Επιτυχίες αθλητών του Ολυμπιακού Βόλου στην Άρση βαρών

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το τμήμα άρσης βαρών του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στο πρωτάθλημα άρσης βαρών Παίδων Έφηβων και Κορασίδων-Νεανίδων Κεντρικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Τυρνάβου.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τέσσερις αθλητές, οι: Μπορτσέλης Γεώργιος του Χαραλάμπους, Μπορτσέλης Γεώργιος του Φώτιου, Τσιριγωτάκης Εμμανουήλ και Τσιριγωτάκης Χαράλαμπος του Νικολάου και η αθλήτρια Μπορτσέλη Γιοβάννα του Χαραλάμπους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τέσσερις αθλητές, καθώς και η αθλήτρια του συλλόγου κατέκτησαν μετάλλια στην κατηγορία όπου αγωνίστηκαν. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Παίδων κατηγορίας 62 κιλών, ο 14χρονος Μπορτσέλης Γεώργιος του Χαραλάμπους κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με επίδοση 45 κιλά, στο αρασέ 55, στο ζετέ και 100, στο σύνολο που είναι και ατομικά του ρεκόρ.
Στην κατηγορία 69 κιλών ο 14χρονος Τσιριγωτάκης Εμμανουήλ κατέκτησε αργυρό μετάλλιο με επίδοση 50 κιλά στο αρασέ, 55 στο ζετέ και 105 στο σύνολο.
Στο πρωτάθλημα Εφήβων στην κατηγορία 62 κιλών ο 14χρονος Μπορτσέλης Γεώργιος του Χαραλάμπους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 45 κιλά στο αρασέ, 55 στο ζετέ και 100 στο σύνολο.
Στην κατηγορία 69 κιλών ο Χαράλαμπος Τσιριγωτάκης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με επίδοση 83 κιλά στο αρασέ, 100 κιλά στο ζετέ και 183 κιλά στο σύνολο.
Στην κατηγορία 69 κιλών ο Τσιριγωτάκης Εμμανουήλ κατετάγη τέταρτος με επίδοση 50 κιλά στο αρασέ, 55 στο ζετέ και 105 στο σύνολο.
Στην κατηγορία των 77 κιλών ο Μπορτσέλης Γεωργιος του Φώτιου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 68 κιλά στο αρασέ, 80 κιλά στο ζετέ και 148 κιλά στο σύνολο.
Τέλος, στο πρωτάθλημα Νεανίδων κατηγορίας 53 κιλών, η Μπορτσέλη Γιοβάννα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με επίδοση 35 κιλά στο αρασέ, 45 κιλά στο ζετέ και 80 κιλά στο σύνολο.
Παράλληλα με το πρωτάθλημα άρσης βαρών Κεντρικής Ελλάδος διεξήχθη και προκριματικός αγώνας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών που θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου 2016 στην Θεσσαλονίκη.
Στην κατηγορία 77 κιλών συμμετείχε ο αθλητής Ρουστάνης Κωνσταντίνος, ο οποίος προκρίθηκε με επίδοση 107 κιλά στο αρασέ, 120 κιλά στο ζετέ και 227 κιλά στο σύνολο.
Οι επιδόσεις οι διακρίσεις και τα μετάλλια που κατακτούν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού, δείχνουν την άρτια οργάνωση του τμήματος και την δουλειά που γίνεται από τους αδελφούς Χαράλαμπο και Φώτη Μπορτσέλη που για πολλά χρόνια είναι οι στυλοβάτες του τμήματος άρσης βαρών του Ολυμπιακού Βόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις