Εβδομάδα διακρίσεων για τον ΣΔΥΒ

Με τον άξιο τερματισμό του Νίκου Σιδηρόπουλου στο Σπάρταθλο, τη παρουσία στα Φάρσαλα με 70 συμμετοχές, τη 2η θέση του Αλέξη Παπαλεξίου στη Κατερίνη κύλησε η βδομάδα που πέρασε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ παράλληλα πολλές είναι οι κοινωνικές δράσεις του καθώς μέλη του μίλησαν στο σχολείο Ιωλκού για τον αθλητισμό, μετείχαν στη Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας, ενώ σύσσωμος ο σύλλογος θα δώσει το παρόν τη Κυριακή στον αγώνα για τη Φλόγα. Αναλυτικότερα:

Η Σπάρτη υποδέχτηκε τον Νίκο Σιδηρόπουλο! Ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τερμάτισε το Σπάρταθλον 2016 το Σάββατο 1 Οκτωβρίου πετυχαίνοντας χρόνο 35 ώρες και 10 λεπτά. Η προσπάθεια του Νίκου είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινη, καθώς οι δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πολλές. 234 από τους 370 Σπαρταθλητές από όλο το κόσμο κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα, οι 32 Έλληνες.

unnamed

Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 3 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 34 χρόνια ιστορίας του αγώνα είναι μέλη του: Ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995. Όσο για τον άλλο Έλληνα που έχει ανέβει στο βάθρο του αγώνα, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κούρο, που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ τις υπεραποστάσεις.

Μία από τις πιο πολυπληθέστερες αποστολές της ιστορίας του ήταν αυτή που πραγματοποίησε τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στα Φάρσαλα όπου έγινε ο Αχίλλειος Άθλος με αγώνες 21,1 χιλιομέτρων (Ημιμαραθώνιος) και 5.300 μέτρων. Στη 4η χρονιά της διοργάνωσης υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών, και σε αυτό συνέβαλε η παρουσία του ΣΔΥΒ που συμμετείχε με 69 δρομείς του.

Οι διακρίσεις για τον σύλλογο ήταν πολλές: έτσι πρώτοι στη κατηγορία τους στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισαν οι Γιώργος Καλαντζής, Ζήσης Τσουρέλης, Κώστας Μαγαλιός, Αργύρης Βουρλογιάννης, Δημήτρης Οικονόμου, Ευαγγελία Παπαχρήστου, δεύτερος ο Ηλίας Πατσαρούχας, και τρίτοι οι Γιάννης Νάπας, Βασίλης Χαλκιάς. Στον αγώνα των 5.300 μέτρων οι 5 από τις 6 πρώτες θέσεις κατακτήθηκαν από τον ΣΔΥΒ: ο Γιάννης Γκαβαρδίνας ήταν νικητής, ο Τόλης Κουτσουμπές και ο Κώστας Παλάντζας τερμάτισαν μαζί δεύτεροι, ο Αχιλλέας Καλαμάκης 5ος, ο Χρήστος Αθηναίος 6ος. Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου στον Αχίλλειο Άθλο Φαρσάλων ήταν οι εξής:

unnamed3

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Καλαντζής Γιώργος, Τσουρέλης Ζήσης, Μαγαλιός Κώστας, Βουρλογιάννης Αργύρης, Νάπας Γιάννης, Οικονόμου Δημήτρης, Πατσαρούχας Ηλίας, Γάκης Δημήτρης, Μιχαλόπουλος Μάριος, Παρασίδης Δημήτρης, Μήλιος Νίκος, Ζαμπέτογλου Γιώργος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Χαλκιάς Βασίλης, Αναγνώστου Κώστας, Μπάρδας Χαράλαμπος, Βίγκλας Λίνος, Μιχαηλίδης Γιώργος, Σάμιος Παντελής, Άκερμαν Μιχάλης, Στόρτος Θεόδωρος, Τζώρτζης Μάνος, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Γκαβαρδίνας Γιώργος, Παναγιώτου Παναγιώτης, Μακρυγιάννης Ηλίας, Τζήμου Αλεξία, Τσιρογιάννη Τόνια, Γιακάκογλου Βαγγέλης, Πραγματευτή Νεραντζούλα, Χαρακόπουλος Γρηγόρης.

5.300 μέτρα
Γκαβαρδίνας Γιάννης, Κουτσουμπές Τόλης, Παλάντζας Κώστας, Καλαμάκης Αχιλλέας, Αθηναίος Χρήστος, Κυριαζής Κώστας, Ιατρού Παναγιώτης, Παπαχρήστος Λεωνίδας, Κοτσίλιος Δημήτρης, Καραδημητρίου Στάθης, Τσιμούρτου Σταθούλα, Λίντζου Ματίνα, Μπαρμπουνάκη Ανθή, Βασιλειάδης Σταύρος, Φιλίππου Κική, Ζαφειρίου Ανάργυρος, Θιλομανιώτης Δημήτρης, Χαρακόπουλος Κων/νος, Putz Κατερίνα, Στρατίκης Δημήτρης, Αλμπανούδης Γιώργος, Γιώτας Χαράλαμπος, Κλειδωνάρη Άννη, Μανούσου Εμμανουέλα,Vangeli Marsel, Βογιατζάκης Μανώλης, Ζαχαρού Ηλιάνα, Κεραμάρη Παναγιώτα, Κατσικλής Γιώργος, Μπαντίδος Θεοδόσης, Παπαλεξάνδρου Αλέξανδρος, Παπαλεξάνδρου Γιάννης, Παπαλεξάνδρου Ιωάννης, Παπαλεξάνδρου Ελπίδα, Αντωνίου Αγγέλα, Μακρυγιάννης Ιωάννης.

1000 μέτρα – παιδιά, έφηβοι
Αγρυγιάννη Μελίνα, Βογιατζάκης Τσιτσίλιος.

Μία ακόμη σημαντική διάκριση είχε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε 2ος τη Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον αγώνα Τρέχω για την Κατερίνη 2016 (8 χιλιόμετρα). Οι τερματισμοί του αγώνα ήταν 1323.

Σημειώνεται ότι τον Κολυμβητικό διάπλου Πήλιο-Σκιάθος (Κατηγιώργης-παραλία Μπανάνα) 6,5 χιλιομέτρων πραγματοποίησε τη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και κολυμβητής του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσων, Αλέξης Παπαλεξίου.

Παρουσία και στη Πρέβεζα είχε τη Κυριακή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου. Η Βάσω Τασιώνη έτρεξε στον Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου επισκέφτηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού.

Τα μέλη του ΣΔΥΒ μίλησαν στα παιδιά όλων των τάξεων για τον αθλητισμό, το τρέξιμο και τον σύλλογο, προβάλανε βίντεο από εκδηλώσεις, ενώ μετά τρέξανε μαζί με τα παιδιά που ενθουσιάστηκαν.

Ιδιαίτερα εντυπωσίασε η παρουσία του 74χρονου Σταύρου Βασιλειάδη που γυμνάζεται από μικρό παιδί και ποτέ δεν έχει χρειαστεί να επισκεφτεί γιατρό. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί τη διευθύντρια του σχολείου κα Έλλη Παπανελοπούλου, τον γυμναστή κ.Τάκη Βαταμίδη, και όλους τους δασκάλους.

Η 14η λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία έγινε τη Τετάρτη στη πόλη του Βόλου. Κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο η φλόγα της αγάπης διατρέχει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, και τώρα ήταν η σειρά του Βόλου για να την υποδεχτεί. Το παρόν έδωσαν τα σωματεία της περιοχής από όλα τα αθλήματα, και όπως κάθε φορά ο ΣΔΥ Βόλου συμμετείχε με δεκάδες μέλη του έχοντας πολύ μεγάλη παρουσία.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου τρέχει και συμπαραστέκεται τη Κυριακή στον Αγώνα για τη Φλόγα

Ο αγώνας για τη Φλόγα, ο αγώνας που γίνεται για Ιερό σκοπό, θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Κυριακή στις 11.00 το πρωί στη παραλία της πόλης μας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα μετέχει στη διοργάνωση με το σύνολο των μελών του. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το παρόν. Ακόμη και όσοι δεν τρέξουν, μπορούν να κάνουν τη καλύτερη κίνηση βγάζοντας και αυτοί συμβολικά αριθμό συμμετοχής για να ενισχύσουν τη Φλόγα με το ποσό των 3 ευρώ.

Αυτή τη Κυριακή όλοι στη παραλία του Βόλου!

Στις 16 Οκτωβρίου θα γίνει ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου αποστάσεων 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 71770 ή 6994583137 Κυριαζής Κώστας , 6983512170 Τσούκας Νίκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία με ώρα εκκίνησης 9:00 από το 1o παρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου προς καταρράκτες Μακρυρράχης και επιστροφή. Διάρκεια πορείας 3:30 ωρες περίπου. Πληροφορίες για την πεζοπορία Σταθάκης Κυριάκος 6977652722.

Τέλος, με 30 μέλη θα μετέχει ο ΣΔΥ Βόλου το Σάββατο στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων. Σημειώνεται ότι επειδή οι αριθμοί θα δωθούν ομαδικά, οι συμμετέχοντες μέλη του συλλόγου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του ΣΔΥ Βόλου για να παραλάβουν το Σάββατο το πακέτο τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις