Ξεκίνησε, αλλά… διακόπηκε για τις 7/11 η δίκη για το Koriopolis

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε η δεύτερη (και μεγάλη) δίκη για το σκάνδαλο “Koriopolis”, σχετικά με τα “στημένα” παιχνίδια του 2011, παρ’ όλα αυτά διεκόπη για τις 7 Νοεμβρίου και ο λόγος είναι ότι πρέπει να διεξαχθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα. Η δίκη θα γίνει 7, 11, 14, και 25 Νοεμβρίου και στο εδώλιο σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα καθίσουν 84 κατηγορούμενοι, ενώ αρχικά ήταν 93, καθώς ορισμένα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί. Όσο για τους μάρτυρες της υπόθεσης, θα είναι 65. Να πούμε πως η δίκη μετράει ήδη μία αναβολή από τις 15 Απριλίου λόγω της αποχής που είχαν τότε οι δικηγόροι.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Στους 84 βρίσκονται παράγοντες και στελέχη ΠΑΕ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, bookmakers και παίκτες του στοιχήματος. Ανάμεσα τους, ο πρώην πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, που κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία, ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης (κατηγορούνται για κακουργήματα), ο πρώην αντιπρόεδρος της Λίγκας Δημήτρης Τζελέπης.

Ακόμη, ποδοσφαιριστές όπως οι Κώστας Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος έχουν μετατραπεί από κατηγορούμενοι σε μάρτυρες!

Μάλιστα, το δικαστήριο στις 15 Απριλίου είχε εκφωνήσει 69 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Κούγιας, Πατέρας, Πιλάβιος, Τεροβίτσας, Σπανός και οι διαιτητές (πρώην και νυν) Κυζας, Μάνταλος, Γιάχος, Σαραϊδάρης, Παμπορίδης, Αμπάρκιολης, Δαλούκας, Τουμπακάρης, Γεωργαράκος, Πηλαδάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις