«Άλωσε» τις Σέρρες με το γκολ της χρονιάς ο Κισσαμικός (vids)

O Αφρικανός επιθετικός Κίκε Μπούλα ντύθηκε… Ντιέγκο Μαραντόνα στις Σέρρες και ο Κισσαμικός έφυγε νικητής (2-0) από την έδρα του Πανσερραϊκού, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου.

H χθεσινή ισοπαλία μεταξύ Πανιωνίου και Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη έκανε σαφές ότι όποια από τις δύο ομάδες της Football League έπαιρνε τη νίκη σήμερα θα ανέβαζε πολύ τις πιθανότητές της να αφήσει εκτός έναν από τους εκπροσώπους της Super League στον όμιλο και να προκριθεί στην επόμενη φάση, ωστόσο στην πράξη τα πόδια ήταν αρκετά… βαριά, καθώς το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για Πανσερραϊκό και Κισσαμικό.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών και αυτή ήταν ο Κισσαμικός, ο οποίος είχε δύο δοκάρια, με τον Τιάγκο στο 9′ και τον Κίκε στο 25′, πριν ανοίξει το σκορ με μια αριστουργηματική ατομική προσπάθεια και τελείωμα του 23χρονου διεθνή με την Ισημερινή Γουινέα, ο οποίος έφυγε πίσω από τη σέντρα και απλά… δεν κοίταξε καν όποιον βρήκε μπροστά του, πριν παραβιάσει την εστία του αρκετά σταθερού σε αυτή την αναμέτρηση Ηλία Μέλκα στο 29′.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με την ανόητη αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λουίς Μαφουτά, ο οποίος παρεμπόδισε εκτέλεση φάουλ και τιμωρήθηκε από τον διαιτητή, Λάμπρο Παπαργυρίου. Παρόλα αυτά η ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη πάλεψε στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με τους Σάκη Κανούλα (57′) και Αλέξανδρο Τσούτση (66′).

Ωστόσο, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν είχε απάντηση στον εκπληκτικό στο σημερινό παιχνίδι Κίκε, κάθε επέλασή του οποίου από τα αριστερά δημιουργούσε πανικό, και ήταν αυτός ο οποίος έδωσε ουσιαστικά «έτοιμο» το 2-0 στον επίσης διακριθέντα Γιώργο Θέο στο 74′, λίγο πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο χειροκροτούμενος από όλο το γήπεδο για τη σπουδαία εμφάνισή του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, σε μια απόλυτα δίκαιη εκτός έδρας νίκη του Κισσαμικού που τον έστειλε στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου με 3 βαθμούς.

Πανσερραϊκός (Διλμπέρης): Μέλκας, Τσουβαλτσίδης (66′ Στέβιτς), Ιωαννίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Σιάκκας, Ρούτσης (37′ λ.τ. Τσιμίκας) , Χατζηδημητρίου, Μαφουτά, Τσούτσης, Κάκκο (46′ Κανούλας)
Κισσαμικός (Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Σεληνιωτάκης, Κουρελλάς, Μάντζης, Γκούμας, Παγώνης, Βλάχος (68′ Θέος), Παντελάκης, Τιάγκο (79′ Μαρτίνεζ), Κίκε (77′ Τερκέζος), Σταθάκης

 

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις