Γκολ και θέαμα (2-3) από Α.Ε.Μ και Αετό Κερασιάς

Με το δεξί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2015 μπήκε η ομάδα του Αετού Κερασιάς, καθώς «απέδρασε» με το διπλό από το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος κόντρα στην Μακρυνίτσα σε ένα άκρως εντυπωσιακό και γρήγορο παιχνίδι, με τον διαιτητή Αθηναίο να ελέγχεται σε αρκετές φάσεις και την ομάδα της Α.Ε.Μ να διαμαρτύρεται έντονα για τις αποφάσεις του.  

Γκολ από τα αποδυτήρια για τον Αετό.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα πήραν κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Μαρούγκας έκανε την σέντρα από τα αριστερά, βρίσκοντας τον αμαρκάριστο Κατσίκα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής , απ’ όπου ο αρχηγός του Αετού δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με το κεφάλι τον Γ. Σεραφίδη. Το γκολ αυτό φάνηκε να επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους και ένα λεπτό αργότερα γλύτωσαν τα χειρότερα, καθώς το σουτ του Γ. Βλαχάβα έφυγε μόλις άουτ. Στο 16’ ήταν η σειρά της Μακρυνίτσας να απειλήσει την εστία του Μακελάρι. Ο Μεταξάς εκτέλεσε το φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, βλέποντας την μπάλα να «γλύφει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Η συγκεκριμένη φάση αφύπνισε ουσιαστικά τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι τα ηνία της αναμέτρησης και να ψάξουν την ισοφάριση που θα έφερνε και πάλι την ισορροπία στο σκορ, αλλά και καλύτερη ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Στο 26’ αλλά και στο 35΄ οι Αδαμάκος και Παπακώστας δεν κατάφεραν να φανούν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και τα σουτ που επιχείρησαν, όντας αμαρκάριστοι δεν βρήκαν στόχο για την ομάδα της Μακρυνίτσας.

Γκολ «δώρο» από τον Μακελάρι και 1-1

Με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο ήρθε η ισοφάριση για την Α.Ε.Μ στο 41’. Ο Αδαμάκος εκτέλεσε φάουλ από το ύψος της μεσαίας γραμμής, ο νεαρός Μακελάρι δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας κάνοντας έτσι «δώρο» το 1-1.

Τρία γκολ στο Β’ μέρος, φωνές και αποβολές

Ακόμη καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με την ομάδα της Κερασιάς να προσπαθεί να ηγηθεί του αντιπάλου της, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 48’ με τον Μαρούγκα να στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γ. Σαραφίδη. Στο 54’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με πανομοιότυπο τρόπο όπως στην φάση της ισοφάρισης. Ο Αδαμάκος εκτέλεσε το φάουλ και πάλι από μακρινή απόσταση σημαδεύοντας εστία, όμως δεν επωφελήθηκε κάποιος συμπαίκτης του – την νέα αδράνεια των αμυντικών αλλά και του τερματοφύλακα του Αετού. Στο 57’ ο Αετός ανέκτησε και πάλι το προβάδισμα, με τον Κοτρώνη να εκτελεί αριστοτεχνικά το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Γ. Σαραφίδη γράφοντας έτσι το 1-2. Ο ρυθμός του αγώνα μετά το γκολ έγινε ακόμη γρηγορότερος και μόλις δέκα λεπτά αργότερα η Μακρυνίτσα απάντησε με ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ,δείχνοντας στον αντίπαλο της πως δύσκολα θα παρατούσε το παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 67’ ο Ντελάκος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μακελάρι και κατάφερε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Αετού στέλνοντάς την στα δίχτυα, κάνοντας το 2-2. Το παιχνίδι κρίθηκε στο 83’ με τον Ταμπάκου να περνάει δύο αντιπάλους του και από το ύψος της περιοχής, να νικάει τον Σαραφίδη γράφοντας το τελικό 2-3 και χαρίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Πάντως με το πέρας της φάσης του γκολ υπήρξαν αψιμαχίες ανάμεσα σε κάποιους ποδοσφαιριστές, με τον διαιτητή Αθηναίο να αποβάλει τον Ξηροφώτου από την Μακρινίτσα με κόκκινη κάρτα αλλά και τον προπονητή από τον πάγκο της γηπεδούχου ομάδος.

Συνθέσεις:

Α.Ε. Μακρινίτσας: Γ. Σαραφίδης, Αρβανίτης, Ξηρόφωτος, Ντελάκος, Μεταξάς, Ψήφος, Κατσιάκης, Μαστακούλης, Ε. Σαραφίδης, Αδαμάκος, Παπακώστας (55’ Κοπάνας).

Αετός Κερασιάς: Μακελάρι, Δ. Βλαχάβας, Γ. Βλαχάβας, Καριπίδης, Κοτρώνης, Μαρούφ (90’ Στεργίου), Τσιουρής (90’ Κολοκοτρώνης), Ταμπάκου, Κατσίκας, Ραφαήλ (75’ Καψάλης), Μαρούγκας.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

*To φωτορεπορτάζ του αγώνα: 67 pics από το “αγγλικό” Α.Ε.Μ – Αετός Κερασιάς 2-3

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις