«Νομίζουν ότι… ψιχαλίζει»!

Ως ένα από τα κρισιμότερα συμβούλια χαρακτήριζε ο Στέλιος Σφακιανάκης αυτό της Τετάρτης (19/10) στη Football League. Ποιο ήταν το συμπέρασμα έπειτα από 4 ώρες συνεδρίασης πλην της έντονης αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του; Το πρωτάθλημα το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει 25 Σεπτεμβρίου πήρε μία ακόμα αναβολή έναρξης και νέα ημερομηνία σέντρας (μέχρι την επόμενη) εμφανίζεται πλέον η 30ή Οκτωβρίου. Ακόμα και αυτή, όμως δείχνει αβέβαιη βάσει των όσων διαδραματίστηκαν για περίπου 4 ώρες στη Θεμιστοκλέους!

Και αυτό γιατί οι 11 εκ των 14 ΠΑΕ που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του προεδρείου αναμένουν ότι τη Δευτέρα (24/10) θα ορίσουν 5μελή επιτροπή που θα «τρέξει» τις επαφές για τηλεοπτικά, χορηγίες, αλλά την ίδια στιγμή ο Σφακιανάκης χαρακτηρίζει την κίνησή τους παράνομη και εκτός καταστατικού. Έτσι, το επόμενο ΔΣ αναμένεται, επίσης, επεισοδιακό, ενώ είναι άγνωστο αν μέχρι τότε έχουν ικανοποιηθεί οι όροι που τέθηκαν για να ξεκινήσει η σεζόν 30/10. Το FL News που έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Οι παρόντες και οι απόντες

Οι εκπρόσωποι 14 ομάδων έδωσαν το «παρών» στο συμβούλιο, με τις ΠΑΕ Πανθρακικός, ΑΕΛ Καλλονής, Σπάρτη να απουσιάζουν. Αντίθετα, παραβρέθηκαν στο ΔΣ οι Αντώνης Ρέλλας (Παναιγιάλειος), Άρης Λυχναράς (Κισσαμικός), Βασίλης Μπούρμπος, Λάμπρος Μπίρδας (Αν. Καρδίτσας), Χρήστος και Γιώργος Γιαλιάς (ΑΟ Τρίκαλα), Αντώνης Λεβεντογιάννης (Απόλλων), Γιάννης Αβραντίνης, Σταύρος Καρακασίδης (Καλλιθέα), Γιάννης Νιώπας, Γιώργος Καρανικόλας, Αλέξανδρος Μαχαιρίδης (Αιγινιακός), Γιάννης Πολεμαρχάκης, Μανώλης Φωτάκης (ΟΦΗ), Σίμος Ορφανίδης (Άρης), Λεωνίδας Λεουτσάκος (Αχαρναϊκός), Βαγγέλης Χατζηιωάννου (Αγροτικός Αστ.), Γιώργος Μελάς, Σωτήρης Μαυρονάσιος (ΑΟ Χανιά), Πανουργιάς Παπαϊωάννου, Σάκης Τσικνής (Λαμία), Χρήστος Κοράκης, Τάκης Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός) και Σπύρος Δημόπουλος, Χρήστος Παλαιολόγος (Πανελευσινιακός), με την τελευταία ΠΑΕ να μην έχει δικαίωμα ψήφου λόγω εκκρεμοδικίας.

«Η άποψη μεταφράστηκε σε ψήφο»

Η ένταση ήταν μεγάλη από το ξεκίνημα του ΔΣ. Και, φυσικά, στη Football League το περίμεναν, γι’ αυτό δόθηκε εντολή οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ όχι μόνο να καθίσουν στο γραφείο του συμβούλου, Μάρκου Καλούδη, αλλά και η πόρτα σε αυτό να είναι κλειστή για να μην φτάνουν οι φωνές στα αυτιά τους! Υπενθυμίζεται πως το πρώτο ΔΣ επί προεδρίας Σφακιανάκη ήταν ανοικτό στους δημοσιογράφους, αλλά από το δεύτερο τα δεδομένα άλλαξαν. Σε αυτό της Τετάρτης (19/10), μάλιστα, υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας…

Εννοείται ότι πλην των έντονων παραπόνων που εκφράστηκαν προς τον Άρη Λυχναρά για τις δηλώσεις του περί αναβολής του ΔΣ λόγω… αδυναμίας των προέδρων, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και για το έγγραφο της Football League που εστάλη το Σάββατο (15/10) στις ΠΑΕ. «Μας ζητήθηκε η άποψή μας και αυτή μεταφράστηκε σε ψήφο», ανέφερε ο Αβραντίνης και ακολούθως τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης προς το προεδρείο, με 11 ΠΑΕ να ψηφίζουν την αποχώρησή του, μεταξύ των οποίων και ο Άρης.

«Αποχωρώ, αποχωρώ, η διαδικασία είναι παράνομη», φώναζε ο Λυχναράς και μαζί με τον Στέλιο Σφακιανάκη τόνιζαν ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι εκτός καταστατικού. «Δεν με υποκαθιστά καμία επιτροπή», είπε ο πρόεδρος της Football League, με τον Αβραντίνη να φωνάζει: «Κάποιους τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν ότι ψιχαλίζει». Βέβαια, ο Ρέλλας παραιτήθηκε και έτσι η διοργανώτρια μετρά πλέον έναν αντιπρόεδρο.

Η θέση των «11»

Οι 11 ΠΑΕ που τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης του προεδρείου θέλουν στη θέση του να εκλεγεί 5μελής επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις. Εξέφρασαν την άποψη ότι ο Σφακιανάκης υποσχέθηκε χορηγίες, αλλά δεν έχει βρει καμία, ενώ δίχασε και τη λίγκα. Πρότειναν ακόμα η επιτροπή αυτή αμισθί να ξεκινήσει άμεσα επαφές με χορηγούς, ώστε με τις γνωριμίες των ιδιοκτητών – προέδρων να επιδιώξει συμφωνίες, ενώ παράλληλα να έρθει σε επαφή με Πολιτεία – ΕΠΟ – Super League – ΠΣΑΠ για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. «Για να πληρωθούν τα έξοδα της διοργανώτριας που έχει προϋπολογισμό 1,1 εκ. ευρώ πρέπει κάθε μήνα οι ΠΑΕ να πληρώνουν 6-7.000 ευρώ μόνο για να διεξάγονται οι αγώνες. Πώς θα καλυφθούν αυτά;», αναφέρθηκε.

Ο Σφακιανάκης υποστήριξε ότι τα παραπάνω δεν προβλέπονται στο καταστατικό, αν και ήταν έντονα προβληματισμένος από το γεγονός ότι 11 από τις 14 ΠΑΕ ζήτησαν την αποχώρηση του ίδιου και των αντιπροέδρων. Επιμένει ο ίδιος ότι θα αποχωρήσει μόνο αν υπάρξει πρόταση μομφής από τα 3/4 του συμβουλίου.

Δύο συμβούλια και… ΕΕΑ

Τη Δευτέρα (24/10) προγραμματίστηκε νέο συμβούλιο, αφού με ψήφους 11-4 αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος υπό όρους στις 30 Οκτωβρίου. Οι όροι αυτοί είναι η τηλεοπτική στέγη, οι χορηγίες και τα πιστοποιητικά συμμετοχής. Για τα τελευταία υπήρξαν έντονα παράπονα, αφού πολλές ΠΑΕ έχουν καταθέσει τους φακέλους τους από τον Αύγουστο, αλλά αυτοί ακόμα δεν έχουν εξεταστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές ενημερότητες να λήγουν τέλος του μήνα και η Επιτροπή να ζητά νέες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα έχουν ικανοποιηθεί οι όροι αυτοί και τι θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο μέσα σε λίγα 24ωρα. Όπως, μάλιστα, ειπώθηκε, εάν η ΕΕΑ (συνεδριάζει την Πέμπτη) ενημερωθεί ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινά, τότε είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξει κανέναν φάκελο λόγω φόρτου εργασίας!

Και ενώ ο Στέλιος Σφακιανάκης χαρακτηρίζει τις κινήσεις για σύσταση πενταμελούς επιτροπής εκτός καταστατικού, οι «11» τον θεωρούν… παρελθόν και, μάλιστα, έβαλαν και θέματα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο ΔΣ! Ποια είναι αυτά; Έναρξη πρωταθλήματος, Αναδιάρθρωση ΔΣ, Οικονομικός Απολογισμός…

«Απαξιώνετε το προϊόν»

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ψήφισε υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος στις 22 Οκτωβρίου, ενώ δεν ήταν μεταξύ των 11 που ζήτησαν την παραίτηση του προεδρείου. Εξέφρασε, μάλιστα, μέσω του νομικού εκπροσώπου, Μανώλη Φωτάκη την έντονη ανησυχία ότι όλα όσα γίνονται είναι πολύ πιθανό να μεταφέρουν τη σέντρα για τον… Νοέμβριο! «Απαξιώνετε το προϊόν έτσι. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας», ανέφερε μεταξύ άλλων και υποστήριξε ότι, όσο το πρωτάθλημα δεν ξεκινά, τόσο μειώνονται και οι όποιες πιθανότητες εξεύρεσης χορηγών.

Σχέδιο απάντησης στη Super League

Εν μέσω εντάσεων και αμφισβητήσεων, τέλος, μοιράστηκε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ το σχέδιο απάντησης της Football League στη Super League. Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση είχε στείλει εξώδικο και ζητούσε άμεσα 450 χιλιάδες ευρώ, όπως και συνάντηση, με τη Σούπερ Λίγκα να απαντά με νέο και να τονίζει ότι δεν έχει καμία νομική υποχρέωση οικονομικής ενίσχυσης.

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις