Τα στατιστικά του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

Μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αρκετά είναι τα ενδιαφέροντα στατιστικά, τα οποία καταγράφει το goalpost.gr. Δύο ομάδες, Ολυμπιακός Βόλου και Διαγόρας Σεβαστής έχουν το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αντίθετα, η Ιστιαία είναι η μοναδική ομάδα που ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης (πέντε ήττες).

Την καλύτερη επίθεση διαθέτει ο Απόλλων Λάρισας με 12 τέρματα και την χειρότερη η Αμβρακία με ένα γκολ, αυτό που πέτυχε με πέναλτι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η Α.Ε. Καραϊσκάκης έχει τη καλύτερη άμυνα, από τη στιγμή που η εστία του δεν έχει παραβιαστεί ακόμη, αν και επιθετικά δεν τα πηγαίνει καλά με μόλις τέσσερα γκολ ενεργητικό. Η ομάδα της Άρτας παραμένει αήττητη, όπως και οι Ολυμπιακός, Διαγόρας.

Ο Κώστας Φλίγκος φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, με έξι γκολ σε πέντε παιχνίδια, ενώ στη 2η θέση βρίσκονται οι Σαχινίδης (Απόλλων Λαρ.) και Δεμηρτζόγλου (Διαγόρας Σεβαστής) με τέσσερα τέρματα.

Το απόλυτο εκτός έδρας έχουν Ολυμπιακός Β., Διαγόρας, Απόλλων Λάρισας και Α.Ε. Καραϊσκάκης (δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια).

Σε 40 παιχνίδια έχουν σημειωθεί 91 τέρματα (μ.ο. 2.27 σε κάθε ματς). Η πιο παραγωγική αγωνιστική ήταν η 3η όπου σημειώθηκαν 23 τέρματα και λιγότερο παραγωγική η 5η με 12 γκολ.

Συνολικά 17 νίκες έχουν πετύχει οι γηπεδούχοι, 13 οι φιλοξενούμενοι, ενώ 10 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Ημέρα των φιλοξενουμένων ήταν η 1η αγωνιστική όπου σημειώθηκαν πέντε «διπλά», ενώ την 3η αγωνιστική οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους με πέντε νίκες. Οι περισσότερες ισοπαλίες (τρεις) σημειώθηκαν την 5η αγωνιστική.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις