Α.Ε.Λ. 24.9.2016

Το Σάββατο 24.9.2016 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε σε αυτή με τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Χολέβα, τον Γεν. Γραμματέα κ. Γεώργιο Νάκα, και το απερχόμενο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ κ. Γεώργιο Βαλιάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης όπως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ και η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο γενικότερης ανάλυσης των θεμάτων που ανέκυψαν το διάστημα των τελευταίων μηνών αναφορικά στις σχέσεις Σωματείου και ΠΑΕ, ζητήθηκε από τον μεγαλομέτοχο κ. Αλέξιο Κούγια να αναλυθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε προσωπικές του δηλώσεις που θεωρούμε ότι προσέβαλαν το Σωματείο, τα τμήματά του, το Δ.Σ. και τα μέλη του. Ο κ. Κούγιας δήλωσε πρόθυμος να ανασκευάσει τα όσα ατυχή είχε πει σε γραπτές, ραδιοφωνικές και δημόσιες τοποθετήσεις του θεωρώντας πως έτυχε κακής πληροφόρησης και, δεσμευόμενος επιπρόσθετα να μην το επαναλάβει στο μέλλον, δήλωσε έτοιμος με δημόσια τοποθέτησή του να αποκαταστήσει οποιονδήποτε εθίγη από προσωπικές του δηλώσεις, όπως ανέφερε και σε προσωπική του δήλωση.

Αναφορικά με την οικονομική εκκρεμότητα της ΠΑΕ προς το Σωματείο από την περσινή σεζόν, ο κ. Κούγιας δεσμεύτηκε για την εξόφλησή της μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, στο οποίο η ομάδα μας πέτυχε θριαμβευτική νίκη επί του Ολυμπιακού Πειραιώς. Γεγονός που άρχισε να υλοποιείται την Τρίτη 27.9.2016 με κατάθεση του ποσού κατά το ήμισυ και υπόσχεση για πλήρη εξόφληση στο μέλλον. Σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των φετινών αγώνων και την καταβολή του 10%, υπήρξε από την πλευρά της ΠΑΕ δήλωση καλής πρόθεσης ώστε να διευθετηθεί σε κλίμα συνεργασίας.

Υπήρξε επίσης άμεση εντολή για αναίρεση της απόφασης κατάργησης της «κερκίδας Ακαδημιών Α.Ε.Λ.» και την Κυριακή συνέβη η έμπρακτη επαναφορά της, με την συνοδεία των προπονητών.

Στη Συνέλευση έδωσε το παρών και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φιλάθλων Αλκαζάρ σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η πρόταση της ΠΑΕ για ανάληψη πρωτοβουλίας από το Σωματείο ώστε να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ αυτών και του Συνδέσμου Φιλάθλων «Μonsters» , απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους μας, τόσο λόγω της άρνησης των μελών του Σ.Φ.Α. όσο και δεδομένης της αναστολής λειτουργίας του Συνδέσμου Φιλάθλων «Μonsters».

Συνολικά, επισημάνθηκε για άλλη μια φορά από το Σωματείο ο ρόλος του σε σχέση με την ΠΑΕ, με έμφαση εκτός του θεσμικού ελέγχου σε αυτό της στελέχωσης των ομάδων Νέων, οι οποίες φέτος συνολικά επανδρώθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητές της Ακαδημίας της ΑΕΛ . Όπως και τονίστηκε για ακόμα μια φορά, ότι κάθε ΠΑΕ που στοχεύει στην πρόοδο του ποδοσφαιρικού τμήματος, οφείλει να αναπτύσσει σχέσεις αλληλοσεβασμού και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Σωματείο, Οπαδούς, Παλαιμάχους, Φιλάθλους, κοινωνία της πόλης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις