Διάκριση 10χρονου σκακιστή του Φοίνικα Βόλου

Σημαντική διάκριση στο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Ιωάννης Σαββίδης», που έγινε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του εορτασμού για τα 90 χρόνια του Π.ΑΟ.Κ. το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 151 σκακιστών, πέτυχε ο μικρός σκακιστής από το Βόλο Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης.
Ο 9χρονος σκακιστής του Φοίνικα Βόλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Κ10, χάνοντας την πρώτη θέση στα…

…κριτήρια ισοβαθμίας, και την πεντηκοστή στο σύνολο με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.
Την 1η θέση στο σύνολο κατέλαβε ο πρωταθλητής Ελλάδος, με καταγωγή από το Βόλο, Μαλικέντζος Σωτήρης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ συμμετείχαν πολλοί δυνατοί παίκτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναστασία Αβραμίδου.
Στο τουρνουά συμμετείχε και ο επίσης σκακιστής του Φοίνικα Βόλου, Αγραφιώτης Μάριος, ο οποίος ενώ την πρώτη ημέρα, παίζοντας εντυπωσιακά, έκανε 3 νίκες σε 5 αγώνες, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους πολύ δυνατούς αντιπάλους του, τη δεύτερη μέρα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.
Συμμετοχές και αποτελέσματα στη σελίδα: http://www.chess-results.com/tnr239479.aspx?lan=1&art=1&fed=GRE&turdet=YES&wi=984
Τα μαθήματα σκακιού στο Φοίνικα Βόλου ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.
Οι εγγραφές για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται καθημερινά και οι παρουσιάσεις των μαθημάτων γίνονται κάθε Σάββατο 7-8:30 μ.μ. με την επιμέλεια του πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή Μιχάλη Αγγελή.
Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου, όπου βρίσκεται και ο χώρος των παρουσιάσεων των μαθημάτων, Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου (18:00-22:00) και όλη μέρα στα τηλέφωνα 24210-46955 και 6979534690.