Τι κάνουν τα σωματεία για τη παρουσία γιατρών στους αγώνες της ΕΠΣΘ;

Δύο περιστατικά με τραυματισμούς ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στα γήπεδα της Μαγνησίας συνέβησαν τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Α’ ΕΠΣΘ, οι οποίοι χρειάστηκαν να διακομισθούν στο νοσοκομείο. Την 1η αγωνιστική τραυματίστηκε στο παιχνίδι Αίας-Σκιάθος στο γήπεδο της Σούρπης ο Θωμάς Σταμέλος (συντριπτικό κάταγμα κνήμης και περόνης) και την 2η αγωνιστική

στο ματς Αγ. Παρασκευή-Σαρακηνός ο Μανώλης Κλώθος (χτύπημα στο κεφάλι, ελαφριά διάσειση). Και στα δύο γήπεδα δεν υπήρχε γιατρός, όπως και στα περισσότερα που διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο αγώνες των πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ.
Τα σωματεία, σε άμεση συνεργασία με την Ένωση, θα πρέπει να φροντίζουν για την παρουσία γιατρών στα γήπεδα και να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την υγεία των ποδοσφαιριστών και τον κίνδυνο που διατρέχουν σε κάθε παιχνίδι. Είναι λυπηρό να υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης το 2014 των σωματείων της ΕΠΣΘ, με την οποία δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρών στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.
Στη γειτονική Λάρισα, το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί από τα ίδια τα σωματεία, καθώς όπως πληροφορούμαστε, σε κάθε παιχνίδι οι δύο ομάδες καταβάλουν η κάθε μία 15 ευρώ και υπάρχει παρουσία γιατρού στο γήπεδο. Δε νομίζουμε πως το ποσό είναι υπερβολικό και μπορεί να καλυφθεί από τους διοικητικούς παράγοντες των ομάδων.
Γιατί στα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣΘ η παρουσία γιατρών στα γήπεδα είναι υποχρεωτική (διαφορετικά δεν γίνεται το παιχνίδι) και στους αγώνες της Α’ και Β’ κατηγορίας να μην συμβαίνει το ίδιο;
Υπάρχουν, ωστόσο και ομάδες που φροντίζουν από μόνες του κάθε αγωνιστική να υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, όπως για παράδειγμα ο Θησέας, η Ακρόπολη κ.α.
Στην ΕΠΣ Ευβοίας έχει παρθεί απόφαση για την υποχρεωτική παρουσία γιατρών στα γήπεδα (από τις γηπεδούχες ομάδες) και όσες δεν φροντίζουν γι’ αυτό, τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο από την τοπική Ένωση.
Η εκάστοτε Ένωση δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως… μπαμπούλας για τις ομάδες. Οι ίδιοι οι πρόεδροι των σωματείων θα πρέπει να καταλάβουν, πως δεν μπορούν να παίζουν με τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των ποδοσφαιριστών…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις