Καπουρνιώτης: Φιλοδοξία και ομοιογένεια τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού (& ηχητικό)

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Καπουρνιώτης, ήταν σήμερα καλεσμένος στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και μίλησε στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο για τους στόχους της ομάδας και τη φιλοσοφία που τη διακρίνει. Μερικά από τα αποσπάσματα της συνέντευξης του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου Μιχάλη Καπουρνιώτη:

Για τον στόχο της ομάδας:
«Ο Ολυμπιακός δείχνει σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, διοικητικά και αγωνιστικά. Υπάρχει ένας βασικός κορμός και έχουν δημιουργηθεί ισχυροί θεσμοί μεταξύ μας. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και κάθε χρόνο πιστεύω πως γινόμαστε καλύτεροι. Με την επιστροφή της Ζέρβα και με τις αξιόλογες νεανικές προσθήκες που έχουν γίνει, είμαστε ικανοί να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και η ομάδα να επιστρέψει στη φυσική της θέση που είναι η Α’ Εθνική κατηγορία».

Για το φετινό ρόστερ:
«Ήταν δίλλημα να έρθουν τόσες πολλές αθλήτριες στην ομάδα, ωστόσο, ο ανταγωνισμός μόνο καλό αποτέλεσμα θα φέρει. Υπάρχει ένα ρόστερ που απαρτίζεται από 18 παίκτριες, 11 μεγαλύτερες σε ηλικία και επτά νεαρές. Όλες όμως έχουν φιλοδοξίες. Τόσο οι νεαρές αθλήτριες που θέλουν να δείξουν το ταλέντο τους, όσο και οι μεγαλύτερες σε ηλικία, που θέλουν να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και δικαιούνται να αγωνιστούν στην Α1 κατηγορία. Η επιλογή του ρόστερ έγινε και με τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Η φιλοδοξία και η ομοιογένεια είναι τα δυνατά στοιχεία της ομάδας».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού:
Τα τελευταία πέντε χρόνια το παιχνίδι του Ολυμπιακού ξεκινά από την άμυνα. Η φιλοσοφία μου είναι η ομάδα να έχει καλή αμυντική λειτουργία, γιατί η επίθεση θα σου δώσει κάποιες νίκες, όμως τα πρωταθλήματα τα δίνουν οι άμυνες. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας.
Βέβαια, δεν μπορούμε να αμελήσουμε την επίθεση. Φέτος η ομάδα έχει γίνει πιο γρήγορη, ενώ έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Δουλεύουμε έτσι ώστε να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, παίζοντας δυνατά σε άμυνα και επίθεση. Έτσι, μεγαλώνει ο χρόνος παιχνιδιού. Υπάρχει η πολυτέλεια να ξεκουράζονται οι αθλήτριες.
Η φετινή μας άμυνα θα είναι σε όλο το γήπεδο, θα παίζουμε επιθετική άμυνα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.
Οι αλλαγές στη 12αδα θα είναι συνεχείς. Γίνεται μεγάλο rotation και όλες οι αθλήτριες έχουν ρόλο στην ομάδα. Αυτός ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι έχει μέλλον».

Για την επιστροφή της Νίκης Ζέρβα:
«Επιθυμούσα διακαώς την επιστροφή της Ζέρβα. Η Νίκη είναι πολυτέλεια για τον Ολυμπιακό, είτε αγωνίζεται, είτε όχι. Είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα και πρότυπο για όλες τις νεαρές αθλήτριες. Οι εμπειρίας της, μόνο πολύ καλό μπορεί να κάνουν στον Ολυμπιακό. Την Κυριακή με τη Σταυρούπολη θα κάνει το πρώτο της φετινό παιχνίδι».

Για το επίπεδο της Α2 εθνικής μπάσκετ γυναικών:
«Βλέπω μια στροφή στις ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες προτιμούν να αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία και όχι στην Α1. Ίσως γιατί θέλουν να έχουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό είναι καλό για την κατηγορία, γιατί ανεβάζει το επίπεδο. Ο βόρειος όμιλος στον οποίο μετέχει ο Ολυμπιακός, διαθέτει τέσσερις-πέντε ομάδες, όπως ο Ηρακλής, η Καλαμαριά, η Ολύμπια και η Αναγέννηση Ρυσίου, οι οποίες – μαζί με τον Ολυμπιακό – δείχνουν ικανές να πρωταγωνιστήσουν.
Το γυναικείο μπάσκετ, πάντως, είναι ιδιαίτερo. Υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ και κάποιες ομάδες είναι ικανές στην έδρα τους. Θεωρώ, ότι η σταθερότητα στην απόδοση θα δώσει το πρωτάθλημα.
Τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, όπως προανέφερα, είναι το κίνητρο και οι φιλοδοξίες που έχουμε όλοι στην ομάδα. Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε μεγαλύτερο επίπεδο και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».
Μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη του προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλη Καπουρνιώτη, στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις