Όλοι οι προπονητές της Β’ Εθνικής μιλούν για το νέο πρωτάθλημα!

Άργησε πολύ, φτάσαμε στα τέλη Οκτώβρη, αλλά η Β’ Εθνική ξεκινά… Μπορεί φέτος οι ομάδες της να έφτασαν να κάνουν όλες τους πρεμιέρα για τη σεζόν στο Κύπελλο, αλλά ήρθε η ώρα της σέντρας και για το πρωτάθλημα. Μένει να φανεί εάν ισχύει το ρητό που λέει ο λαός μας σύμφωνα με τον οποίο «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Οι 18 μονομάχοι ενισχύθηκαν σε σημαντικό βαθμό, προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε ένα μαραθώνιο στον οποίο τα πάντα θα κριθούν από τη διάρκεια. Υπάρχει, όμως, φέτος και μία ιδιαιτερότητα, οι αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές που θα χρειαστεί να δώσουν οι ομάδες.

Το a-sports.gr παρακολουθεί στενά τη Β’ Εθνική και γι’ αυτό για δεύτερη χρονιά στη σειρά σας βάζει στο κλίμα λίγες μέρες πριν την έναρξή της με τους προπονητές των ομάδων να μας δίνουν μία γεύση για όσα εκτιμούν πως θα δούμε.

Δύο είναι αυτά που ξεχωρίζουν, αρχικά η ενόχληση όλων για την μεγάλη καθυστέρηση που είχαμε στην έναρξη του πρωταθλήματος και δεύτερον το γεγονός πως άπαντες θεωρούν ότι θα είναι πολύ δυνατό φέτος.

Νεντίδης: «Ομάδα-υπόδειγμα ο Αγροτικός Αστέρας»
Νέα εποχή στον Αγροτικό Αστέρα με πολλές αλλαγές και μία εξ αυτών είναι και στη θέση του προπονητή. Τα ηνία της ομάδας πήρε λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας ο Νίκος Νεντίδης, ο οποίος έχει περάσει από την ομάδα ως παίκτης στο παρελθόν. Πρόκληση για τον 50χρονο αυτή η δουλειά έχοντας προηγουμένως διατελέσει σκάουτ της Ξάνθης, του Ολυμπιακού και βοηθός προπονητή σε Ηρακλή και Κέρκυρα.

Ο ίδιος φιλοδοξεί η ομάδα του να είναι πιο ανταγωνιστική φέτος και να αποτυπωθεί αυτό και στη βαθμολογία: «Περιμένουμε ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενισχύθηκαν και έχουν δυνατά ρόστερ. Σίγουρα η καθυστέρηση μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά σε όλους σε τι κατάσταση θα μας βρει.

Προετοιμαζόμαστε όλες οι ομάδες τόσο καιρό αλλά είναι στοίχημα το πόσο έτοιμοι θα είμαστε όταν έρθει η στιγμή. Εμείς, πάντως, θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αρκεί να βρεθούν και οι πόροι για να εξασφαλιστεί ότι όλες οι ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα.

Εμείς στον Αγροτικό μετά από τρεις μήνες προετοιμασία έχουμε κάνει ένα γύρο σε φιλικά παιχνίδια. Τα θετικά σε αυτό είναι ότι μας δόθηκε χρόνος να γνωριστούμε, να μοντάρουμε την ομάδα και να δοκιμάσουμε πράγματα. Έχουμε δείξει καλά στοιχεία έως τώρα. Είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια και τη διάθεση και εύχομαι όλη αυτή τη δουλειά να βγει. Ο Αγροτικός, άλλωστε, είναι μία ομάδα υπόδειγμα. Δεν έχουμε πρόβλημα στα λειτουργικά μας έξοδα και φτιάξαμε αθλητικό κέντρο για τις προπονήσεις μας. Όλα αυτά να μας δώσουν δύναμη για να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Στόχος μας είναι να πατήσουμε καλά σε αυτό το πρωτάθλημα».

0001_5

Αμανατίδης: «Θέλουμε να εδραιωθεί ο Αιγινιακός»
Το «ασανσέρ» που ακούει στο όνομα Αιγινιακός θα πρέπει να… επιλέξει όροφο. Ο Περικλής Αμανατίδης, οι συνεργάτες του και όλοι στον σύλλογο του νομού Πιερίας εργάζονται γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο έμπειρος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: «Ανεβήκαμε αμέσως μετά τον υποβιβασμό μας και φιλοδοξούμε να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Επίσης, σκοπός μας είναι να αναδείξουμε ταλέντα. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Αιγινιακός έχει βγάλει παίκτες. Τη μία χρονιά ήταν ο Κυνηγόπουλος, την άλλη ο Κιβρακίδης, την επόμενη ο Ντεβέσα… Έχουμε καινούργιο βοηθητικό, νέο χλοοτάπητα στο γήπεδό μας, δημιουργήθηκε ακόμα και τρίτο γήπεδο στη β’ ομάδα. Υπάρχει μία ομάδα που απαρτίζεται από παιδιά γεννημένα το 1999 και το 2000, στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε. Ξέρετε, η περιοχή του Αιγινίου είναι λίγο αυτόνομη. Ένα μέρος εύκολο για πρόσβαση, με καλές υποδομές, εγκαταστάσεις και οργάνωση».

Στις ομάδες «δεύτερης ταχύτητας» ποντάρει πολλά ο Αμανατίδης για ένα αμφίρροπο, όπως υποστήριξε, πρωτάθλημα: «Καταρχήν, πιστεύω ότι θα δούμε ένα καλό, αμφίρροπο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σαφώς υπάρχουν κάποιες ομάδες που υπερτερούν σε βάθος και ποιότητα λόγω υψηλού μπάτζετ, όμως υπάρχουν και εκείνες, οι λεγόμενες “δεύτερης ταχύτητας” ή και “τρίτης” που έχουν δυναμική. Ως εκ τούτου, αν κάποιες ομάδες, φαβορί για την άνοδο, δεν πιάσουν καλή απόδοση, τότε οι άλλες είναι ικανές να πάρουν αποτέλεσμα. Με αυτήν την έννοια χαρακτηρίζω δυνατό το πρωτάθλημα».

0001_12

Μάγγος: «Να κάνουμε το κάτι παραπάνω»

Σελίδα γύρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού μετά από 4,5 χρόνια αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Τη θέση του Σάκη Θεοδσιάδη πήρε ο Γιάννης Μάγγος, ο οποίος είναι ο πιο νεαρός τεχνικός της κατηγορίας. Πρόκειται για έναν προπονητή που κατάγεται από την πόλη και γνωρίζει πολύ καλά τους «κιτρινόμαυρους» έχοντας εργαστεί ως γυμναστής εκεί στο παρελθόν. Πέρυσι ξεκίνησε ως τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας και στα μέσα της χρονιάς ανέλαβε ρόλο στις ακαδημίες της Αναγέννησης κοουτσάροντας την Κ17.

Ο ίδιος θέλει να αρπάξει την ευκαιρία και να βοηθήσει την ομάδα της πόλης του να κάνει το παραπάνω βήμα:«Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Από άποψη ομάδων και δυναμικότητας εκτιμώ πως θα είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Από τη μία θα έχουμε τις ομάδες που θα παλεύουν για την άνοδο και από την άλλη εκείνες που θα δίνουν μάχη για τη σωτήρια.

Για την Αναγέννηση Καρδίτσας, θέλουμε φέτος να κάνουμε το κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια σωζόμασταν είτε στα μπαράζ είτε την τελευταία ή προτελευταία αγωνιστική. Αυτό θέλουμε να αλλάξει, να είμαστε πιο ήρεμοι προς το τέλος. Επίσης, στόχος μας είναι να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με την εικόνα που θα έχουμε. Ευελπιστούμε να καταφέρουμε με το θέαμα που θα προσφέρουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας χειροκροτήσει».

0001_15

Σπανός: «Θα είμαστε στη δυάδα»
Να οδηγήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης ξανά στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας καλείται ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν αρχικά στην Παναχαϊκή και στη συνέχεια στη Λαμία. Ο 47χρονος τεχνικός είναι ίσως μπροστά στη μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση της καριέρας του και δείχνει έτοιμος να τα καταφέρει.

Ο ίδιος, πάντως, πιστεύει πολύ στο δημιούργημά του: «Αν ξεκινήσει και τελειώσει με τις ίδιες ομάδες θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Και εννοώ να μην έχουμε αποχωρήσεις. Έχει ομάδες ονόματα, ομάδες με κόσμο και ομάδες ποιοτικές. Από εκεί και πέρα όλοι βγήκαμε εκτός προγραμματισμού, όποιος λέει το αντίθετο, λέει απλά ψέματα. Σε αυτό εξαιρώ φυσικά τις ομάδες, οι οποίες άρχισαν προετοιμασία τον Δεκαπενταύγουστο.

Εμείς έχουμε καλή ομάδα. Καλά προετοιμασμένη με ποιότητα. Έχουμε νιάτα και εμπειρία με δίψα για διάκριση και πιστεύουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη δυάδα, που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα. Αυτή τη στιγμή οι πολλές αναβολές έχουν κουράσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές, αυτός είναι ο μόνος προβληματισμός μου».

0001_4

Αναστόπουλος: «Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από την άνοδο»
Πήγε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει τον Άρη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, όπως και το 2006. Έκανε το πρώτο βήμα εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Β’ Εθνική και ευελπιστεί φέτος να γίνει το επόμενο. Ο 58χρονος Νίκος Αναστόπουλος είναι από τους πλέον έμπειρους προπονητές ης κατηγορίας έχοντας πολλές παραστάσεις και από Σούπερ Λίγκα.

«Καιρός ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε αργήσει πολύ και με αυτή την καθυστέρηση αναγκαστικά θα έχουμε κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι ξεκινά το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα είναι δυνατό και ανταγωνιστικό και περιμένω να ανεβεί μαζί με εμάς ο ΟΦΗ. Σαν υλικό και σαν ομάδα εκτιμώ πως έχει ένα προβάδισμα έναντι των άλλων.

Για τον Άρη δεν μπορούμε να πούμε πολλά, ένας είναι ο στόχος και είναι γνωστός. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει πλέον για μας πέρα από την άνοδο. Το να κάνουμε 34 νίκες δεν γίνεται και μπορεί να το καταλάβει ο καθένας, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάζουμε το αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μας είναι ότι ετοιμαζόμαστε παντού για να πάρουμε τη νίκη. Πρώτα αυτό και στη συνέχεια να παίξουμε και καλά. Δεν θα μπαίνουμε στο παιχνίδι για να ικανοποιήσουμε κάποιον γιατί η νίκη

είναι αυτοσκοπός σε κάθε ματς. Αν παίζουμε και μπάλα ακόμη καλύτερα».

0001_7

Κόστιτς: «Να δουλέψω με τα νέα παιδιά στον Αχαρναϊκό»
Νέος άνθρωπος, φυσιολογικό είναι να θέλει να αναδείξει εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές, χωρίς φυσικά να παραβλέπει τη βασική του φιλοδοξία στον Αχαρναϊκό.
Ποια είναι αυτή; Ο 44χρονος Σλοβένος απαντά: «Πρώτος μου στόχος είναι να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Προτεραιότητά μας θα είναι να σκοράρουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα γκολ. Δεν μπορώ να γνωρίζω την έκβαση που θα έχει για εμάς η σεζόν, αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα κάνω τα πάντα για να παρουσιάσουμε μία επιθετική ομάδα, που θα κοιτάζει πρώτα την αντίπαλη εστία και μετά τη δική μας. Δεύτερος στόχος μου είναι να δουλέψω πολύ με τα νέα παιδιά. Θέλω να δώσω ευκαιρίες σε μικρότερους παίκτες και να τους προωθήσω».

Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι έχουν κουραστεί με τις συνεχείς αναβολές, όχι όμως και ο Μίλος Κόστιτς: «Αυτές οι αναβολές έκαναν καλό σε μένα. Διότι, είχα περισσότερο χρόνο να περάσω τη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού μου στους παίκτες. Να τους μάθω περισσότερο. Σίγουρα, κατανοώ ότι αυτό το μεγάλο διάστημα απραξίας δεν είναι ό,τι καλύτερο για εκείνους. Έχω λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι για το πρωτάθλημα, τα φαβορί και τη δυναμική των ομάδων. Εύχομαι οι τοπικοί φορείς να δώσουν λύση στα προβλήματα για να αρχίσει ομαλά η σεζόν».

0001_17

Βαζάκας: «Καλλονή η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος»
Παίζει τη Β’ Εθνική στα δάχτυλα… Είναι ένας από τους πιο έμπειρους τεχνικούς της κατηγορίας έχοντας εργαστεί σε πάρα πολλές ομάδες, ενώ έχει παραστάσεις και από τη Σούπερ Λίγκα. Ο Γιώργος Βαζάκας πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν στα Τρίκαλα και στη συνέχεια πήγε στη Λαμία. Ακολούθησε ο Τύρναβος και φινάλε έκανε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στη Μυτιλήνη ο 56χρονος πήγε το καλοκαίρι με στόχο να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα στη μετά Σούπερ Λίγκα εποχή και ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του: «Στην Καλλονή χτίσαμε μια καινούργια ομάδα εγώ, ο Μιχαλάκης και ο Καρτάλης. Μια ομάδα, που θα είναι βιώσιμη, ώστε να έχει παρόν και μέλλον. Πιστεύω ότι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Είναι με μικρό μπάτζετ και τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Στηριχθήκαμε στα παιδιά από την Κ20 και τα πλαισιώσαμε με τις προσθήκες ορισμένων έμπειρων ποδοσφαιριστών. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η Καλλονή θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατηγορία»

«Εμείς είχαμε ένα πρόβλημα, καθώς δεν μπορούσαμε να παίξουμε φιλικά ματς προετοιμασίας. Εν μέρει, λοιπόν μας βοήθησε η καθυστέρηση. Θεωρώ όμως ότι ομάδες, που δούλεψαν πολύ και έχουν σωστή υποδομή θα το ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό όμως που θέλω είναι να αρχίσει και να τελειώσει έτσι, με τις ίδιες ομάδες η Β’ Εθνική. Μακάρι να αντέξουν όλες. Για μένα θα είναι… οικονομικό πρωτάθλημα. Όσες ομάδες αντέξουν θα πρωταγωνιστήσουν και η Καλλονή θα είναι μέσα σε αυτές».

0001_6

Μπαξεβάνος: «Θα χτυπάμε όλα τα ματς»

Έχει βρει την Ιθάκη του εκεί… Η τέταρτή του χρονιά στον Κισσαμικό ξεκινά ο Σπύρος Μπαξεβάνος, ο οποίος κατάφερε να ανεβάσει προ διετίας τους Κρητικούς στη Β’ Εθνική και να τους κρατήσει πέρυσι με μεγάλη άνεση στην κατηγορία. Στα 45 του χρόνια ο κόουτς από τα Γιαννιτσά έχει δουλέψει τόσο εκεί όσο και στην Επανομή μεταξύ άλλων.
Για τη φετινή σεζόν αυτό που τον νοιάζει είναι να παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστική η ομάδα του και να βελτιωθεί σε έναν συγκεκριμένο τομέα: «Έπρεπε να ξεκινήσουμε εδώ και καιρό. Επιτέλους ξεκινάμε, να μπούμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, με ιστορικές ομάδες, το οποίο θα έχει ιδιαιτερότητες. Αυτό το λέω γιατί αργήσαμε πολύ να αρχίζουμε και αυτή η καθυστέρηση επηρεάζει όλες τις ομάδες, κάποιες θετικά κάποιες αρνητικά. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις εμβόλιμες αγωνιστικές που αναγκαστικά θα υπάρξουν. Εμείς, πάντως, είμαστε μία ομάδα που έχει μικρό ρόστερ, αλλά μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Έχουμε 20-22 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν όποτε τους ζητηθεί, επομένως, μπορούμε να φρεσκάρουμε την ομάδα μας. Είχαμε το ματς στις Σέρρες για το Κύπελλο τώρα. Κάποια παιδιά έμειναν έξω γιατί χρειαζόταν να πάρουμε και δύο μικρούς και αυτοί οι παίκτες μπορεί να παίξουν με τον ΟΦΗ. Σημασία ότι έχουμε επιλογές και πιστεύουμε στο υλικό.

Για τον Κισσαμικό, πολύ σημαντικό πέρυσι ήταν το ξεκίνημα. Πήραμε αυτοπεποίθηση με τα αποτελέσματα. Φέτος έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά πιστεύουμε στους παίκτες. Αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος είναι μία ομάδα που θα χτυπά όλα τα παιχνίδια, θα βλέπει κάθε αντίπαλο στα μάτια εντός κι εκτός έδρας. Πιστεύουμε να κρατήσουμε το ίδιο αγωνιστικό στυλ και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αυτό ήταν το μειονέκτημά μας πέρυσι».

0001_14

Τεννές: «Υπάρχει μεγάλο ξενέρωμα»
Είναι ίσως ο πιο έμπειρος τεχνικός της κατηγορίας… Στα 62 του ο Μπάμπης Τεννές επέστρεψε στη Λαμία με στόχο να την οδηγήσει στην άνοδο. Το ρόστερ που δημιούργησε, άλλωστε, είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας. Μπορεί να έχει δει πολλά στην καριέρα του, αλλά το φετινό με την τόσο μεγάλη καθυστέρηση είναι κάτι που αναμφίβολα τον προβληματίζει.

Ως συνήθως ο πολυνίκης της κατηγορίας δεν κρύφτηκε και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη οργάνωσης: «Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για την κορυφή. Υπάρχουν 5-6 ομάδες με διοικητική και ηρεμία και ποιότητα στο ρόστερ τους. Δεν είμαι, όμως, καθόλου σίγουρος αν θα υπάρξει η ίδια κατάσταση και εξέλιξη και με τις ομάδες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα. Ελπίζω να μην γίνουν τα περσινά με ομάδες που θα εγκαταλείπουν. Και πραγματικά εμένα, αυτό με προβληματίζει, στην προηγούμενη σεζόν εξαιτίας αυτής της απόσυρσης έγιναν αδικίες, αφού κάποιοι ευνοήθηκαν.

Ως αναφορά τη Λαμία, θα είναι σίγουρα μια ανταγωνιστική ομάδα. Βέβαια, τόσο εμείς όσο και οι ανταγωνιστές μας θα δείξουν την πορεία την πραγματική τους δυναμική. Εννοώ ότι πρέπει να περάσουν 5-6 αγωνιστικές να βρουν τα πατήματα τους οι ομάδες. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό για τους παίκτες μετά από την τόσο μεγάλη αναμονή, τα τόσα πολλά φιλικά και τις συνεχόμενες αναβολές. Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλο ξενέρωμα. Αυτή είναι η αλήθεια».

0001_16

Νιόπλιας: «Άνοδο παρά το… Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη ο ΟΦΗ»
Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ, όπως και οι περισσότερες ομάδες της Β’ Εθνικής, θα αναγκαστούν να δώσουν τρεις αγώνες σε διάστημα μιας εβδομάδας προβληματίζει τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος πάντως δεν… παρεκκλίνει.

Ο άνθρωπος που δόξασε όσο λίγοι τη φανέλα του κρητικού συλλόγου υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι η άνοδος. Αν τον πετύχουμε, έχει καλώς. Θεωρώ ότι είμαστε καλή ομάδα. Βέβαια, έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με τις αναβολές, δεν θα είναι εύκολο. Από τα φιλικά που έχουμε δώσει, πιστεύω ότι οι αντίπαλοι θα παίξουν πιο πολύ αμυντικά».

Ενδιαφέρουσα ήταν η προσέγγισή του αναφορικά με το πρωτάθλημα: «Ενδεχομένως να αλλάξουν οι αρχικές εκτιμήσεις. Οι ομάδες θα παίζουν Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, εξαιτίας και του Κυπέλλου, και αυτό ίσως διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Ομάδες που έχουν επενδύσει σε 2-3 καλούς παίκτες, αν κάποιος εξ αυτών τραυματιστεί, κουραστεί ή οτιδήποτε, τότε θα έχουν πρόβλημα. Αντίθετα, όσες έχουν 15-16 ισάξιους, θα έχουν ίσως καλύτερη μοίρα».

0001_11

Βόκολος: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας»
Νέοι ποδοσφαιριστές, νέος προπονητής, νέα μέλη στη διοίκηση… Ριζικά αλλαγμένος είναι φέτος ο Παναιγιάλειος, ο οποίος επέλεξε τον Λεωνίδα Βόκολο. Ο 46χρονος έχει πάρα πολλές παραστάσεις ως παίκτης, αλλά αυτή είναι η παρθενική του δουλειά ως πρώτος προπονητής συλλόγου σε επαγγελματικό επίπεδο. Προηγουμένως ήταν τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, ενώ έχει εργαστεί και στην Εθνική (ως βοηθός του Σάντος και νωρίτερα ως προπονητής σε Κ19 και Κ17).

Ο Αθηναίος κόουτς γνωρίζει πως η φετινή χρονιά δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι αισιόδοξος και εκτιμά πως η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος ήταν υπέρ της ομάδας του: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ξεκινά το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές προσδοκούσαν αυτή την εξέλιξη. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλουμε να ευχόμαστε ότι θα είναι καλύτερο από το περσινό με ποιότητα. Όλοι θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό.

Όσο για τον Παναιγιάλειο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Πιστεύουμε, όμως, στην ομάδα μας και παιχνίδι με το παιχνίδι μία καλή πορεία. Για εμάς, όπως και για κάθε ομάδα που άργησε να ξεκινήσει, η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος λειτούργησε θετικά. Ήταν δεδομένο αυτό. Θέλαμε χρόνο για να είμαστε έτοιμοι και ήταν καλό για εμάς αυτή η καθυστέρηση. Ήταν, όμως, αρνητική για το ποδόσφαιρο, για τη Β’ Εθνική συνολικά και για τις περισσότερες ομάδες».

0001_1

Παντιώρας: «Να μην περάσουμε τα περσινά στον Πανελευσινιακό»
Το γεγονός και μόνο ότι έφτασε η 26η Οκτωβρίου για να οριστικοποιηθεί η παραμονή του Πανελευσινιακού στη Β’ Εθνική τα λέει όλα. Λογικό είναι ο Χρήστος Παντιώρας να αναφερθεί στη φετινή περιπέτεια, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «θέλουμε να καθιερωθούμε στην κατηγορία».

Ο λόγος σε εκείνον: «Για τον Πανελευσινιακό ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Στα επόμενα 2-3 χρόνια θέλουμε να βρισκόμαστε στη μέση της βαθμολογίας, να καθιερωθούμε στην κατηγορία. Θέλουμε, επίσης, να βγάλουμε κάποιους πιτσιρικάδες. Να αναδειχτούν από εμάς και να πάνε σε μεγαλύτερες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και η ομάδα να βρίσκεται στη μέση ή και λίγο πάνω από αυτή. Δεν θέλουμε να περάσουμε τα περσινά που σωθήκαμε στο παρά πέντε».

Φυσικά, δεν γινόταν να μην γίνει αναφορά στο… πολύπαθο πρωτάθλημα: «Είναι εντυπωσιακό ότι έχουμε φτάσει τέλος Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι ομάδες έχουν κάνει 3-3,5 μήνες προετοιμασία και πρέπει να δούμε πώς θα παρουσιαστούν. Περιμένω ένα δυνατό πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν καλές ομάδες όπως οι Άρης, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα και Πανθρακικός. Μιλάμε για ομάδες με παίκτες που έχουν παραστάσεις από Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι θα έχουμε και εμβόλιμες αγωνιστικές, επομένως, όποιος αντέξει… Μία ακόμη ιδιαιτερότητα είναι ότι πρέπει να δούμε εάν οι ομάδες θα ανταποκριθούν μέχρι τέλους στις υποχρεώσεις τους»

0001_3

Ανυφαντάκης: «Εύκολη σωτηρία και ό,τι καλύτερο μετά»
Ένας κύκλος έκλεισε για τον Πανθρακικό, ο οποίος χτίζει μία νέα ομάδα προκειμένου σταδιακά να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Οι Θρακιώτες έδωσαν το καλοκαίρι τα ηνία στον Κώστα Ανυφαντάκη, ο οποίος ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν στην Καβάλα, στην οποία ήταν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη δουλειά για τον 45χρονο, ο οποίος έχει εργαστεί και στην Επισκοπή, θα είναι μία πρόκληση, καθώς καλείται να δουλέψει με πολύ μικρούς παίκτες.

Ο ίδιος, πάντως, δεν ανησυχεί γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει πως πιστεύει στο ρόστερ που έχει στα χέρια του: «Περιμένουμε όλοι ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα παρά τα οργανωτικά προβλήματα και την καθυστέρηση. Είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική σε όλα τα επίπεδα τόσο για την άνοδο όσο και για την παραμονή. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δυναμική, κόσμο, ιστορία και βαριά φανέλα αλλά η Β’ Εθνική θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς οπουδήποτε και γι’ αυτό θεωρώ πως δεν θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Όσο για τον Πανθρακικό, είναι μία μεταβατική σεζόν. Είμαστε στη μετά Σούπερ Λίγκα εποχή και έχουμε χαράξει ένα πλάνο με μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας και με πολλά παιδιά από την περιοχή. Ο στόχος μας σαφώς και είναι η εύκολη σωτηρία και στη συνέχεια ό,τι καλύτερο. Θα το πηγαίνουμε Κυριακή με Κυριακή. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας, θεωρούμε πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

0001_13

Διλμπέρης: «Έχουμε κίνητρο να διακριθούμε»
Πρώτη φορά στο τιμόνι του Πανσερραϊκού ο Παναγιώτης Διλμπέρης, ο οποίος γνωρίζει καλά τόσο την κατηγορία όσο και την πόλη, στην οποία έχει βρεθεί στο παρελθόν για τον Εθνικό Γαζώρου. Πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον Αγροτικό Αστέρα, ενώ στο δεύτερο μισό ήταν στον πάγκο του Εθνικού Αγιονερίου. Ανέλαβε τα «λιοντάρια» στις αρχές Αυγούστου και έτρεξε για να χτίσει την ομάδα, η οποία άργησε χαρακτηριστικά να ξεκινήσει προετοιμασία.

Ο 42χρονος τεχνικός, πάντως, δεν ανησυχεί και είναι πεπεισμένος πως όλα θα πάνε καλά: «Είναι ένα πρωτάθλημα που ξεκινά αργά και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές. Δεν είναι, επομένως, ένα πρωτάθλημα στο οποίο ένα καλό ξεκίνημα θα κρίνει τη συνέχεια, αλλά η διάρκεια, το βάθος και η υγεία των ποδοσφαιριστών. Αυτά θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο για όλες τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ένα πρωτάθλημα με φαβορί και αουτσάιντερ. Αλλά στο ποδόσφαιρο η επιτυχία είναι εξίσωση με πολλούς αγνώστους γι’ αυτό ας μη βιαστεί να μιλήσει κανένας για πρωταθλητές και υποβιβασμένους.

Εμείς είμαστε μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας αλλά με παιδιά που έχουν παραστάσεις από Β’ Εθνική. Ξεκινήσαμε αργά αλλά κάναμε κανονική προετοιμασία με την όλη καθυστέρηση και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να δείχνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεδομένα έχουμε κίνητρο για να διακριθούμε».

0001_9

Γεωργιάδης: «Υψηλοί στόχοι στα Τρίκαλα με δημιουργία»
Ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου, με θητεία σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Ηρακλή, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους (όπως τον μάθαμε) ρίχνει το βάρος στην επίθεση.

«Θέλουμε να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε στις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας τον Μάιο. Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Δεν είμαστε μόνοι, υπάρχουν 5-6 ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Το σίγουρο είναι ότι αν θέλεις να κερδίσεις υψηλούς στόχους, θα πρέπει να δημιουργήσεις. Το αληθινό ποδόσφαιρο χρειάζεται και άμυνα και επίθεση, ωστόσο εμάς μας ενδιαφέρει πιο πολύ η επίθεση», δηλώνει σχετικά.
Η άποψή του για το πρωτάθλημα δεν απέχει πολύ από των περισσοτέρων: «Βάσει ονόματος και δυναμικής, ο Άρης φαντάζει ως φαβορί. Μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι. Ο ΟΦΗ ας πούμε λόγω ιστορίας και φανέλας, ο Απόλλων Σμύρνης, εμείς, η Λαμία… Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά. Θα πρέπει οι ομάδες να επιβεβαιώσουν τους στόχους τους στο γήπεδο».

0001_2

Αντωνίου: «Να μπουν οι βάσεις για τις επόμενες χρονιές»
Οδήγησε τη Σπάρτη στη Β’ Εθνική και δεν υπήρχε φυσικά λόγος να μην παραμείνει. Ο Σωτήρης Αντωνίου κατάφερε να φέρει εις πέρας την περσινή αποστολή και πλέον ο στόχος είναι εντελώς διαφορετικός, η καθιέρωση δηλαδή των Λακώνων στις επαγγελματικές κατηγορίες και η σταδιακή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Αυτό είπε επί της ουσίας και ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος θέλει φέτος να μπουν οι βάσεις για όσα θα ακολουθήσουν: «Θα πω πρώτα απ’ όλα αυτό που προσδοκώ γενικά για τη νέα σεζόν: Να γίνει ένα πρωτάθλημα μέσα σε αθλητικό πνεύμα, να παιχθεί ελκυστικό ποδόσφαιρο και να βγει ο πρωταθλητής μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Σε ότι αφορά την Σπάρτη, θέλουμε κάνει μια άνετη παραμονή ως νεοφώτιστη στη Β’ Εθνική, δημιουργώντας όμως, τις βάσεις για τις επόμενες χρονιές, ώστε να υλοποιηθεί ο στόχος του μεγαλομετόχου μας Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Σίγουρα θα παίξει κάποιο ρόλο η καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων, αλλά και το ότι το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου πλέον. Πιστεύω ότι αν κάποιες ομάδες δεν έκαναν σωστή και στοχευμένη προετοιμασία, θα το πληρώσουν. Θα δούμε δηλαδή, εκπλήξεις με παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά, απ’ όσους δεν φρόντισαν να πάρουν τα μέτρα τους εγκαίρως».

0001_8

Δρακόπουλος: «Ο ΑΟΧ θα μάχεται σε όλα τα ματς»
Την ευκαιρία από τα μαλλιά θέλει να αρπάξει ο Αντώνης Δρακόπουλος, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του κοουτσάρει ομάδα Β’ Εθνικής. Μαχητικός θα είναι ο ΑΟΧ, όπως υποσχέθηκε ο 48χρονος τεχνικός, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις «πολύ προσεκτικές κινήσεις» της νέας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή. Από εκεί και πέρα, παιχνίδι με παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η νέα διοίκηση έχει κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις. Γνωρίζουμε τη δυναμική του ρόστερ, έχουν γίνει σωστές και ουσιαστικές προσπάθειες τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό σκέλος. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα μαχόμαστε σε όλα τα ματς».

Ο τεχνικός του ΑΟΧ έβαλε στην… εξίσωση και τη Σπάρτη: «Δεν έχει αρχίσει ακόμη για να πεις ότι υπάρχει μία εικόνα. Από τα ρόστερ, τις μεταγραφές και τα φιλικά που δώσαμε υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων, όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, ο Απόλλων, η Λαμία, τα Τρίκαλα, που έχουν δυνατό ρόστερ και φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι εκπλήξεις, δηλαδή κάποια ομάδα με καλές προδιαγραφές να αποτύχει και μία άλλη, όπως για παράδειγμα η Σπάρτη, να αναρριχηθεί ψηλότερα».

0001_10

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι το γεγονός ότι η Καλλιθέα είναι η μόνη ομάδα της Β’ Εθνικής, που δεν εκπροσωπείται σε αυτό το αφιέρωμα αποτελεί προσωπική επιλογή του Τάκη Γκώνια. Το a-sports.gr, επιχείρησε να επικοινωνήσει επανειλημμένα με τον πρώην διεθνή άσο, αλλά δεν κατέστη δυνατό παρά τα τηλέφωνα και τα μηνύματα.

* Να σημειωθεί ότι η σειρά με την οποία παρατίθενται οι προπονητές είναι καθαρά αλφαβητική (βάσει της ομάδας στην οποία εργάζονται).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις