Εβδομάδα γεμάτη πρωτιές για τον ΣΔΥ Βόλου σε Ρήγειο Δρόμο, Παλαμά, Σκύδρα (photos)

Μια εξαιρετική εβδομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Ο Σύλλογος κέρδισε τη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης σε 3 αγώνες που έγιναν στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στο Βελεστίνο, τον Παλαμά και τη Σκύδρα. Ο ΣΔΥΒ ήταν εξάλλου η πολυπληθέστερη ομάδα που μετείχε στον Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο, και η διοργάνωση τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του. Σημειώνεται ότι ένας ακόμη Βολιώτης αθλητής, ο Νίκος Σκούταρης κέρδισε τον Ημιμαραθώνιο Ωροπού, Oropos Seaside Race.

Ο 15ος Ρήγειος Δρόμος έγινε τη Κυριακή σε νέα διαδρομή 7,6 χιλιομέτρων από τον Άγιο Γεώργιο στο Βελεστίνο, και ο ΣΔΥΒ κέρδισε τη πρώτη θέση στον αγώνα με τον Κώστα Μαγαλιό, όπως και τη 2η με τον Τόλη Κουτσουμπέ. Πρώτη τερμάτισε η Εύη Πασιά, 2η η Μαρία Γκογκινούδη, και ακολουθησαν οι αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου Ευαγγελία Παπαχρήστου, Σταθούλα Τσιμούρτου. Στον αγώνα έτρεξε και ο Σπαρταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος που τερμάτισε 4ος στη γενική κατάταξη και πρώτος στη κατηγορία του. Πολλοί αθλητές του ΣΔΥΒ κατέκτησαν θέση στο βάθρο στη κατηγορία τους, ενώ δεκάδες ήταν τα μέλη του συλλόγου που έτρεξαν στον αγώνα.
 
Πρώτοι στη κατηγορία ήταν οι Κώστας Μαγαλιός, Νίκος Σιδηρόπουλος, Γιώργος Καλαντζής, Σταθούλα Τσιμούρτου, Λεωνίδας Παπαχρήστος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Ευαγγελία Αθανασιάδου, δεύτεροι οι Τόλης Κουτσουμπές, Αχιλλέας Καλαμάκης, Κώστας Γουργιώτης, Στράτος Συμεωνίδης, Ανθή Μπαρμπουνάκη, Κατερίνα Putz, τρίτοι οι Κώστας Παλάντζας, Γιάννης Νάπας, Κώστας Κυριαζής, Αποστόλης Σαλαμούρας, Στέργιος Χύτας, Σταύρος Βασιλειάδης, Αλεξία Τζήμου. Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι μικρότεροι αγώνες 300 μέτρων και 2 χιλιομέτρων που έγιναν για παιδιά και εφήβους, με συνέπεια να είναι εκατοντάδες οι αθλητές που έτρεξαν στους αγώνες.
 
Σημαντική διάκριση για τον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Αχιλλέα Γιαννούλα, που κατέκτησε τη 1η θέση στον Τιτάνιο Δρόμο Παλαμά Καρδίτσας 10 χιλιομέτρων που έγινε το πρωί. Ο ΣΔΥΒ συμμετείχε στον αγώνα με 7 αθλητές, καθώς και με δύο παιδιά στον παιδικό αγώνα, οι οποίοι ήταν: 10 χιιόμετρα: Αχιλλέας Γιαννούλας, Αργύρης Βουρλογιάννης, Χρήστος Αθηναίος, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Γκαβαδίνας, Γιώργος Μιχαηλίδης, Λίνος Βίγκλας. Παιδικός αγώνας: Παπανικολάου Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδη Ελπίδα.Νικητής της γενικής κατάταξης στον 8ο Λαικό Αγώνα Δρόμου Σκύδρας-Αρσενίου 8 χιλιομέτρων τερμάτισε σήμερα ο αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης. Στον ίδιο αγώνα 15ος ήταν ο Μάκης Κοσμίδης.
 
Τη Παρασκευή και το Σάββατο 21-22 Οκτωβρίου έγινε στη Ροδόπη ο αγώνας βουνού 100 μιλίων (168 χιλιόμετρα) Rodopi Ultra Trail. Έτρεξαν 185 αθλητές, και τερμάτισαν οι 125. Ιδιαίτερα αξιέπαινη η προσπάθεια του αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστα Ραμματά που μετείχε στον αγώνα, χωρίς τελικά να τον ολοκληρώσει.

Στις 43 βδομάδες του έτους ο ΣΔΥ Βόλου έχει…οργώσει όλη την Ελλάδα και έχει ήδη συμπληρώσει παρουσία σε πάνω από 200 αγώνες, ενώ δεν λείπουν και οι συμμετοχές στο εξωτερικό, με σημαντικότερη αυτή που έγινε τον Απρίλιο στη Λεμεσό όπου μάλιστα αδελφοποιήθηκε με τον διοργανωτή σύλλογο ΓΣ τα Ολύμπια Λεμεσού, που ιδρύθηκε το 1892 και μετείχε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διοργάνωσε και συμμετείχε στη διοργάνωση πολλών αγώνων, με σημαντικότερες στιγμές τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου, τον αγώνα για τη Φλόγα, τον δρόμο Δάσους Κουρί, τον Ορεινό Δρόμο Χανίων.

 
Συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία για την Αιμοδοσία και σε πολλές κοινωνικές δράσεις, ενώ στις 13 Νοεμβρίου ακολουθεί η 117μελής αποστολή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. 40.000 δρομείς από όλο το κόσμο θα δώσουν το παρόν στον αγώνα, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα δώσει το παρόν για 34η χρονιά, όσες δηλαδή διεξάγεται ο ιστορικός αγώνας.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΔΥΒ
 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις