Κούγιας για ΕΠΟ και Koriopolis

Για τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και τις εξελίξεις στην υπόθεση Koriopolis μίλησε στο Metropolis 95,5 ο γνωστός νομικός και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Αυτό που αποκάλυψε είναι ότι από την παράταξη της συμπολίτευσης (Ελευθεριάδη) του πρότειναν ο εκπρόσωπος της Λάρισας να πάρει θέση στο νέο συμβούλιο της ΕΠΟ, εφόσον φυσικά εκλεγεί. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γραμμένου, όμως η αντίρρησή του έχει να κάνει με τα πρόσωπα που είναι μαζί του.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο κ. Κούγιας:

Για την κατάθεσή του για το Koriopolis:
«Παραπληροφόρηση είναι ότι δεν πήγα. Το δικαστήριο δεν συνεδρίασε καν, διότι μέλος και γραμματέας ασθενούν. Η κυρία Σακελλαροπούλου ας πάει να κάνει κάνα δείπνο με τον κ. Θωμαΐδη… Η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι έντιμη και πολύ καλή εισαγγελέας, αλλά η υπόθεση αυτή είναι μέρος της δικογραφίας του 2011 του πορίσματος Παπανδρέου και χωρίστηκε για τον Ψωμιάδη που δεν είναι στη ζωή, τον Χριστοβασίλη, τον Αγγελή, για τον Περικλή Αμανατίδη, τον Γιάννη Παπακώστα, κάποια στελέχη της Καρδίτσας. Εγινε αυτό γιατί υπήρχαν αδικήματα που κινδύνευαν να παραγραφούν. Τώρα δεν παραγράφονται. Ορισμένα από αυτά τα αδικήματα χωρίστηκαν πριν την κυρίως υπόθεση με Μπέο και Τσακογιάννη. Εγώ κατέθεσα και ήμουν ο μοναδικός μάρτυρας. Δεν είχε έρθει ο κ. Πατέρας να καταθέσει. Εμφανίστηκα δύο φορές να καταθέσω, επρόκειτο σήμερα να εξεταστώ αλλά ειδοποιηθήκαμε ότι δε θα γίνει η συνεδρίαση. Οι κατηγορούμενοι σε αυτή δεν είναι κατηγορούμενοι στην άλλη, το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να μην είναι καλά ενημερωμένος».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθούν οι εκλογές της ΕΠΟ:
«Ο διδάκτωρ νομικής Βίκτωρας Μητρόπουλος έχει αποφανθεί εγώ τι να πω… Μου κάνει εντύπωση, αυτοί δεν είναι που θέλουν να γίνουν εκλογές και να φύγει η διοίκηση; Τώρα το κατάλαβαν; Ο νόμος Ορφανός υπάρχει εδώ και χρόνια, έχουν γίνει εδώ πολλές εκλογές από τότε. Με ενοχλεί κάτι. Το ζητούμενο είναι αν θα γίνουν εκλογές ή αν θα υπάρξει μια διοίκηση που θα ορίζει μια ΚΕΔ που θα ορίζει σωστά διαιτητές; Θα έχει προσωρινή διοίκηση η ΕΠΟ με πρόεδρο Βίκτωρα Μητρόπουλο. Και θυμηθείτε τις σκηνές στο γήπεδο της ΑΕΚ που ο Μητρόπουλος είναι κλεισμένος στα αποδυτήρια με το πιστόλι του φρουρού του και οι παίκτες της ΑΕΚ κάθονται σε ένδειξης διαμαρτυρίας για τον Ποντίκη. Εύκολα ξεχνάμε».

Για τον κ. Μαλάτο και τον κ. Γραμμένο:
«Ο κ. Μαλάτος είναι υπάλληλος στον δήμο Παπάγου. Σε ποιο πανεπιστήμιο διδάσκει; Ο κ. Γραμμένος είναι ο πλέον αξιόπιστος, έχω άποψη για τις αρχές του, την αγωγή του και την παιδεία του. Τον ίδιο αξιόπιστος όμως ήταν και ο Πιλάβιος και ο Σαρρής. Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Ο κ. Γραμμένος πρέπει να επιλέξει τα πρόσωπα που θα είναι μαζί του. Εχει καλές προθέσεις. Αυτοί που εμφανίζονται μαζί του πού ήταν από το 1996; Ο Χατζηαποστόλου δεν ήταν στην ΕΠΟ, ο κ. Σάββας;».

Στο τέλος αποκάλυψε πάντως τι του πρότεινε η παράταξη της συμπολίτευσης:
«Η ΑΕΛ θα ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ. Θα ψηφίσει ο αντιπρόεδρός μας. Εγώ δεν έχω δικαίωμα να ψηφίσω γιατί είμαι ιδιοκτήτης, δεν είμαι στο δ.σ.. Είμαι σε τεράστιο δίλημμα. Μια παράταξη μας πρότεινε σήμερα ο εκπρόσωπός μας να είναι και υποψήφιος και να γίνει μέλος του δ.σ., εφόσον εκλεγεί. Από τη συμπολίτευση μας το πρότειναν. Που σημαίνει ότι η ΑΕΛ θα έχει και σύμβουλο στην ΕΠΟ, εφόσον στηρίξει και εκλεγεί αυτή η παράταξη. Δε μου πρότεινε το ίδιο ο κ. Γραμμένος, αλλά φαντάζομαι ότι το πρότεινε σε κάποιους άλλους. Στον κ. Γρηγορίου τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας έχουν προτείνει ακόμη και τη θέση του αναπληρωτή προέδρου από την παράταξη του κ. Γραμμένου. Κανείς δε βγαίνει να πει όμως ποιος πραγματικά θα διοικήσει αύριο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις