Αποκλεισμός Ολυμπιακού Β. από το Κύπελλο, 0-2 από τον Απόλλωνα Λ.

Μπορεί για τον Ολυμπιακό Βόλου το Κύπελλο να μην ήταν προτεραιότητα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» το βάρος το ρίχνουν στο πρωτάθλημα, ωστόσο, η εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Τζαναβάρα ήταν μετριότατη, για να χάσει η ομάδα 0-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας στο Πανθεσσαλικό. Το βολιώτικο συγκρότημα πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα, αλλά και την αστοχία στην επίθεση, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στο 22′ με τον Καμπέρη, στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, ενώ στο 66′ ο Γεωργίου έγραψε το 0-2.

 

 

 

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες στο βασικό σχήμα που αγωνίστηκαν για πρώτη στην ενδεκάδα σε επίσημο παιχνίδι και συγκεκριμένα τους Στασινόπουλο, Α. Κόκα, Γκίτζια, Δ. Κόκκα, Κολημήτρα και Αναστασίου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κατσούλης, με την τετράδα της άμυνας να αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Στασινόπουλος, Γκίτζιας, Κωστόπουλος και Α. Κόκας. Οι Κολημήτρας και Πότσι αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Ευθυμιάδης και Μπρίτος στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Δ. Κόκα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Αναστασίου.
Από τον Απόλλωνα Λάρισας για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα αγωνίστηκαν οι Σταυράκης, Γιαννακόπουλος, Αγριόδημος, Κολοβός και Καμπέρης. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σάββας και στο αριστερό ο Γιαννακόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Χολέβας και Ανδρέου. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Αγριόδημος και Καμπέρης . Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Γεωργίου, στην αριστερή ο Καμπλιώνης, με τον Πέντα είναι ο επιτελικός χαφ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο νεαρός Κολοβός.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού, πέτυχε το γκολ με τον Κώστα Καμπέρη στο 22′ και χωρίς να χάσει μεγάλες ευκαιρίες, περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων». Οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα. Οι καλές φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσο για τους φιλοξενούμενους, φρόντισαν να αμύνονται σωστά και να παίζουν με αντεπιθέσεις.
Η μοναδική καλή στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 12′. Μετά από ωραία κίνηση του Αναστασίου, ο επιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 22′ να ανοίξουν το σκορ από μια στημένη φάση. Ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Καμπέρης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και από κοντά πλάσαρε τον Κατσούλη, γράφοντας το 0-1.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ και να απειλήσει το τέρμα του Σταυράκη, με τους παίκτες του Απόλλωνα να κλείνουν όλους τους διαδρόμους. Μάλιστα, στο 33′ λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία. Ο Γεωργίου έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα και ο Καμπλιώνης υπό την πίεση του Ανδρέα Κόκα έστειλε εξ επαφής τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.
Στο 37′ ο Τζαναβάρας έριξε στο παιχνίδι τον Γιάννη Δωματά στη θέση του Δήμου Κόκα, ωστόσο, στα οκτώ λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε επιθετικά να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Στο 45′, πάντως, ο Στασινόπουλος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Μπρίτος έπιασε αδύναμη κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα ο Σταυράκης.

Τραγικό λάθος και 0-2 ο Απόλλων
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τζαναβάρας πέρασε στο παιχνίδι στο 46′ τον Σταύρου στη θέση του Ευθυμιάδη, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν την άμυνα του Απόλλωνα. Στο 56΄ Ο Δωματάς εκτέλεσε φάουλ με τον Σταυράκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό ο Σταύρου δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά έκανε ωραίο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο αμυντικούς, τους Γιαννακόπουλο και Ανδρέου και μόνος απέναντι από τον Σταυράκη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 58 δυνατό σουτ του Αναστασίου η μπάλα πέρασε άουτ.
Κόντρα στη ροή του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων Λάρισας πέτυχε δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού. Οι Κατσούλης και Κωστόπουλος μπερδεύτηκαν μεταξύ τους έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από την κατοχή τους, με τον Γεωργίου να εκμεταλλεύεται το δώρο των παικτών του Ολυμπιακού και σε κενή εστία έγραψε με σουτ το 0-2.
στο 77′ ο Κολημήτρας εκτέλεσε φάουλ, ο Στασινόπουλος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Σταυράκη να αποκρούει στην αριστερή του γωνία και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Στο 83′ μετά από λάθος του Κωστόπουλο ο Γεωργίου έκλεψε τη μπάλ, ελίχθηκε, έπιασε το σουτ με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.
Στο 87′ ο Δωματάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά ο Σταύρου με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Σταυράκη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις, σουτ του Φλίγκου μετά από κόρνερ του Κολημήτρα, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κελεσίδης (Ημαθίας), Δεμερτζής (Πέλλας)

Κίτρινες: Κωστόπουλος, Φλίγκος-Γεωργίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στασινόπουλος, Α. Κόκας, Γκίτζιας, Κωστόπουλος, Πότσι, Δ. Κόκας (37′ Δωματάς), Κολημήτρας, Αναστασίου, Ευθυμιάδης (46′ Σταύρου), Μπρίτος (64′ Φλίγκος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σταυράκης, Σάββας, Γιαννακόπουλος, Χολέβας, Ανδρέου, Αγριόδημος, Γεωργίου, Καμπέρης (86′ Χαραλαμπίδης), Κολοβός (λ.τρ. Γκουντρουμπής), Πέντα, Καμπλιώνης (70′ Διβανές)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις