Π. Τζαναβάρας: Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε πως η ομάδα του κυνήγησε το γκολ με πάθος, παρότι στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να σκοράρει, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων»:


«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντί σε μία ομάδα που εντός και εκτός έδρας είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Είχαμε την κατοχή της μπάλας από την αρχή και υπομονή και επιμονή στο παιχνίδι μας. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί ένα παιχνίδι τελειώνει στο 90′. Πετύχαμε δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος και καταφέραμε να πάρουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη σοβαρότητα τους. Ευχαριστώ τον κόσμο για την βοήθεια τους, που έκαναν έδρα το γήπεδο του Πιερικού. Ευχαριστώ τον Πιερικό για τη φιλοξενία του και επίσης συγχαρητήρια στο Μιχάλη για τη δουλειά που κάνει. Εκτός από τη νίκη και τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν καλά για εμάς. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν θα ησυχάσουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με μεγάλη σοβαρότητα». Για το αν το πάθημα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας έγινε μάθημα για τους παίκτες του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι είναι έτσι το είδατε και εσείς. Πολλές φορές οι νίκες σε αποπροσανατολίζουν, σε παρασύρουν και σε κάνουν να χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Είναι, ωστόσο, παρά πολύ νωρίς για οτιδήποτε. Αυτό μου λέει η εμπειρία και μπορώ να σας το διαβεβαιώσω. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το βλέπουμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα».Για την αλλαγή τακτικής στο δεύτερο ημίχρονο και την προσθήκη δεύτερου επιθετικού, τον Αναστασίου, δίπλα στον Φλίγκο:«Εντόπισα ότι ο Φλίγκος χρειαζόταν δίπλα το έναν παίκτη γρήγορο και δυνατό και να δώσει μεγαλύτερη κρούση στην περιοχή, όπως και έγινε και κατορθώσαμε και ανοίξαμε το σκορ».

Μ. Ζιώγας: Σημαντική η απουσία του Κραγιόπουλου
Από την πλευρά του ο προπονητής του Πιερικού, Μιχάλης Ζιώγας, στις δηλώσεις του τόνισε πως η ομάδα του είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ενώ στάθηκε στην απουσία του Κραγιόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως ηγέτη της ομάδας. Αναλυτικά οι δηώσεις του τεχνικού του Πιερικού:


Να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη (σ.σ. Τζαναβάρα) για τα καλά του λόγια για την ομάδα μου. Εμείς όλη την εβδομάδα αναλύοντας το παιχνίδι με τους παίκτες μου, είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και μια στρατηγική απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Για μας σήμερα ήταν μεγάλη απώλεια του Κραγιόπουλου, ο οποίος πέρα απ’ ότι είναι αρχηγός και έμπειρος, είναι ο στυλοβάτης της ομάδας μας. Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στην απουσία του τερματοφύλακα γιατί πρέπει να έχεις δύο ισάξιους. Η έλλειψη του Κραγιόπουλου σήμερα στοίχισε πάρα πολύ, γιατί κάναμε κάποιες αλλαγές, όσον αφορά την άμυνα.
Παρόλα αυτά εμείς δουλεύουμε με νέα παιδιά, έχουμε βάλει έναν στόχο και βαδίζουμε πάνω σ’ αυτόν και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Έχει μια καλή ομάδα και εύχομαι να πετύχει ο Ολυμπιακός αυτό που ονειρεύεται.
Πρέπει να ξέρετε ότι, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιες ομάδες με ποιοτικό ρόστερ επιθετικά, πρέπει να έχεις και τους κατάλληλους παίκτες να τις αντιμετωπίσεις. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ γρήγορους επιθετικούς που αν σε βρουν στην κόντρα είναι ικανοί να σε… σκοτώσουν. Οι παίκτες αυτοί είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός. Θεωρώ πως παίζοντας από το 47′ με παίκτη λιγότερο, έπρεπε να διαχειριστούμε έξυπνα το παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας μια πολύ γρήγορη ομάδα. Είχαμε σαν πλάνο στο τελευταίο 20λεπτο να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε, όταν μάλιστα δεχθήκαμε το γκολ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις