Ξηροφώτος: «Απίστευτος διαιτητής»

Με τη διαιτησία αλλά και την ατυχία της ομάδας του, στάθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του αγώνα με την Ιστιαία που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2. Ο κυανόλευκος τεχνικός είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης καθώς θεωρεί πως έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Σήμερα, πιστεύω, πως η μπάλα μας έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι ένα σκορ 4-0 ή 5-0, έγινε 2-2. Έγιναν μόλις δύο φάσεις στην εστία μας και πολλές ευκαιρίες χαμένες από εμάς. Μπροστά σε κενή εστία, δοκάρια, ακυρωμένα γκολ… Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες να τελειώσεις το ματς, τότε η μπάλα σε τιμωρεί. Ακόμη κι όταν προηγηθήκαμε 2-1 προσπαθήσαμε να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Βλέποντας ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε το τρίτο τέρμα, αποφασίσαμε να κρατήσουμε έστω κι αυτό το ρευστό αποτέλεσμα».

Για τη διαιτησία: «Μετά ήρθε κι αυτός ο άνθρωπος, ο διαιτητής, για τον οποίο θα έλεγα πράγματα ακόμη κι αν κερδίζαμε. Ήταν απίστευτος και θεωρώ πως έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Θα ήθελα από εσάς (δημοσιογράφους), όπως σχολιάζετε τους παίκτες της ομάδας να σχολιάσετε κι αυτή τη διαιτησία. Έδειξε σε συγκεκριμένες φάσεις τι ήθελε να κάνει. Αυτό μας δημιούργησε μεγάλη νευρικότητα και άγχος. Κι όταν κάτι προσπαθείς να το αποφύγεις, τελικά γίνεται, έτσι κι έγινε και ισοφαριστήκαμε σε νεκρό χρόνο. Κι αφού αποφασίζει να το κρατήσει, δεν μας αφήνει να κάνουμε την τελευταία επίθεση».

«Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας»

«Θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί μπορεί να είχαν μέτρια απόδοση σε διαστήματα του αγώνα αλλά σε άλλα ήταν καλοί. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν μπορείς να είσαι καλός σε όλο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά κάναμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει πολλά τέρματα. Τελικά πετύχαμε μόνο δύο από αυτά ενώ ο αντίπαλος ευτύχισε να κάνει δύο ευκαιρίες και να κάνει γκολ και τις δύο. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας. Μπορεί η σημερινή μέρα να μας αφήνει πικρία, αλλά μπορεί και να μας πεισμώσει και στη συνέχεια να είμαστε καλύτεροι»

Σε ερώτηση να διευκρινίσει σε ποιες αποφάσεις του διαιτητή αναφέρεται, ο κ. Ξηροφώτος απάντησε: «Αναφέρομαι στα πάντα. Δεν παίρναμε φάουλ με τίποτα, ανάποδα πλάγια άουτ, ακυρωθέντα γκολ. Στο 93’ το γκολ προέρχεται από ανάποδο πλάγιο. Ο επόπτης έδειξε Νίκη και αυτός τον ακύρωσε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις