Football League: Τι ψήφισε κάθε ΠΑΕ για την έναρξη του πρωταθλήματος

Kατά πλειοψηφία και χωρίς να έχουν λυθεί το πρόβλημα της τηλεοπτικής στέγης, οι ΠΑΕ της Football League αποφάσισαν την έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο.

Ο δρόμος προς αυτήν την απόφαση άνοιξε το περασμένο Σάββατο, όταν διάφορες ΠΑΕ άρχισαν να στέλνουν αιτήματα περί άμεσης έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της «μικρής λίγκας», Στ. Σφακιανάκης, επικοινώνησε με όλες τις ΠΑΕ ζητώντας να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Όπως ανακοινώθηκε δέκα ΠΑΕ τοποθετήθηκαν θετικά ως προς την έναρξη του Πρωταθλήματος. Επτά ΠΑΕ τοποθετήθηκαν αρνητικά και μία ΠΑΕ δεν τοποθετήθηκε ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ως εκ τούτου, το Πρωτάθλημα Football League 2016-2017 ξεκινά στις 22/10/2016», κατέληγε η ανακοίνωση.

Οι ΠΑΕ που δεν ήθελαν να αρχίσει το πρωτάθλημα και τοποθετήθηκαν αρνητικά είναι οι εξής: Αχαρναϊκός, Αιγινιακός, Χανιά, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Πανσερραϊκός. Η ΠΑΕ που δεν τοποθρτήθηκε είναι αυτή της Σπάρτης.

Η απόφαση έναρξης του πρωταθλήματος προκάλεσε αντιδράσεις από ΠΑΕ που μειοψήφησαν. Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ η Καλλιθέα αναφέρει: Σας γνωρίζουμε ότι διαφωνούμε με την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο 22-23/10/2016 και ζητάμε την σύκλγηση εντός του επόμενου 24ώρου Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Football League για να τεθούν προς ψηφοφορία η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, η αναβολή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας, η εμπιστοσύνη προς το Προεδρείο και ειδικότερο τον πρόεδρο της Football League.

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Χρήστος Κοράκης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, τόνισε: «Μας στέλνουν τη μια μέρα ένα χαρτί και μας ζητάνε να απαντήσουμε αν θέλουμε ή όχι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα να απαντήσουμε την επόμενη μέρα; Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε και ποια είναι η ενημέρωση των ομάδων; Γιατί δεν μας λένε τι έγινε στη συνάντηση με τον υπουργό; Πότε θα μάθουμε τι έγινε με τα τηλεοπτικά; Πόσα θα είναι τα έσοδα μας; Υπάρχουν ομάδες που από ό,τι ξέρω και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν. Γιατί δεν κάνουμε ένα έκτακτο Δ.Σ.; ».

Την σύγκλιση έκτακτου ΔΣ ζήτησε και ο πρόεδρος της Λαμίας παρότι ψήφισε υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος.

Την Πέμπτη 20/10 συνεδριάζει η ΕΕΑ για να δώσει πιστοποιητικά συμμετοχής στις ομάδες της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΣΠΑΡΤΗ.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις