Σφακιανάκης: «Ξεκινάει το πρωτάθλημα την άλλη εβδομάδα αν…»

Το θέμα του τηλεοπτικού είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τη Football League και το οποίο βάζει φρένο στην έναρξη του πρωταθλήματος, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του προέδρου της, Στέλιου Σφακιανάκη.

«Αν ρυθμιστεί το θέμα των τηλεοπτικών ως το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει. Περιμένω ενημέρωση και θα δούμε. Θα κληθούν οι ΠΑΕ σε ΔΣ και εκεί θα αποφασίσουμε. Αν είναι συμφέρουσα η πρόταση θα ξεκινήσουμε.

Όταν λέμε συμφέρουσα, δεν εννοούμε μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και το τι χάνουμε από ενδεχόμενη παράταση της αναβολής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε», τόνισε μέσω του «Metropolis» και ενώ υπάρχει και το θέμα της κεντρικής χορηγίας.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τις καταγγελίες Βούρβαχη: «Πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης η δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να πω κάτι σαν θεσμικό όργανο. Δεν έχουμε κάποια σχέση με τις ΕΠΣ. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια καταγγελία ή αναφορά. Συνεδριάσαμε τις προάλλες, υπήρξε ένταση, αλλά υποδείξαμε τους τρεις εκπροσώπους που θα ψηφίσουν. Η Ένωσή μας δεν γέρνει προς καμία πλευρά. Αυτοβούλως θα ψηφίσουν οι τρεις εκπρόσωποι».

-όσα του καταλογίζουν πως είναι με την πλευρά Γκιρτζίκη: «Ο Σφακιανάκης είναι με τη Football League και υπερασπίζεται μόνο τα συμφέροντα της Football League. Δεν είναι με καμία πλευρά και δεν έχει καμία ευθύνη από τη στιγμή που το θέμα τίθεται στο δ.σ. και ψηφίζουν οι ΠΑΕ με φανερή ψηφοφορία. Οι τρεις που θα πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός από εμένα».

-το αν σημαίνει κάτι που ο δικός του προτεινόμενος μειοψήφισε: «Και καμία ψήφο να μην είχε πάρει, έπρεπε ως πρόεδρος να προτείνω κάποιον και πρότεινα τον α’ αντιπρόεδρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ποδηγετώ την ψήφο του. Άλλωστε, δήλωσαν ποιον θα ψηφίσουν; Δήλωσε ο κ. Λεβεντογιάννης, ο κ. Λεουτσάκος ή ο κ. Ρέλλας; Είναι αυτόνομες προσωπικότητες και θα αποφασίσουν».

-το πότε ξεκινά το Πρωτάθλημα: «Πιθανόν την άλλη εβδομάδα. Αν ρυθμιστεί το θέμα των τηλεοπτικών ως το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει. Περιμένω ενημέρωση και θα δούμε. Θα κληθούν οι ΠΑΕ σε ΔΣ και εκεί θα αποφασίσουμε. Αν είναι συμφέρουσα η πρόταση θα ξεκινήσουμε. Όταν λέμε συμφέρουσα, δεν εννοούμε μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και το τι χάνουμε από ενδεχόμενη παράταση της αναβολής. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις