Θ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Κοιτάμε το στόχο Κυριακή με Κυριακή…»

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Αλμυρός θα δώσει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, εκτός έδρας στην Ν. Αγχίαλο με αντίπαλο τον Πύρασο. Είναι ένα δυνατό «κρας τεστ» από το οποίο μπορούν να προκύψουν σημαντικές αλλαγές στο βαθμολογικό πίνακα, με αυξομείωση της διαφοράς του πρώτου από τους διώκτες του…

Με την ευκαιρία των πέντε συνεχόμενων νικών σε ισάριθμα παιχνίδια, ο προπονητής του Αλμυρού μίλησε στο «goalpost.gr» για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας του.
Την αλλαγή στην εικόνα της, για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, για τη διαφορά του φετινού πρωταθλήματος, για το στόχο της ανόδου στην κατηγορία.
Τέλος αναφέρει ποιο κατά την άποψή του είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξηγώντας τους λόγους. Αναλυτικότερα…

Τι είναι αυτό που άλλαξε την εικόνα της ομάδας…
«Ο ΓΣ Αλμυρού είναι μια ομάδα που έχει τη δυναμική της, αλλά για κάποιο λόγο τα καλοκαίρι έδειχνε ότι δυο συνεχόμενα χρόνια που είχε φτάσει στους τελικούς, αλλά δεν τα κατάφερε, δημιούργησαν μια στασιμότητα.
Δεν ήμουν στην ομάδα τότε και δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα με ενδιέφερε να εμπλουτίσουμε το ρόστερ με νεαρά παιδιά, διότι εκεί είχαμε το πιο σημαντικό πρόβλημα. Αυτό έγινε, αλλά δε σημαίνει ότι οι νεαροί παίκτες ήταν έτοιμοι. Θέλαμε χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά να ενσωματωθούν και να έχουν την απόδοση που θέλαμε. Ευτυχώς στις πρώτες αγωνιστικές δεν πληρώσαμε αυτή την αδυναμίες και τα καταφέραμε, κυρίως, διότι επιλέξαμε να αγωνιστούμε με σταθερό ρυθμό.
Ταυτόχρονα όμως έχουμε πολύ καλά παιδιά, που είναι και καλή παρέα, έχουμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο»

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας…
«Μεγάλο όπλο είναι η μεσοεπιθετική ποιότητα. Δεν είμαι ακόμα απόλυτα ικανοποιημένος από τη φυσική κατάσταση. Αν ολοκληρωθεί κι αυτό το κομμάτι, θα έχουμε ακόμα καλύτερη ισορροπία ως ομάδα. Θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δουλεύουμε στην προπόνηση και θα ολοκληρώνουμε τις πολλές τελικές που δημιουργούμε. Από πολύ νωρίς καταφέραμε να κάνουμε πολλές τελικές προσπάθειες κι αυτό μ’ ευχαριστεί πολύ. Μ’ ευχαριστεί πολύ ότι κάνουμε 11 με 12 τελικές σε κάθε παιχνίδι, αλλά αν θες να κάνεις παιχνίδι κατοχής, να δημιουργείς και να τελειώνεις τις φάσεις, χρειάζεται να δουλεύεις πολύ καιρό ως ομάδα. Ο ενάμιση μήνας που δουλεύουμε εμείς είναι πολύ λίγος καιρός για να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα θέλουμε.
Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε και το αμυντικό κομμάτι της ομάδας, διότι μπορεί η επίθεση να φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, όμως η άμυνα φέρνει τα πρωταθλήματα»

Ποια ομάδα βλέπει ως βασικό αντίπαλο…
«Για μένα, το είχα πει και το Καλοκαίρι όταν ανέλαβα, το πρώτο φαβορί είναι ο Πύρασος. Έρχεται από την παραπάνω κατηγορία, έχει πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και πολύ έμπειρη διοίκηση που γνωρίζουν πολύ καλά το τοπικό ποδόσφαιρο. Όλο αυτό όμως είναι θεωρητικό και θα πρέπει το φαβορί ν’ αποδεικνύει την ανωτερότητά του κάθε Κυριακή μέσα στο γήπεδο. Διαφορετικά δεν θα παίζαμε ποδόσφαιρο αφού θα ξέραμε εξ αρχής το αποτέλεσμα»

Για τη μεγάλη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα…
«Η μεγάλη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι έγινε ένας όμιλος κι όλα τα παιχνίδια είναι πολύ πιο αναγνωστικά σε σχέση με πέρσι και πρόπερσι. Είχε κουράσει πολύ αυτή η διαδικασία με τους δυο ομίλους. Νομίζω ότι αυτό είναι στα συν της ΕΠΣΘ, που επανέφερε αυτό τον τρόπο διεξαγωγής. Για μένα, πλέον, όλα τα παιχνίδια θα είναι επικίνδυνα για απώλειες. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που ακόμη έχουν μηδέν βαθμούς, που θα μπορούσες να πεις ότι δεν θα κάνουν ζημιές και δεν θα κόψουν βαθμούς. Κι αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα, διότι τα ντέρμπι είναι θέμα εγωισμού και πάντα προσπαθείς να είσαι καλός. Στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι που πρέπει το μυαλό να κυριαρχεί, να μην υποτιμάς τον αντίπαλο και γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολα»

Αν φοβάται την χαλάρωση των παικτών μετά από τις συνεχόμενες νίκες…
«Η εμπειρία μου δείχνει ότι η βαθμολογική άνεση των ποδοσφαιριστών είτε μιλάμε για ερασιτέχνες, είτε για επαγγελματίες, δημιουργεί χαλαρότητα. Όμως είναι στο χέρι το δικό μου, της διοίκησης και του κόσμου, να κρατηθεί το ρόστερ σε εγρήγορση»

Όσοι έρχονται από τον πάγκο κάνουν τη διαφορά…
«Το πιο βασικό για μένα είναι ότι όσοι μπαίνουν μέσα στην ομάδα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αυτό δείχνει αλλαγή νοοτροπίας, ότι υπάρχει κίνητρο και μεγάλος ανταγωνισμός. Έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια, έχουμε κάνει δεκαπέντε αλλαγές και οι δεκαπέντε παίκτες που πέρασαν στον αγώνα ήταν έτοιμοι, σαν να ήταν βασικοί. Μας βοήθησαν να «καθαρίσουμε» τα παιχνίδια. Αυτό είναι ένα στοιχείο, που δείχνει ουσιαστικά πράγματα για την ομάδα και σε κάνει ταυτόχρονα να νιώθεις άνετα γιατί υπάρχει βάθος»

Για το αν ο ΑΛμυρός θα «ανέβει» κατηγορία…
«Μετά από 17-18 χρόνια προπονητικής εμπειρίας, σε διαφορετικές ομάδες πόλεις και συνθήκες, μπορώ να εκτιμήσω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για να μπορεί να δουλέψει μια ομάδα.
Το αν θα ανέβουμε κατηγορία είναι πολύ μελλοντική και υποθετική ερώτηση κι αν εστιάσουμε εκεί, θα χάσουμε τον πραγματικό στόχο, πάνω στον οποίο θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι… Αυτός είναι το παιχνίδι Κυριακή με Κυριακή. Δεν μπούμε και δεν πρέπει να κοιτάμε παρακάτω και να κάνουμε υπολογισμούς. Δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε που παίζουν, ούτε τι κάνουν οι αντίπαλοι μας. Προφανώς και μας ενδιαφέρει αν χάνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας πάνω σ’ αυτούς, διότι θα χάσουμε το δικό μας στόχο, που είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι Κυριακή με Κυριακή»

Για το αν τον αγχώνει η πίεση…
«Δεν είμαι άνθρωπος που αγχώνομαι εύκολα και είμαι από τη φύση μου πολύ αισιόδοξος, παρά τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε ομάδες που είχαν στόχο την παραμονή, είχαν μικρά ρόστερ και πολλά προβλήματα και πέτυχα. Έτσι η διαχείριση μιας ομάδας χωρίς προβλήματα ύπαρξης είναι πιο εύκολο, αλλά δεν αποτελεί μόνο δική μου δουλειά. Αφορά όλο το πακέτο διοίκηση, προπονητή, παίκτες και κόσμο.Όλοι πρέπει να κοιτάξουν το στόχο κι όχι την καθημερινότητα, για να έλθει στο τέλος το ποθητό αποτέλεσμα…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις