Ανάληψη: Στους συκοφάντες μας απαντάμε με την 30χρονη πορεία μας στο μπάσκετ

Απάντηση στα όσα ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωσή τους Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη και Γ.Σ. Βόλου εξέδωσε η Ανάληψη, αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο κύπελλο της ΕΣΚΑΘ, όπου ως γνωστόν οι τρεις προαναφερόμενες ομάδες αποφάσισαν να απέχουν τελικά από την επόμενη φάση του θεσμού, ενώ Ανάληψη και ΑΕΒ Διμηνίου αγωνίστηκαν κανονικά. Η Ανακοίνωση της Ανάληψης την οποία υπογράφουν…

…ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Ευαγγελινός και ο Γεν. Γραμματέας κ. Νίκος Κατεργάρης έχει ως εξής:

“Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των Συλλόγων του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκης Βόλου & του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, οι οποίοι με δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ καταλογίζουν ευθύνες στον ΑΕΣ Αναλήψεως Βόλου για την “κατάντια” του βολιώτικου μπάσκετ.

Δυστυχώς πουθενά στην ως άνω ανακοίνωση δεν αναφέρουν ότι για την οριστική συμφωνία περί αποχής από το θεσμό του Κυπέλλου και για την σύνταξη του τελικού κειμένου που θα αποστελλόταν στην ΕΣΚΑΘ είχε συμφωνηθεί να γίνει νέα συνάντηση των εκπροσώπων και των πέντε ομάδων. Ωστόσο, τέτοια συνάντηση ούτε ορίστηκε ποτέ ούτε και πραγματοποιήθηκε. Αντιθέτως, έγινε σύσκεψη μόνο των τριών “καταγγελλόντων” στην οποία ουδέποτε κληθήκαμε.

Μάλιστα είχαμε εξ αρχής δηλώσει τη θέση μας πως για να συμμετάσχουμε σε μια κίνηση αποχής από το θεσμό του Κυπέλλου, θέλαμε να έχουμε πρώτα στα χέρια μας μια απαντητική επιστολή από τα όργανα της ΕΣΚΑΘ σχετικά με τα αιτήματα & τους προβληματισμούς που είχαμε ήδη διατυπώσει. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη από την πλευρά τους έως τώρα – συνεπώς ακόμη περιμένουμε.

Ως προς το κομμάτι της προσωπικής επίθεσης προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίσουμε στους συκοφάντες και υβριστές μας την τριακονταετή και πλέον πορεία μας και την ιστορία του Συλλόγου μας.

Η αγάπη μας για το άθλημα και η πιστή υπηρέτηση του ιδεώδους του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού έχουν ανάγει το Σύλλογό μας σε έναν από τους πρωταγωνιστές του τοπικού μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή, στους καταγγέλλοντες Συλλόγους αγωνίζονται δικά μας παιδιά – 4 αθλητές και 6 αθλήτριες στον Ολυμπιακό Βόλου, 3 αθλητές & 2 αθλήτριες στη Νίκη Βόλου και 1 στον Γ.Σ. Βόλου. Τα παιδιά αυτά που συνεχίζουν να κοσμούν τους αγωνιστικούς χώρους με την παρουσία τους, είναι παιδιά που διδάχθηκαν το άθλημα – αλλά πάνω απ’ όλα – το ήθος και την σωστή αθλητική συμπεριφορά στο Σύλλογο μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ρωτήσουμε τις επίσημες διοικήσεις των τριών ομάδων αν υιοθετούν τους βαρείς χαρακτηρισμούς που δημοσίως εξέφρασαν εναντίον μας εκπρόσωποί τους.

Η κοινωνία του Βόλου, στην οποία όλοι κινούμαστε, είναι μικρή και η πορεία του καθενός προσωπικά, γνωστή λίγο ή πολύ. Πέρα, λοιπόν από την οποιαδήποτε ενασχόληση μας με το χώρο του αθλητισμού, υπάρχει και η προσωπική και οικογενειακή μας ζωή, τιμή και αξιοπρέπεια, που δεν πρέπει να θίγονται στο βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις