Πρόκριση στο κύπελλο για Πρωτεσίλαο, 1-0 τη Σκιαθο

Με γκολ του Αλέκου Αραπίτσα ο Πρωτεσίλαος πήρε την πρόκριση για την φάση των «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ στη Σκιάθο, επικρατώντας της τοπική ομάδας με 1-0. Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά, αν και ταξιδέψε με μόλις με έντεκα ποδοσφαιριστές, επέστρεψε στις επιτυχίες, συνδυάζοντας μάλιστα το γεγονός και με την πρόκριση. Το γκολ

που έκρινε το νικητή σημειώθηκε στο 25′ με πλασέ του Αλέκου Αραπίτσα στην κατάληξη οργανωμένης προσπάθειας και πάσας του Μαρικλέιν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κάποιες ακόμα σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τετ α τετ του σκόρερ στο 10′, πλασέ του Χρ, Παναγιώτου δίπλά από το κάθετο δοκάρι (41′) και στο β’ μέρος με τον Μαρικλέιν που πλάσαρε επίσης δίπλα από το δοκάρι, σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» το παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να φτάσουν στο γκολ. Σε δύο περιπτώσεις σουτ των Γαζέτη και Φερτζέλη απέκρουσε ο τερματοφύλακας Τσίτας, ενώ δύο εκτελέσεις φάουλ δεν βρήκαν τον στόχο. Η πρώτη με τον Σαρρή (η μπάλα κατευθυνόταν στο «παραθυράκι» του Πρωτεσίλαου για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας) και η δεύτερη με τον Πρέγκου, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σκιάθος είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, αυτή ήταν άκαρπη, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. ΟΙ γηπεδούχοι επιχειρούσαν «γεμίσματα», τα οποία και έδιωχναν εύκολα οι αμυνόμενοι του Πρωτεσίλαου.
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητής του Πρωτεσιλάου, Μιχάλης Ανδρωνάς, δήλωσε: «θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, που έκαναν κατάθεση ψυχής, καθώς μπόρεσαν να ταξιδέψουν μόλις έντεκα κι από το 70′ ουσιαστικά αγωνιζόμασταν μα δέκα παίκτες, αφού ο Μαρικλέιν ήταν τραυματίας και μη έχοντας αλλαγή, απλά παρέμενε στον αγωνιστικό χώρο. Τη σημερινή νίκη θέλουμε να την αφιερώσουμε στο Θανάση Παπαδόπουλο που υπέστη τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στην κνήμη, στον αγώνα του Σαββάτου που μας πέρασε».
ΣΚΙΑΘΟΣ: Μπάμπα, Σταμέλος, Γιαουράκης, Κυπαρρισός, Τουρναβίτης, Μπρέγκου, Γαζέτης, Τζελάι (75′ Γραβάνης), Σαρρής, Βεργίνης (65′ Σκέμπι), Φερετζέλης
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τσίτας, Μιχόπουλος, Μαλλιαρός, Σαμουρδάνης, Β. Χασιώτης, Θ Κόρκος, Χρ. Παναγιώτου, Σούσκο, Αραπίτσας, Μαρικλέιν, Λάμπος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις