‘Έμφραγμα στο 90’ για Ολυμπιακό Β., ήττα 2-1 από Απόλλωνα Λ.

Το αήττητο του Ολυμπιακού Βόλου έσπασε στη Φιλιππούπολη. Ο Απόλλων Λάρισας με γκολ στο 90′ που πέτυχε ο Σάββας στο 90′ νίκησε με 2-1. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 8′ με τον Σαχινίδη, ενώ ο Οικονόμου με φάουλ στο 42′ είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, με τους Στουρνάρα και Ιωαννίδη να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τέλλος και Κωστόπουλος. Στον άξονα έπαιξαν οι Πότσι και Οικονόμου. Οι Σταύρου και Δωματάς κινούνταν στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τους Αναστασίου και Φλίγκο να είναι οι δύο επιθετικοί.
Ο Σάκης Θεοδοσιάδης από την πλευρά του παρέταξε τον Απόλλωνα με τερματοφύλακα τον Φιρινίδη, ενώ οι Σάββας (δεξιά) και Παπαδόπουλος (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ιορδανίδης και Χολέβας. Στη άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Αγρόδημος και Σουλίδης, οι Καμπλιώνης (αριστερά) και Κυριάκος (δεξιά) έπαιξαν ως μεσοεπιθετικοί, με τον Πέντα να παίζει πίσω από τον Σαχινίδη.

Λίγες φάσεις, δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Δυνατό παιχνίδι, με δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίωρο, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Σαχινίδη και ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσε να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη.
Στο 6′ είχαμε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι. Ο Σαχινίδης σούταρε με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Δύο λεπτά, όμως, αργότερα, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Ο Καμπλιώνης κινήθηκε ωραία από τα αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα και ο Σαχινίδης μόνος αμαρκάριστος με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» επηρεάστηκαν από το γκολ που δέχθηκαν, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν επιθετικά, με τους παίκτες του Απόλλωνα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας βλέποντας τον Απόλλωνα να έχει πάρει το κέντρο, έριξε στο παιχνίδι τον Ευθυμιάδη στη θέση του Αναστασίου στο 30′. Ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να αναπτυχθεί επιθετικά. Ο Ευθυμιάδης πέρασε στην αριστερή πτέρυγα, ο Δωματάς πέρασε στη δεξιά, με τον Σταύρο να αγωνίζεται πίσω από τον Φλίγκο.
Στο 36′, ωστόσο, ο Απόλλων έχασε ευκαιρία να κάνει το 2-0. Μετά από λάθος γύρισμα του Κωστόπουλου, ο Σουλίδης έφυγε στην επίθεση έχοντας να ξεπεράσει μόνο την αντίσταση του Τέλλου, πριν βγει τετ α τετ με τον Κατσούλη. Ο Τέλλος, ωστόσο, έκοψε σωτήρια τον μέσο του Απόλλωνα και απεσώβησε από τα χειρότερα την ομάδα του.
Στο 39′ σουτ του Σαχινίδη έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 42′ όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, στην πρώτη φάση των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι. Ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι στη συνέχεια το σώμα του τερματοφύλακα Φιρινίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Σ’ ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός πέτυχε το 1-1 και πήγε με άλλον αέρα στα αποδυτήρια.

“Εμφραγμα”στο 90′ για Ολυμπιακό 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή. Στη θέση του Πότσι πέρασε ο Κολημήτρας. Οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα του δευτέρου μπήκαν καλύτερα, θέλοντας να πάρουν το κέντρο και να δημιουργήσουν τις επιθετικές προσπάθειες για να πετύχουν δεύτερο γκολ.
Ωστόσο, ευκαιρίες δεν δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι», σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που είχε δύο-τρία σουτ επικίνδυνα. Στο μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέντα, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.. Στο 52′ ωραίο σουτ του Καμπλιώνη σε μια αντεπίθεση του Απόλλωνα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη, ενώ στο 56′ σουτ Καμπλιώνη έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.
Ο Απόλλων συνέχισε να προσπαθεί με στημένες φάσεις να απειλήσει το τέρμα του Κατσούλη και στο 58′ μετά από εκτέλεσε φάουλ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σε κόρνερ.
Στη συνέχεια το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα σουτ έξω από την περιοχή (το επιχείρησε ο Ευθυμιάδης) με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού, χωρίς να ανησυχήσει ο Κατσούλης, ενώ σουτ του Καμπλιώνη στο 83′ η μπάλα πέρασε άουτ.
Για να φτάσουμε στο 90′ όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους παίκτες του Ολυμπιακού και μέσα σε όμιλο παικτών ο Σάββας σούταρε, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια και κατέληξε στα δίχτυα του Κατσούλη για να γίνει το 2-1 για τον Απόλλωνα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Παπαλίτσας (Καρδίτσας), Καραγιάννης (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Πέντα, Αγρόδημος-Αναστασίου, Τέλλος, Ευθυμιάδης, Οικονόμου, Κολημήτρας, Κωστόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας, Αγρόδημος, Κυριάκος (75′ Γεωργίου), Πέντα, Σαχινίδης (92′ Διβανές), Σουλίδης (68′ Ανδρέου), Καμπλιώνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης,Κωστόπουλος, Τέλλος, Πότσι (46’Κολημήτρας), Οικονόμου, Δωματάς (λ.τρ. Μπρίτος), Σταύρου, Αναστασίου (30′ Ευθυμιάδης), Φλίγκος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις