Π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: «Το ποδόσφαιρο για μένα είναι εθιστικό…»

Το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της Β’ Τοπικής Κατηγορίας, σημειώθηκε μια επίδοση που δεν συναντάμε εύκολα στους αγωνιστικούς χώρους. Στη νίκη της Δάφνης επί του Κενταύρου Ν. Π. με 5-0, ένας και μόνο παίκτης πέτυχε όλα τα γκολ της ομάδας του! Πρόκειται για τον 21χρονο Προκόπη Ευαγγελό

τον μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή της ομάδας των Αγ. Αναργύρων, ο οποίος αν και λόγω σπουδών βρίσκεται κυρίως στην Κοζάνη κι ελάχιστα μπορεί να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της ομάδας του, παρόλα αυτά δείχνει να τα καταφέρνει εξαιρετικά…

Πως ξεκίνησε την καριέρα του…
Ο νεαρός σκόρερ ξεκίνησε την καριέρα του ακολουθώντας και συμμετέχοντας σε προπονήσεις ανδρικών ομάδων σε ηλικία 13ων ετών, χωρίς να έχει περάσει προηγουμένως από κάποια ακαδημία και το πρώτο δελτίο του το έκανε σε ηλικία 14 ετών.

Οι ομάδες που αγωνίστηκε…
«Ξεκίνησα από την Ακρόπολη Σέσκλου, στη συνέχεια πήγα για πρώτη φορά στη Δάφνη που ήταν η ομάδα της γειτονιάς μου κι αυτό εξυπηρετούσε. Στη συνέχεια πήγα στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου είχα αρχικά προπονητή τον σημερινό κόουτς της Δάφνης κ. Παντελή Βαρβέκη και στη συνέχεια είχα τον Κώστα Σταματίου στις ομάδες Κ17 και Κ20 του Ολυμπιακού»

Η δυσκολότερη στιγμή…
«Σε ηλικία 18-19 ετών είχα ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό, που αγωνιστικά με πήγε πολύ πίσω γιατί πάθαινα υποτροπές. Ωστόσο μου «έδωσε την ευκαιρία» να τελειώσω με τη στρατιωτική μου θητεία. Από το 2013-14, βρίσκομαι και πάλι στη Δάφνη, όπου συνεχίζω να αγωνίζομαι κι αυτή τη σεζόν»

Η αγαπημένη του θέση…
«Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι πλάγια αριστερά, αλλά η φυσική μου κατάσταση δεν μου επιτρέπει να παίζω σ’ αυτή τη θέση. Λόγω των σπουδών, απουσιάζω στην Κοζάνη σχεδόν όλη την εβδομάδα και με δυσκολία μπορώ να έρχομαι τα Σαββατοκύριακα για να αγωνίζομαι. Παρόλα αυτά βρήκα ρόλο στην ομάδα, ως επιθετικό χαφ»

Αν έχει κάνει κάτι παρόμοιο…
«Σε επίσημα παιχνίδια δεν έχω ξαναβάλει τόσα πολλά γκολ. Μόνο μια φορά, πέρσι το καλοκαίρι, παίζαμε με τον Ολυμπιακό Αμπελιάς και τότε είχα πετύχει 4 γκολ. Στα επίσημα αν βάλω περισσότερα από ένα, συνήθως είναι δύο»

Πως αισθάνθηκε με αυτή τη σπάνια επίδοση…
«Αισθάνθηκα τυχερός που βρέθηκα σε μια τέτοια ημέρα και μπόρεσα να πετύχω τόσα γκολ. Στην αρχή δεν το είχα καταλάβει και το ένα έφερνε το άλλο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα νόμιζα ότι έκανα κάτι εύκολο, όμως μετά κατάλαβα ότι αυτό που έγινε δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Βέβαια έπαιξε ρόλο και η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου»

Σχετικά με την ως τώρα πορεία της ομάδας του…
«Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε κι αυτό εξαρτάται από το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που έχει η ομάδα μου, που μπορεί να είναι και κάτω από 18 ετών. Όλα αυτά τα παιδιά θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν σε ανδρικό επίπεδο. Ταλέντο υπάρχει, εμπειρία δεν υπάρχει, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα έρθει με τον καιρό»

Αν θεωρεί εφικτή την άνοδο…
«Πιστεύω ότι ο στόχος της ανόδου είναι εφικτός κι ότι οι συμπαίκτες μου θα μετουσιώσουν το ταλέντο τους και θα δείχνουν περισσότερα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Δεν θα είναι σφιγμένοι κα θα παίζουν με περισσότερο «αέρα». Αν βγει όλο αυτό το ταλέντο στον αγωνιστικό χώρο, τότε όλα μπορούν να γίνουν. Φυσικά πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και πολύ δύσκολοι κι έμπειροι αντίπαλοι. Στο ποδόσφαιρο επίσης χρειάζεται πάντα και η τύχη. Σ’ εμάς βάση των επιλογών που έχουν γίνει, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό κορμό στην ομάδα. Σίγουρα θέλουμε την άνοδο, είναι ευπρόσδεκτη αν έλθει, αλλά κι αν δεν έρθει τότε να έχουμε βάλει τις βάσεις για μια επόμενη καλύτερη χρονιά, ώστε να είμαστε οι απόλυτοι πρωταγωνιστές»

Για το τέλος…
«Πρώτα απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας. Στους βασικούς μου στόχους είναι να τελειώσω την σχολή μου, να αποκαταστήσω την επαγγελματική μου κατάσταση κι αν μπορώ να παίζω μπάλα παράλληλα, για όσα χρόνια μου επιτρέπει το σώμα μου κι ελπίζω να είναι πολλά!
Για μένα μέσα στο γήπεδο για 90 λεπτά, δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα. Είναι τόσο εθιστικό για μένα το ποδόσφαιρο που όταν παίζω νομίζω πως υπάρχουν στον κόσμο μόνο τα 22 άτομα που βρίσκονται στο γήπεδο και το μόνο μας πρόβλημα είναι να μπει η μπάλα στα δίχτυα…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις