Ολυμπιακός Β. κατά ΕΣΚΑΘ για τη διοργάνωση του κυπέλλου

Με σχετική ανακοίνωση ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει τη διοίκηση του ΣΔΚΜ και της Λάρισας για τη διαιτησία των κ.κ. Δεσλή, ΠΑγώνη στον ημιτελικό του κυπέλλου μπάσκετ, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΣΚΑΘ για τη διοργάνωση και όλα όσα έγιναν την ημέρα του αγώνα με τα Φάρσαλα. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Με την ευκαιρία των εορτών και του νέου έτους 2015 θέλουμε να…

…απευθύνουμε σε όλους τους παράγοντες προπονητές, διαιτητές αθλητές και φιλάθλους να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Μαγνησίας και Λάρισας για την άριστη δουλειά που κάνουν και που φάνηκε στην άψογη διαιτησία των κυρίων Δεσλή και Παγώνη στον ημιτελικό αγώνα της ομάδος μας με τα Φάρσαλα για την τελική φάση Κυπέλλου Μπάσκετ τις 3 και 4 Ιανουαρίου 2015.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε όλα όσα προηγήθηκαν και σε όλα όσα συνέβησαν στο κλειστό γήπεδο Αλκαζάρ, που ήταν απόρροια της κάκιστης οργάνωσης της τελικής φάσης εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΣΚΑΘ.

1) Προκλητικότατα για μια ακόμη φορά η τελική φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ γίνεται στην Λάρισα, παρ όλο ότι γινόταν στην μνήμη ενός μεγάλου Βολιώτη παράγοντα του Μπάσκετ του αείμνηστου Χαράλαμπου Βατσιου.
2) Αποτελεί προσβολή για τον Σύλλογο μας η μη πρόσκληση εκπροσώπων του στην κλήρωση που μας είπαν εκ των υστέρων ότι έγινε, αν έγινε κλήρωση, και δεν όρισαν τους αγώνες όπως ήθελαν.
3) Η Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ όρισε τον ημιτελικό αγώνα της ομάδος μας την ίδια ώρα που στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αλκαζάρ διεξάγονταν αγώνας της ομάδος της ΑΕΛ.
Για τον λόγο αυτό, με δεδομένη την αντιπαράθεση των φιλάθλων των δυο ομάδων, δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση από μερίδα φιλάθλων με διακριτικά της ΑΕΛ, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των μελών της ομάδος μας και αφαίρεσαν αθλητικό υλικό από τους παίκτες μας, χωρίς να φροντίσει κανείς από τους διοργανωτές για την ασφάλεια μας, παρά μόνον μετά τα επεισόδια εμφανιστήκαν δυο η τρεις αστυνομικοί.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τους κυρίους συμβούλους της ΕΣΚΑΘ ότι ο Σύλλογος τιμωρήθηκε αυστηρότατα με 6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών την περσινή περίοδο για την συμπεριφορά των φιλάθλων μας.
4) Τα αποδυτήρια που όρισαν οι διοργανωτές να ξεντυθεί η ομάδα μας δεν πληρούσαν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μεταφέρουν οι παίκτες τα προσωπικά τους αντικείμενα στον πάγκο της ομάδος, που κάποιος από τους σοφούς διοργανωτές τοποθέτησε στην πλευρά των φιλάθλων και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου.
5) Σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αποστολή της ομάδος και η πόλη του Βόλου δέχονταν ύβρεις ακατονόμαστε και προσβλητικές από μερίδα των φιλάθλων των Φαρσάλων και της Λάρισας πράγμα που προκάλεσε την διακοπή του αγώνα εκ μέρους των Διαιτητών, και δεν αποχωρήσαμε σεβόμενοι τον θεσμό και την μνήμη του Χαραλαμπου Βατσιου.
6) Δεν τιμά την Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ να ζητά από το Σωματείο μας φύλλο Αγώνος για να γίνει ο αγώνας ενώ αυτή μας τα προμηθεύει επι πληρωμή.
7) Δεν τιμά την Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ να μην έχει φροντίσει να υπάρχουν μπάλες για το ζέσταμα της ομάδος μας, η να μην μας έχει ειδοποιήσει να φέρουμε εμείς όπως έκανε με την αντίπαλη ομάδα.
8) Δεν τιμά την Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ να μην έχει φροντίσει για την παρουσία γιατρού αγώνα που θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, και να επικαλείται ότι είναι γιατρός ο Πρόεδρος των Φαρσάλων.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να δείξουμε πόσο ανεύθυνα και πρόχειρα διοργανώνονται τόσο σημαντικές εκδηλώσεις που αναφέρονται μάλιστα και στην μνήμη τόσο σημαντικών παραγόντων του Μπάσκετ.
Είναι βέβαιο ότι η αντιμετώπιση του Συλλόγου μας από την Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ δεν είναι αυτή που αρμόζει στο όνομα και στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου.
Απαιτούμε όμως από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ισονομία και ίδια μεταχείριση.
Είμαστε επίσης απόλυτα πεπεισμένοι ότι η Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ με τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν βοηθά τα σωματεία αλλά οδηγεί το Πρωτάθλημα στην απαξίωση και τους παράγοντες σε αποστροφή να ασχοληθούν με το Μπάσκετ.
Καλή Χρονιά”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις