Καμία ανησυχία στον Ρήγα Φεραίο για το γήπεδο

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας αποφασίστηκε η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου περί «δωρεάν παραχώρησης χρήσης στον αθλητικό σύλλογο Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου του δημοτικού σταδίου Βελεστίνου, ως έδρα…

για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα και κύπελλο της Γ’ εθνικής ερασιτεχνικής περιόδου 2016-2017».
Στο έγγραφο της απόφασης, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι η παραχώρηση γίνεται σε «αθλητικό σωματείο ημιεπαγγελματικού χαρακτήρος, με προφανή οικονομική δραστηριότητα, όπως κυρίως, παροχή αθλητικού θεάματος επ’ αντιτίμω, μετεγγραφές ποδοσφαιριστών με οικονομικά ανταλλάγματα κ.λ.π.».
Επίσης «δεν είναι δυνατή η δωρεάν παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων των Ο.Τ.Α. προς Ν.Π. σκοπός των οποίων είναι η δημιουργία, η οργάνωση και η διοίκηση επαγγελματικής αθλητικής ομάδας, η οργάνωση επίσημων ή φιλικών αθλητικών αγώνων επαγγελματικού χαρακτήρα της ομάδας αυτής, η συμμετοχή της σε κάθε είδους αγώνες, η οργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν το άθλημα, η απασχόληση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και η επίτευξη κέρδους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 185 του ισχύοντος Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων.
Περαιτέρω δε, από το άρθρο 192 του ως άνω κώδικα, προβλέπεται ειδικά, εν προκειμένω, μόνο η δυνατότητα μίσθωσης ακινήτων ιδιοκτησίας ΟΤΑ, με Δημοπρασία».
Η απόφαση κοινοποιήθηκε, όπως προαναφέραμε, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Ρήγα δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς το πρόβλημα που προέκυψε θα λυθεί. Ο σύλλογος θα έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο για την καταβολή ενός χρηματικού ποσού, που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να παραχωρηθεί από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου το στάδιο Βελεστίνου για του αγώνες έδρας της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Να σημειώσουμε, πως δεν τίθεται θέμα ορισμού του γηπέδου για τον αγώνα της Κυριακής (23/10) με τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος θα διεξαχθεί κανονικά στο στάδιο του Βελεστίνου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις