Αχ. Μπέος: «Μια συμμορία που παίζει τα ρέστα της διοικεί το ποδόσφαιρο»

Νέα πυρρά του Αχιλλέα Μπέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηρίζει «συμμορία» τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν οι εκλογές στα Χανιά λόγω των εκφοβισμών που υπάρχουν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος στον Arena FM 89,4:

Tι γίνεται με τις εξελίξεις, έχουν γίνει όλα άνω κάτω;
«Το άνω κάτω είναι σχετικό, όποιος έχει μια εμπειρία γύρω από το ποδόσφαιρο μπορεί να καταλάβει ποια είναι η εξέλιξη. Υπάρχει από την μία πλευρά η Συμμαχία που αποτελείται από ομάδες και παράγοντες των ΕΠΣ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη η λεγόμενη συμπολίτευση που διοικείται όπως διοικείται ,που την ελέγχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος. Αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούν την ψήφο και την εκλογή τους κάνοντας συμμαχίες και υποσχόμενοι διάφορες θέσεις.
Αν Θα χαθούν αυτές οι εκλογές θα είναι γιατί θα υπάρχουν λάθος χειρισμοί και αδεξιότητες, από πλευράς των νομικών επιτελείων.Υπάρχει κάποιος άνθρωπος να τα βάλει σε κάποια σειρά, να έχει ρόλο να έχει παράστημα; O Κύριος Γραμμένος για παράδειγμα είναι πολύ αξιόλογος νομικός αλλά εδώ μιλάμε για έναν πόλεμο που η άλλη πλευρά διοικεί έναν χώρο χρόνια ολόκληρα με ένα συγκεκριμένο σύστημα και έχει φτιάξει ένα κατεστημένο. Πρέπει να έχεις κοντά σου ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν κάποια γνώση. Έπρεπε να υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος μπροστά μαζί με δύο ακόμα νομικούς όπου σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο πρόβλημα να μπορούσαν να το διαχειριστούν.
Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος έκανε κάτι πολύ απλό,ζήτησε από το Διαιτητικό δικαστήριο να εφαρμοστεί ο νόμος, που συγκεκριμένα ισχύει σαν νομοθετική διάταξη εδώ και 15 χρόνια, από εποχής Ορφανού και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.Τι θα έπρεπε να κάνει το δικαστήριο να παρανομήσει;
Υπάρχει νομική λύση αυτή την στιγμή αλλά εγώ δεν θα την εκφράσω, άλλωστε ο κύριος Κυρκούδης είναι νομικός και θα την γνωρίζει καλύτερα.Ας ψάξουν να δουν ποιοι δικηγόροι ασχολήθηκαν με τα δεδικασμένα στην δική μου περίπτωση και νίκησαν κατά κράτος και ας τους ρωτήσουν».
Εσείς με την εμπειρία σας πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει το σκηνικό;
«Kαι αύριο ακόμα μπορεί να αλλάξει, υπάρχει λύση αλλά σας το λέω πάλι εγώ δεν ασχολούμαι, δεν με ενδιαφέρει. Απλά σας το λέω δεν είναι όλοι οι δικηγόροι για όλες τις υποθέσεις.
Από εκεί και πέρα ο Βίκτωρας έκανε μια αίτηση και καλά έκανε, αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο γιατί ο δικαστής δεν έβαλε το όνομα του μέσα στην Διοικούσα επιτροπή. Μπορούσαν πάνω σε αυτή την αίτηση να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση αλλά δεν το έκαναν».
Ο κύριος Γραμμένος είναι νομικός, πιστεύετε δεν γνώριζε;
«Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις ή την κατάρτιση του Γραμμένου από εκεί και πέρα όμως έδειξαν σε άλλο επίπεδο πως δεν μπορούν».
Αυτή η κίνηση Μητρόπουλου βοηθάει την συμπολίτευση;
«Εάν η εκλογική διαδικασία δεν αλλάξει εκλογές όποτε και να γίνουν θα είναι μια ήττα για την συμπολίτευση. Όμως μπορεί να αλλάξει και το εκλογικό σύστημα να παραιτηθούν ένα δύο άτομα από την διοικούσα επιτροπή και να έχουμε εξελίξεις.
Πες ακόμα και ότι γίνονται εκλογές με παρέμβαση της FIFA, δεν πρέπει να γίνουν στην ΕΠΣ Χανίων γιατί υπάρχουν εκφοβισμοί. Αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τανκς δεν θα πας με σφεντόνα γιατί έχεις να κάνεις με μια συμμορία που παίζει τα ρέστα της. Διοικεί το ποδόσφαιρο επί σειρά ετών και για να μην χάσει θα χρησιμοποιήσει αθέμιτους τρόπους και μέσα, εσύ τι θα κάνεις;.
Από ‘κει και πέρα δεν πιστεύω ότι ο Βίκτωρας έπαιξε κάποιον ρόλο ήταν μια δική του προσωπική απόφαση χωρίς να υπάρχει κάποιος από πίσω. Απλά το έκανε για την υστεροφημία του”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις