Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις για τους Νέους Αθλητές

Μπορεί η Δήμητρα Ευξεινούπολης να ήταν το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι στους Νέους Αθλητές Νίκης, μπορεί το συγκρότημα του Γιάννη Σιαμέτη να έφυγε με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του από το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος, όμως οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Τάκη Βαταμίδη ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις και σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Το τελικό 0-1 για τους φιλοξενούμενους διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με σκόρερ τον Σκούρα, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 65’ στη θέση του Αράπη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Το ματς

Μηδέν από μηδέν, μηδέν

Όταν ένα ολόκληρο 45λεπτο έχει δύο τελικές προσπάθειες, μία για κάθε ομάδα, τότε ο καθένας καταλαβαίνει πως το θέαμα όχι μόνο ήταν φτωχό αλλά ανύπαρκτο. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Τάκη Βαταμίδη να φτάνουν μέχρι τη περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Η Δήμητρα δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί στο πρώτο μέρος καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις που θα ανησυχούσαν τον Παύλο Τασιά, ο οποίος πέρασε ένα πολύ ήσυχο 45λεπτο.

neoi athlites-dimitra-0-1-782

Στο 25’ ο Σαββίδης μπλόκαρε σχετικά εύκολα το δυνατό σουτ του Κουτσούκη από τη δεξιά γωνία της «πράσινης» περιοχής, ενώ στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, όταν ο Καρατέεφ γέμισε με εκτέλεση φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Ποζιόπουλος έπιασε από κοντά τη κεφαλιά ‘’ψαράκι’’ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τασιά.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι, δημιούργησαν τις ευκαιρίες, όμως ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως αν δεν μετουσιώσεις τις ευκαιρίες σε γκολ, η μπάλα σε τιμωρεί. Οι παίκτες του Γιάννη Σιαμέτη ευτύχισαν να σκοράρουν στις καθυστερήσεις και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, από ένα παιχνίδι που βάσει της εικόνας θα ήταν ευχαριστημένοι και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η πρώτη φάση της επανάληψης ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μπαράκου εκτέλεσε φάουλ σεντράροντας στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Ποζιόπουλος έκανε το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 48’ ο Αλέξανδρος Σιώμος εκτέλεσε φάουλ, υποχρεώνοντας τον Σαββίδη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Οι Νέοι Αθλητές συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ. Στο 52’ ο Νάνο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα όταν η σέντρα του Τσιαπέρου πέρασε απ’ όλους, η μπάλα έφτασε στα πόδια του, όμως το πλασέ του εξουδετέρωσε και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο 54’ υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς ο κ. Τσολακίδης απαίτησε να απομακρυνθούν από τους δύο πάγκους όσοι δεν είχαν το δικαίωμα να κάθονται εκεί.

Παρά το μούδιασμα της διακοπής οι Νέοι Αθλητές ήταν αυτοί που μπήκαν και πάλι δυνατά στο παιχνίδι και στο δίλεπτο 61’-62’ έφτασαν δύο φορές κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 61’ το δυνατό σουτ του Σιώμου απέκρουσε δύσκολα ο Σαββίδης ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Τσιαπέρος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Αποστολίδη, το σουτ του οποίου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 79’ οι «πράσινοι» έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ μετά από αρκετή ώρα, όταν ο Ποζιόπουλος έκανε την κεφαλιά σε σέντρα του Γαλατσίδα, με τον Τασιά να μπλοκάρει σταθερά.

eyxinouli-goal

Κι ενώ το ματς κυλούσε προς τη λήξη του και το τελικό 0-0 φάνταζε ως το πιο πιθανό σενάριο, ήρθε το 1ο λεπτό των καθυστερήσεων να ανατρέψει τα δεδομένα. Η Δήμητρα κέρδισε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου με τον Καρατέεφ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Το γέμισμα έφερε την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Σκούρας με κεφαλιά έστειλε ψηλοκρεμαστά την μπάλα στο αριστερό ‘’Γ’’ της εστίας του Τασιά, γράφοντας το τελικό 0-1.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Τσολακίδη βρήκε τους παίκτες των Νέων Αθλητών στο πλαστικό χόρτο του αγωνιστικού χώρου, μη μπορώντας να πιστέψουν τον τρόπο που έχασαν το παιχνίδι και τους παίκτες της Δήμητρας με ανακούφιση που δεν πλήρωσαν την κακή τους εμφάνιση με απώλειες βαθμών.

Σκόρερ: 90’+1’ Σκούρας

Κίτρινες: Οσάφι, Σιώμος Αλ. – Τσέργας, Καρατέεφ, Βούλγαρης, Ποζιόπουλος

Διαιτητές: Τσολακίδης (διαιτητής), Γεωργαντζής (Α’ βοηθός), Κυριαζής (Β’ βοηθός)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νέοι Αθλητές Νίκης (Δ. Βαταμίδης): Τασιάς, Χάνος, Τσαπέρος, Αποστολίδης, Σφονδυλιάς, Οσάφι (89’ Χρηστίδης), Κουτσούκης, Δόσας (46’ Χαλκίδης), Νάνο (79’ Χ. Σιώμος), Σιώμος Αλ., Ξηροκώστας

Δήμητρα Ευξεινούπολης (Γ. Σιαμέτης): Σαββίδης, Τσέργας, Μπαράκου, Αντωνιάδης, Καρατέεφ, Βούλγαρης, Αράπης (65’ Σκούρας), Ποζιόπουλος (87’ Μηλιώνης), Χατζέλας, Γκαρνίδης (40’ Σχουλής), Γαλατσίδας

*Πλούσιο φωτορεπορτάζ σε μετεγενέστερη ανάρτηση

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις