Τζήμας: «Όλα θα γίνουν, υπάρχουν προτεραιότητες»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FMκαι στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Τζήμας. Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος έδωσε διευκρινίσεις για την τελευταία ανακοίνωση της ομάδας, έδωσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων στα δύο βοηθητικά και στο κεντρικό γήπεδο ενώ προανήγγειλε την κάθοδό του στις εκλογές του Μαρτίου της Ερασιτεχνικής, έχοντας άσσους στο μανίκι του.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Τζήμα στο επίσημο ραδιόφωνο της Νίκης:

Οι διευκρινίσεις για την ανακοίνωση

«Θα πρέπει να διευκρινίσω πως η ανακοίνωση (για το ραδιόφωνο) αναφέρεται σε φιλάθλους και μέλη διοικουσών επιτροπών που θα πρέπει να κοιτάνε τα του οίκου τους και μετά των υπολοίπων. Καλά θα κάνουν αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα να μην βιάζονται να κάνουν κρίσεις. Διευκρινίζω και πάλι πως η υπάρχει εμπιστοσύνη στο ραδιόφωνο, όπως και στο πρόσωπό σας (κ. Γιώργος Μαστρογιάννης). Το ραδιόφωνο είναι η Νίκη Βόλου. Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Το θέμα είναι πως πρέπει να ακούγονται αλήθειες».

Χθες έγινε ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κάποιοι αμφισβητούν. Μάλιστα, έγινε παρουσία σας (κ. Μαστρογιάννη) και αποφασίστηκε να γίνει σήμερα μία δήλωση για τον άνθρωπο που στράφηκε εναντίον του τμήματος ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος αυτός προσπάθησε να υποβιβάσει τις ακαδημίες, οι οποίες αριθμούν 114 παιδιά. Μάλιστα, το ίδιο κάνουν και άνθρωποι που μέχρι τον Αύγουστο ήταν συνεργάτες της ομάδας. Αποφασίσαμε ως διοίκηση να μην απαντάμε στις προκλήσεις».

Για την ολοκλήρωση των έργων

«Όλα θα γίνουν. Δεν βιαζόμαστε γιατί υπάρχουν προτεραιότητες. Και το πλαστικό θα γίνει και το βοηθητικό στον ΓΑΙΟΣΕ θα γίνει και ο χλοοτάπητας θα ολοκληρωθεί. Θα το δείτε πως και οι ακαδημίες θα γεμίσουν παιδιά. Το έχω ξανακάνει και είμαι βέβαιος ότι θα ξαναγίνει. Αν μας βοηθήσει ο καιρός θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και το βοηθητικό στον ΓΑΙΟΣΕ.

Κατά την εκλογή μου δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το γήπεδο. Όμως γίνονται εργασίες στο γήπεδο για να φτάσουμε να έχουμε ένα γήπεδο όπως δεν το είχαμε ποτέ. Αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που έγινε πέρυσι. Πέρυσι δεν έγινε, κατά τη γνώμη μου, σωστή δουλειά. Φέτος το γήπεδο θα γίνει ‘’πούπουλο’’. Θα είναι πολύ πιο μαλακό. Είναι όμως θέμα να το συζητάμε συνέχεια;

Από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο του πλαστικού, υπήρξαν κάποιες έκτακτες καταστάσεις που ανέβαλλαν την ολοκλήρωση του έργου. Έκρινε η διοίκηση πως έπρεπε να φυλαχθεί ένα ποσό στην άκρη, ώστε να πληρωθεί σταδιακά το χρέος του Ερασιτέχνη και να υπάρχει ρευστότητα για οποιαδήποτε ανάγκη υπάρξει. Ήταν επιλογή μας».

Για περί χρεών που ακούστηκαν στο ραδιόφωνο

«Η διοίκηση τηρεί κατά γράμμα τις συμφωνίες της. Όλα πληρώνονται κανονικά. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά να βγαίνουν και να λένε πως το τμήμα ποδοσφαίρου έχει μία οφειλή; Δεν αξίζει καν τον κόπο να το συζητάμε. Αυτή η διοίκηση δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ο επιχειρηματίας όμως, που δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας όπως είναι ο κ. Τζήμας, αντιλαμβανόμενος όλα αυτά, πρέπει να προστατέψει τον εαυτό του και την ομάδα»

Για την ομάδα

«Διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα, μία ταχύτατη ομάδα, μία ομάδα που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτή η ομάδα ταιριάζει και στη φιλοσοφία μου. Μπορούμε να την βελτιώσουμε με προσθήκες, είτε τώρα, είτε τον Ιανουάριο. Αν εγώ ξέρω ποδόσφαιρο θα φανεί στην πορεία. Εγώ δεν θα τηλεφωνήσω διαιτητή να μας βοηθήσει, ούτε άλλη ομάδα. Έχουμε μία ομάδα που θα αγωνίζεται με αξιοπρέπεια μέχρι το τελευταίο λεπτό του κάθε αγώνα. Θα μπορούσαμε στον αγώνα με την Ιστιαία στα τελευταία λεπτά να πετάμε την μπάλα στον ΓΑΙΟΣΕ. Δεν το κάναμε, ούτε θα το κάνουμε. Έτσι είναι η φιλοσοφία μας».

Για τον Μάριο Παπαδόπουλο

«Στην περίπτωση του Παπαδόπουλου το θέμα είναι οικογενειακό και έχει να κάνει με θέμα υγείας. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ο ποδοσφαιριστής είναι σε επαφή με τον προπονητή κι εμείς θα τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια και η υγεία».

Για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας

«Χθες είχαμε πάλι συνάντηση με τον προπονητή και προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε ο ξένος παίκτης να αγωνιστεί από τώρα στην ομάδα. Θα γνωρίζουμε ως την Πέμπτη αν ευδοκιμήσει η προσπάθεια. Αλλιώς ο ποδοσφαιριστής θα προπονείται με την ομάδα και θα μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τον Ιανουάριο».

Για τις επόμενες εκλογές της Ερασιτεχνικής και τις εκπλήξεις

«Αν κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως ο κ. Τζήμας είναι ανίσχυρος, θα σας πω ένα πράγμα και καταγράψτε το: Όταν θα πάμε στις εκλογές, γιατί έχω κάνει μία φανταστική δουλειά, θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Μιλάμε για μία δουλειά που έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ερασιτεχνική ομάδα. Είναι μία δουλειά που αναφέρεται από το 2013 μέχρι σήμερα. Είναι μία δουλειά δημοσιευμάτων από εφημερίδες, είναι μία δουλειά τοποθετήσεων των συλλόγων επί οκτώ συναπτά έτη και πλέον, μία δουλειά που έχει να κάνει με τα οικονομικά των τελευταίων οκτώ ετών και τότε θα μπορεί ο κόσμος να συγκρίνει. Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει τι συνέβαινε τόσα χρόνια στην ομάδα και πως ήταν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι. Έχουν ανασυρθεί μάλιστα και εκπομπές που θα ακουστούν συγκεκριμένες φράσεις για να καταλάβει ο κόσμος πως η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα και πως δεν πρέπει να ασχολείται μ’ αυτά τα πράγματα».

Απομαγνητοφώνηση – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις