«Έφυγε» ο Ρόι Τάρπλεϊ

Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο «Arlington Health Memorial Hospital», που βρίσκεται στο Άρλινγκτον, κοντά στο Ντάλας, Ρόι Τάρπλεϊ σε ηλικία 50 ετών.

Νοσηλευόταν, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, ενώ είναι γνωστό στον πολύ κόσμο ότι έκανε άστατη ζωή εδώ και χρόνια και οι καταχρήσεις έβαλαν «στοπ» σε μια μεγαλύτερη καριέρα, που είχε τα φόντα να κάνει.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ. RIP Roy. Οι οπαδοί των Μαβς σε όλον τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη», έγραψε στο twitter ο ιδιοκτής των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν.

Το 1986 ο Αμερικανός σέντερ επιλέχθηκε στο νούμερο «7» του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να βγει μέσα στην καλύτερη πεντάδα των rookies και στη δεύτερη ο καλύτερος… έκτος παίκτης.

Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, στον οποίον έμεινε ένα χρόνο, αλλά πρόλαβε να κατακτήσει μαζί του το Κύπελλο Ευρώπης, με τους «κίτρινους» να επικρατούν στον τελικό 50-48 της Εφές.

inner

Στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, όπου έφθασε στο νταμπλ εκείνη τη σεζόν, καθώς στην Α1 τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ στους τελικούς, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε με 63-51 τον Ηρακλή. Από τον «Γηραιό» πέρασε το 1995-96.

Λίγο έλειψε να πάρει και την Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους» το 1994, αλλά το «βραχυκύκλωμα» της ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό με την Μπανταλόνα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στο Final-4 του Τελ Αβίβ, κόστισε, καθώς η ισπανική ομάδα νίκη με 59-57. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

inner

Το 1999 πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Δείτε το αφιέρωμα που του είχε κάνει το sport-fm.gr τον περασμένο Ιούλιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις