Γκίκας: Καλύτερος ο Ρήγας από πέρυσι

Μετά τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Ρήγας Φεραίος φαίνεται πως μπήκε στο δρόμο των επιτυχιών. Το «τρίποντο» επί της Νίκης, ακολούθησε η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που θα μπορούσε να είναι και νίκη αν οι γηπεδούχοι δεν ισοφάριζαν με πέναλτι «φάντασμα».
Ο σκόρερ των «κυανολεύκων»

στο ματς της περασμένης Κυριακής Ηλίας Γκίκας μίλησε στην εφημερίδα «Θεσσαλία» τόσο για τον αγώνα στη Φιλιππιάδα και το ωραίο τέρμα που σημείωσε ο ίδιος με μακρινό σουτ, όσο και γενικότερα για την ομάδα του Βελεστίνου. Υποστήριξε ότι ο φετινός Ρήγας είναι πιο ποιοτικός σε σχέση με πέρυσι και εξέφρασε την πίστη του για μία πορεία εφάμιλλη ή και καλύτερη της περσινής.
Αναλυτικά τα όσα μας είπε:
Για το αν ήλθε δίκαια το «Χ» με τον Εθνικό Φιλιππιάδας: «Πιστεύω πως μπορούσαμε να κερδίσουμε την περασμένη Κυριακή στη Φιλιππιάδα. Πετύχαμε ένα γκολ και δημιουργήσαμε και μερικές ακόμη καλές ευκαιρίες. Από την άλλη, η ισοφάριση ήλθε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ ο αντίπαλος δεν μας είχε απειλήσει καθόλου. Θεωρητικά δεν είναι κακό το αποτέλεσμα, αλλά μας άφησε μία πικρή γεύση στο τέλος διότι θα έπρεπε να έχουμε πάρει τους τρεις βαθμούς. Θα το είχαμε κάνει αν ο διαιτητής δεν αποφάσιζε λανθασμένα στη φάση του πέναλτι».
Για το γκολ που ο ίδιος πέτυχε: «Φυσικά δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, αλλά ήταν ωραίο γκολ. Δέχθηκα μία μπαλιά από τον Γκάγκα και συνέκλινα από τα αριστερά προς τον άξονα. Απέφυγα δύο αντιπάλους και ενώ όλοι περίμεναν να αλλάξω παιχνίδι είδα τον τερματοφύλακα να είναι εκτός θέσης. Έτσι, αποφάσισα να σουτάρω και η μπάλα πήγε λίγο κάτω από το «γάμα».
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι είχε προβλέψει πως θα σκοράρω ο γενικός αρχηγός του Ρήγα κ. Αχιλλέας Καρασμάνογλου και μου το είχε πει πριν το παιχνίδι. Το ίδιο έκανε συνέχεια και πέρυσι όπου είχα μία πολύ καλή χρονιά. Σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος ή Κυπέλλου ο κ. Καρασμάνογλου είχε προβλέψει πως θα έβαζα γκολ. Σκόραρα σε όλα εκείνα τα παιχνίδια, αλλά μέτρησαν τα οκτώ. Το ένατο γκολ μου ακυρώθηκε… Πραγματικά είναι εκπληκτικό!».
Για το αν ο Ρήγας βρήκε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο ή έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης: «Σαφώς και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι νωρίς και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Αυτό είχε συμβεί και πέρυσι που η ομάδα άρχιζε να παίζει καλά μετά την 7η ή 8η αγωνιστική. Φέτος μπορώ να πω ότι διαθέτουμε περισσότερη ποιότητα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ για την πορεία που θα διαγράψουμε στο πρωτάθλημα».
Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος: «Όπως είπα, φέτος θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι. Όμως και το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό με τη συμμετοχή περισσοτέρων ισχυρών και ιστορικών ομάδων. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μία πορεία εφάμιλλη της περσινής και ίσως λίγο καλύτερη».
Για τον επόμενο αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας: «Με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας παίζουμε κάθε χρόνο. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Είναι ένας αγώνα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να τον κερδίσουμε. Το καλό είναι πως ο Αχιλλέας προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και δεν είναι από τις ομάδες που ταμπουρώνονται στην άμυνα. Αυτό είναι βολικό για μας διότι παίζουμε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι θα βρούμε τους χώρους για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επίτευξης τέρματος».
Για τη θέση που του αρέσει να παίζει (έχει χρησιμοποιηθεί στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ): «Δεν έχω πρόβλημα στο που θα παίξω. Αυτό είναι θέμα αποκλειστικά του προπονητή που θα επιλέξει και τους ανάλογους συμπαίκτες. Ωστόσο, έχω κάποια προτίμηση στο να χρησιμοποιούμαι από την αριστερή πλευρά, αφού έτσι μπορώ να συγκλίνω πιο εύκολα στον άξονα και να είμαι περισσότερο χρήσιμος. Το ίδιο άνετα παίζω και πίσω από τον επιθετικό, ενώ από τα δεξιά νομίζω πως δεν είμαι τόσο επικίνδυνος διότι δυσκολεύομαι από εκείνη την πλευρά στο να συγκλίνω στον άξονα».
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις