Η χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου…

Το αήττητο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν γραφτό να σπάσει στη Φιλιππούπολη της Λάρισας από τον Απόλλωνα, με τους «ερυθρόλευκους» να δέχονται το γκολ της ήττας στο 90′. Σ’ ένα λεπτό που δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Σ’ ένα παιχνίδι ντέρμπι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει βάλει ψηλά τον πήχη φέτος, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός.

Στο πρώτο ημίωρο ήταν… χαμένος μέσα στο γήπεδο, χωρίς να μπορεί να οργανώσει παιχνίδι, να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει φάσεις.
Τον επηρέασε σαφώς το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, μόλις στο 6′, το οποίο άλλαξε τα σχέδια των «ερυθρολεύκων», όπως τόνισε και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, μετά το τέλος του αγώνα. Ένα γκολ στο οποίο η άμυνα του Ολυμπιακού εκτέθηκε, με τον Σαχινίδη να ξεφεύγει της προσοχής των δύο κεντρικών αμυντικών και να σκοράρει. Γενικά στη φάση του γκολ η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Το αρχικό σχήμα με δύο επιθετικούς (Αναστασίου, Φλίγκο), δεν του βγήκε του Τζαναβάρα. Αποδυναμώθηκε το κέντρο και ο Απόλλων το εκμεταλλεύτηκε και ήταν καλύτερος και πιο κινητικός.
Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερη ενέργεια, περισσότερο πάθος στο παιχνίδι τους και αυτό φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο.
Με την είσοδο του Ευθυμιάδη στο 30′, ενός μέσου, τα πράγματα έγιναν κάπως καλύτερα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτασε, έστω και με τύχη (η μπάλα βρήκε το σώμα του τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα μετά την εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου στο δοκάρι).
Αυτή ήταν η μοναδική φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια, προηγουμένως. Ο Φλίγκος ξεκομμένος στην επίθεση δεν τροφοδοτήθηκε από τους μέσους, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως μεσοεπιθετικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση και καλύτερη ψυχολογία, ωστόσο, συνέχισαν να είναι ακίνδυνοι επιθετικά, με την άμυνα του Απόλλωνα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι με εκτελέσεις φάουλ και μακρινά σουτ προσπαθούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, χωρίς να χάσουν και αυτή κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.
Και ενώ όλα έδειχναν πως ο μέτριος Ολυμπιακός θα έπαιρνε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, ήρθε στο 90′ το γκολ του Σάββα για υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να παραμείνει μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα (έχει «συγκάτοικο» και πάλι τον Διαγόρα), είδε τη Νίκη να τον πλησιάζει στους δύο βαθμούς, αλλά κυρίως τον Απόλλωνα να παραμένει «ζωντανός» στο κυνήγι της διεκδίκησης της ανόδου, μειώνοντας στους τρεις πόντους τη διαφορά από την πρώτη θέση. Το σπουδαιότερο, θα έδειχνε στους άλλους διεκδικητές πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο, βγάζοντας μέχρι τώρα δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με Πύδνα και Απόλλωνα.
Σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμη για οτιδήποτε. Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί αυτή την ήττα χωρίς να τον πάρει από κάτω, τη στιγμή που μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τους Μαύρους Αετούς στο Πανθεσσαλικό, ακολουθεί μια τριάδα αγώνων πολύ σημαντική, με Καραϊσκάκη στην Άρτα, Διαγόρα Σεβαστής στο Βόλο και Νίκη στο «Π. Μαγουλάς».
Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής και είναι πρώτος, πιστεύουμε πως δύσκολα θα χάσει την πρωτιά, όταν ακολουθούν τέσσερα ακόμη ματς για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και τα τρία είναι στο Βόλο.
Ωστόσο, μπροστά υπάρχει το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς. Γι’ αυτό θα προετοιμαστεί η ομάδα, κοιτάζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η άνοδος θα έρθει βήμα-βήμα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μέχρι τώρα επτά βήματα από τον στόχο. Απομένουν άλλα 23. Ο μαραθώνιος συνεχίζεται και στην πορεία θα φανεί ποια ομάδα θα αντέξει μέχρι τέλους…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις