ΣΔΥΒ: Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου (photos)

Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε ο 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου που έγινε τη Κυριακή 16 Οκτωβρίου το πρωί με αφετηρία και τερματισμό τη βάση του Χιονοδρομικού και διαδρομή στο χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και ειδικότερα στη χιονοδρομική πίστα Δρόμων Αντοχής (lang lauf). 200 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, τριπλάσιοι από πέρυσι, έτρεξαν στους αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων, καθώς και στις διαδρομές 500 και 1000 μέτρων για παιδιά.

Άλλοι 50 μετείχαν στη πεζοπορία που διοργανώθηκε παράλληλα στο βουνό των Κενταύρων σε διαδρομή προς τους καταρράκτες Μακρυρράχης και με επιστροφή. Τα φθινοπωρινά τοπία σε όλες τις διαδρομές ήταν μαγευτικά, η θέα του Αιγαίου και του Παγασητικού μοναδική, ενώ ο καιρός βοήθησε για να χαρούν οι συμμετέχοντες τη διαδρομή τους.

Διοργανωτές ήταν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της  Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας.

Μετά τον αγώνα ακολούθησε γλέντι με υπαίθρια ψησταριά, φαγητό, και μουσική υπό τους ήχους του ακορντεόν του Στάθη Καραδημητρίου.

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του αγώνα οι οποίοι ήταν οι: ΕΨΑ, ΖΑΓΟΡΙΝ, ΜΑΡΜΙ Μιχαλόπουλος Μάριος, Τυροπιτάδικο ΧΑΡΙΣ, Φούρνος Τσικριτζή, Φαρμακείο Σωτηρία Βλιώρα, γλυκοπωλείο Αντωνούλης, εμπόριο ξυλείας Παπαγγελής Σπύρος. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Ανακασιάς για τη πολύτιμη συμβολή της καθώς και τους κκ.Καπότση Γιώργο, Χατζηκυριάκο Αποστόλη, γιατρούς του αγώνα. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέλη του ΕΟΣ Βολου, του ΣΔΥ Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας για την εθελοντική τους εργασία προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση. Το παρών στον αγώνα έδωσαν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΣ Βόλου και ΣΔΥ Βόλου, όπως και οι πρόεδροι των συλλόγων κκ. Καλτσογιάννης Γιώργος, Κυριαζής Κώστας.

Οι διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου και περιμένοντας  όλους τους πολίτες να ανακαλύψουν τα οφέλη του αθλητισμού και της άσκησης.

Για τη πολυπληθέστερη συμμετοχή πλην του διοργανωτή ΣΔΥ Βόλου, βραβεύτηκε το Γυμναστήριο Αιχμή. Ειδική βράβευση έγινε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας για τη πολύτιμη υποστήριξη στον αγώνα.

Νικητές των αγώνων τερμάτισαν οι:

ΑΝΔΡΕΣ 10 χιλιόμετρα

  1. Γιαννούλας Αχιλλέας και Καλαντζής Γιώργος
  2. Καλαμάκης Αχιλλέας
  3. Μάρος Κων/νος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 10 χιλιόμετρα

  1. Μορφογιάννη Σταυρούλα
  2. Μουλά Νίκη
  3. Παπαχρήστου Ευαγγελία

ΑΝΔΡΕΣ 5 χιλιόμετρα

  1. Χαχούδης Ιωάννης
  2. Μαγαλιός Κώστας
  3. Παλάντζας Κώστας

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 5 χιλιόμετρα

  1. Τσιόβολου Μαρία-Ελένη
  2. Τσακνάτση Φανή
  3. Καλτσογιάννη Μαρινίτα

ΑΓΟΡΙΑ 1.000 μέτρα

  1. Γεραμπίνης Θανάσης
  2. Κοντοβάς Σταύρος
  3. Μελαχροινάκης Κώστας

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1.000 μέτρα

  1. Στάθη Χαριτώ
  2. Δημητρόφ Ευρίδικη
  3. Λιάκου Φωτείνη

ΑΓΟΡΙΑ 500 μέτρα

  1. Μαραθάς Γιώργος
  2. Καλαντζής Γιάννης
  3. Μπράτσος Αργύρης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 500 μέτρα

  1. Βόμπρα Μαρία
  2. Μιχαηλίδη Ελπίδα
  3. Κουτσιμπλού Όλγα

Οι υπόλοιπες συμμετοχές του ΣΔΥ Βόλου σε όλη την Ελλάδα

Ενώ δεκάδες ήταν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που έτρεξαν στον αγώνα των Χανίων, για μια ακόμη βδομάδα ήταν εντυπωσιακή η παρουσία αθλητών του συλλόγου σε πολλούς αγώνες που έγιναν ανά την Ελλάδα.

Έτσι, διακρίσεων συνέχεια για την αθλήτρια του ΣΕΒΑΣ Μαγνησίας και του ΣΔΥ Βόλου Δήμητρα Καραμανώλη. Τη Κυριακή αγωνίστηκε στο Καυτατζόγλειο στη Θεσσαλονίκη στο Φθινοπωρινό Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου 2016. Συμμετείχε στο λιθάρι, ένα αρχαίο αγώνισμα, και αποτέλεσε μια απίστευτη εμπειρία για όσους έκαναν τις ρίψες. Η Δήμητρα Καραμανώλη με 7,98 μέτρα αναδείχτηκε πρώτη όχι μόνο στην ηλικιακή κατηγορία, αλλά και στη γενική κατάταξη. Πρώτη επίσης αναδείχτηκε και στη σφαιροβολία με επίδοση 10.08.

Στο Παρανέστι Δράμας έγινε το τριήμερο που προηγήθηκε ένας από τους πλέον σκληροτράχηλους ορεινούς αγώνες της χώρας μας, ο Virgin Forest Ultra Trail 162 χιλιομέτρων. Στον παράλληλο αγώνα Nature Trail Race 110 χιλιομέτρων έτρεξε ο Σεραφείμ Τσαμασιώτης που κατάφερε να ολοκληρώσει τη προσπάθεια ύστερα από 21 ώρες, 59 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αγώνα στη 44η θέση. Τον αγώνα ξεκίνησαν ακριβώς 100 αθλητές, και τερμάτισαν οι 69.

Το Λάρισα Street Run Relays έγινε τη Κυριακή στη γειτονική μας πόλη, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήταν παρόν πετυχαίνοντας μία ακόμη πρωτιά. Ο Αλέξης Παπαλεξίου βγήκε πρώτος με άνεση στον ατομικό αγώνα 10 χιλιομέτρων. Στον ίδιο αγώνα έτρεξαν επίσης η Άσπα Μανταλιανού και η Ευανθία Μαλαμούλη, που πέτυχαν τον χρονικό στόχο που είχαν θέσει.

Σε δύο αγώνες έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης και Μάκης Κοσμίδης αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο μετείχαν στον 3o Νυχτερινό Δρόμο του Νερού Έδεσσας 5 χιλιομέτρων, και κατέκτησαν τη 4η και 48η αντίστοιχα σε σύνολο 373 συμμετοχών. Τη Κυριακή έτρεξαν στον Γύρο της πόλης των Γρεβενών Ελευθέρια 2016, επίσης 5 χιλιομέτρων. Ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε 3ος, ενώ ο Μάκης Κοσμίδης 30ος. Έτρεξαν 350 δρομείς.

Στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, στον 6ο Πτώιο Αγώνα Δρόμου στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων, έτρεξε τη Κυριακή ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Νίκος Ιωάννου.

Εξάλλου αυτή τη Κυριακή γίνεται ο Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο, σε νέα διαδρομή 7.000 μέτρων με εκκίνηση από τον Άγιο Γεώργιο. Θα γίνει επίσης αγώνας 2 χιλιομέτρων, όπως και 300 μέτρων για παιδιά. Η συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι δωρεάν, και όσοι μέλη και φίλοι του ΣΔΥ Βόλου θέλουν να γραφτούν, θα πρέπει να το ζητήσουν από τους υπεύθυνους του συλλόγου ως τη Παρασκευή (21 Οκτωβρίου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις