Ξάνθης: «Υπάρχουν μικροσυμφέροντα»

Στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης Βόλου έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Ξάνθης. Αφορμή στάθηκε τα όσα βγήκαν στον «αέρα» του σταθμού και αναφέρονταν σε χρέη της υπάρχουσας διοίκησης αλλά και εναλλακτική πρόταση που υπάρχει. Ο κ. Ξάνθης ήταν κατηγορηματικός πως όλα αυτά είναι εκ του πονηρού καθώς αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει πρόεδρο και όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα. Μάλιστα ανέφερε πως θα υπάρξει πρωτοβουλία πρόσκλησης ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Ξάνθης στο Blue Heart FM:

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουν να βγαίνουν στο ραδιόφωνο φωνές που κάνουν κακό στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να βρει να πει κάτι κακό κι εγώ μπορώ, όμως για ποιο λόγο να γίνεται αυτό; Τέτοια πράγματα όπως τα χθεσινά δεν πρέπει να βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει, χρωστάει εκεί η ομάδα, χρωστάει εδώ και μάλιστα να πρόκειται για άτομο που είναι σε διοικούσα επιτροπή άλλου τμήματος του συλλόγου. Φανταστείτε να βγει ο Τζήμας τώρα και να πει πως το τάδε τμήμα χρωστάει εκεί χρήματα».

Για την ερώτηση που δέχθηκε από νεαρό φίλαθλο αν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη Νίκη μαζί με τον Ντελόπουλο: «Όχι. Και εδικά αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει πρόεδρο, οπότε και να ενδιαφερόμασταν δεν θα κάναμε οποιαδήποτε κίνηση. Αυτή τη στιγμή, αν αγαπάς τη Νίκη δεν μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία. Ακόμα και να ενδιαφερόμουν, θα περίμενα να τελειώσει η χρονιά, να δούμε πως θα πάει ο κ. Τζήμας και στο τέλος το συζητάμε».

Για ενδιαφέρον από άλλον επενδυτή, για τον οποίο έγινε αναφορά σε τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο: «Το άκουσα κι αυτό. Ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον επενδυτή. Σας λέω ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από κανέναν. Κι αν εννοούν προηγούμενες καταστάσεις, θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτό το σενάριο απέτυχε».

«Διαφωνώ σε αρκετά πράγματα αλλά η Νίκη έχει πρόεδρο»

«Διαφωνώ με τον κ. Τζήμα σε πολλά πράγματα. Παράδειγμα διαφώνησα με την εμφάνισή του στην τηλεόραση προχθές (Κυριακή). Όμως αυτό δεν συνεπάγεται πως δεν θα πρέπει να τον στηρίξουμε. Είναι πρόεδρος της Νίκης και πρέπει να τον στηρίξουμε»

«Υπάρχουν μικροσυμφέροντα»

«Είναι αλήθεια πως υπάρχουν μικροσυμφέροντα και ο ένας βάλει εναντίον του άλλου. Το ζητούμενο είναι πως αν δεν μπορείς να κάνεις καλό στην ομάδα, τουλάχιστον μην κάνεις κακό. Αυτοί όχι μόνο δεν κάνουν καλό αλλά κάνουν και κακό στην ομάδα».

Για την πρωτοβουλία συσπείρωσης όλων των δυνάμεων

«Καταρχήν για να υπάρξει μία τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν τάσεις στην ομάδα. Εγώ δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τάσεις και μικροσυμφέροντα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας.

Εγώ ξέρω πως αν έρθει κάποιος σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο και με κάνει να πιστέψω πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα, θα παραιτηθώ και θα σηκωθώ να φύγω. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι για το συμφέρον της ομάδας. Δεν σημαίνει πως επειδή εκλέχθηκα πρόεδρος θα καθίσω εκεί εσαεί. Αυτό λέει η λογική.

Εγώ, βάζοντας το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα, δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα γιατί εγώ ξέρω τι έχω κάνει για τη Νίκη. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή για όσα έχω κάνει για την ομάδα.

Εγώ θα πάρω μία πρωτοβουλία μέσω του Ερασιτέχνη και θα καλέσω όλους αυτούς που έχουν διάθεση και που λένε πως αγαπάνε τη Νίκη και την αγαπάνε όχι όταν είναι στα πράγματα αλλά κι όταν δεν είναι… Το θέμα είναι να βοηθάς κι όταν δεν είσαι στα πράγματα κι όχι να εξαφανιζόμαστε μετά. Όποιος αγαπάει τη Νίκη, την αγαπάει και σήμερα και αύριο και μετά από 100 χρόνια. Να έρθουν όλοι και να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας από τη μεριά του. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν».

Για άλλους λόγους υπάρχει η γκρίνια…

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες να γκρινιάξουν και είναι για άλλους λόγους. Παράδειγμα λένε, δεν έγινε το γήπεδο. Δεν έγινε το πλαστικό. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το πλαστικό, είμαι μαζί τους. Αλλά απ’ όσο έχω καταλάβει αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πλαστικό, γιατί πέρυσι και πρόπερσι κανένας δεν ενδιαφέρονταν για το πλαστικό. Ενδιαφέρονται να περάσουν μία άλλη γραμμή κι επικαλούνται το πλαστικό και κάθε πλαστικό…

Να πω και το εξής, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τον Τζήμα. Ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να το κάνει το πλαστικό. Έχει χαλάσει 5 ‘’δραχμές’’ για να το κάνει. Υπήρξε άλλη διοίκηση να ασχοληθεί να το φτιάξει το πλαστικό στο βοηθητικό; Επιπλέον κάνει και μία προσπάθεια να βοηθήσει τον Ερασιτέχνη. Υπήρξε, πρόσφατα κάποιος που να βοήθησε τον Ερασιτέχνη; Πιστεύω πως στο τέλος θα το κάνει το πλαστικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως δίνεις διορίες, αν δεν το κάνεις μέχρι τότε θα πρέπει να φύγεις. Και για να είμαστε ειλικρινείς, στην τοποθέτησή του στη γενική συνέλευση που πήρε την εντολή να ασκήσει διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, δεν δεσμεύτηκε για κανένα πλαστικό. Εκ των υστέρων ανέφερε ότι θα κάνει προσπάθεια να το φτιάξει.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να τον διώξουμε; Και ποιος θα αναλάβει;

Πέρυσι τον Οκτώβριο έφυγα εγώ. Τον Μάρτιο έφυγε ο Βούλγαρης. Τώρα ποιος; Έτσι κι αλλιώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα διοίκησης στο ποδόσφαιρο της Νίκης. Δεν έχει παραιτηθεί ο κ. Τζήμας. Μήπως η αναμόχλευση αυτού του θέματος είναι εκ του πονηρού; Εκδήλωσε ο κ. Τζήμας κάποια διάθεση να αποχωρήσει; Τότε γιατί βγαίνουν κάποιοι και λένε υπάρχει άλλη πρόταση; Πρόταση μπορεί να υπάρξει μόνο αν χηρεύσει η θέση του προέδρου. Τι πρόταση μπορεί να υπάρξει τώρα;

Καλό είναι να αφήσουμε την ομάδα στην ηρεμία της και να μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας»

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις