Νίκη για τον Σαρακηνό με 1-0 από την… άσπρη βούλα

Μετά την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Πρωτεσίλαο με 3-1, ο Σαρακηνός σημείωσε δύο εκτός έδρας νίκες, επικρατώντας σήμερα το απόγευμα στο Διμήνι της τοπικής ΑΕ Διμηνίου με 0-1. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση επιτεύχθηκε στο 89′ με χτύπημα πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε

έντονα από τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι από το 68′ έπαιξαν με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γεωργιάδη.
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕ Διμηνίου να είναι καλύτερη και να έχει δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 23′ μετά από σέντρα του Χατζησταμάτη ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29′ ο Πετρόπουλος και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Γράντα και ενώ είχε τη δυνατότητα να πλασάρει στη μία από τις δύο γωνίες, έκανε κακό τελείωμα της φάσης και μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα, αδύναμα, πάνω στον τερματοφύλακα του Σαρακηνού.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνέχισε να είναι δυαντό, με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με την Α.Ε. Διμηνίου να διαμαρτύρεται για τη φάση του 54′ όταν ο Τσεκούρας σταμάτησε τη μπάλα με τα χέρια και θα έπρεπε να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα. Στο 63′ ο Πετρόπουλος έχασε μια καλή ευκαιρία για γκολ για τους γηπεδούχους, για να φτάσουμε στο 68′ όπου το Διμήνι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γεωργιάδη. Οι άνθρωποι του Διμηνίου θεωρούν τραβηγμένη την αποβολή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, πως ο διαιτητής Τασιόπουλος έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά την αποβολή του Γεωργιάδη, χωρίς ο παίκτης της ΑΕ Διμηνίου να έχει αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, μια απόφαση που προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια των φιλάθλων στην κερκίδα. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, πως ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Τασιόπουλος, ζήτησε πριν την έναρξη του αγώνα από τους ανθρώπους του Διμηνίου να γίνουν έντονα άσπρες οι γραμμές του γηπέδου, διαφορετικά δεν θα ξεκινούσε το παιχνίδι, πράγμα που έγινε τελικά.
Αν και με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Θωμά Μακρή πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν δέχθηκε πίεση, αντίθετα ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, για να φτάσουμε στο 89′ όπου κρίθηκε το ματς. Η μπάλα βρήκε το χέρι του Τρίμμη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, με τους ανθρώπους της Α.Ε. Διμηνίου να διαμαρτύρονται έντονα, θεωρώντας πως το χέρι ήταν ακούσιο και δεν θα έπρεπε να καταλογιστεί η «εσχάτη των ποινών». Η απόφαση, ωστόσο, του διαιτητή δεν άλλαξε, με τον Σαμαρά να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Σαρακηνό.
Στο 93′, πάντως, το Διμήνι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Σεραφείμ Παπαϊωάννου να μην βρίσκει τη μπάλα εξ επαφής για να τη στείλει στα δίχτυα. Ήταν μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται, καθώς προς στιγμήν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο θεώρησαν πως ο νεαρός αμυντικός θα την έστελνε στα δίχτυα.
Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Τριανταφύλλου, Παπαεμμανουηλίδης, Δημουλάς, Λούμπαρδος (93′ Παϊπάης), Παπαϊωάννου, Χατζησταμάτης, Ζαρίφης (84′ Τρίμμης), Γεωργιάδης, Πετρόπουλος, Χαντζής, Καλαμίδας (77′ Μπάρδας)
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Δημητριάδης, Ιωάννου, Σουλιώτης, Καλαμάτας, Σούδης (79′ Φουρκιώτης), Τσεκούρας (79′ Μπαρμπούτας), Σαμαράς, Ανατολής (71′ Κωνσταντάκος), Βαλωτής, Φραγκογιάννης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις