«Πουθενά στον κόσμο»

Ο Περικλής Αμανατίδης ρωτήθηκε για την έλλειψη τηλεοπτικής στέγης, αλλά και για τον στόχο του Αιγινιακού.

Απογοητευμένος, όχι από την απόδοση της ομάδας του, αλλά από την ισοπαλία (0-0) με τη Λαμία εμφανίστηκε ο προπονητής του Αιγινιακού, Περικλής Αμανατίδης. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» υποστήριξε ότι μόνο στο πρώτο τέταρτο ήταν καλύτερη η φιλοξενούμενη, ενώ σημείωσε σχετικά με την έλλειψη τηλεοπτικής στέγης: «Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που η δεύτερη κατηγορία δεν έχει τηλεοπτική στέγη…».

Αναλυτικά ανέφερε:

«Μας αφήνει μία πίκρα το αποτέλεσμα με την έννοια ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί και δικαιούμασταν ένα γκολ. Η ομάδα, όμως παίζαμε είναι πάρα πολύ ποιοτική, είναι ένα από τα φαβορί που θα διεκδικήσει την άνοδό της στη Super League, γι’ αυτό και πιστεύω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μας. Σήμερα αυτοί που ήρθαν στο γήπεδο είδαν ένα πολύ καλό παιχνίδι που έλειπε μόνο το γκολ.

Η ομάδα που ξεκίνησε στο πρώτο τέταρτο λίγο πιο αναγνωριστικά μπορώ να πω ότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν η Λαμία. Αυτό, όμως ήταν το μόνο τέταρτο που είχε την υπεροχή. Σε όλο το άλλο παιχνίδι η ομάδα του Αιγινιακού ήταν καλύτερη. Ήταν η ομάδα που φαινόταν ότι μπορούσε να βάλει το γκολ, το πλησίασε πολλές φορές. Δεν έχω παράπονο, όμως το γκολ άλλες φορές μπαίνει, άλλες δεν μπαίνει. Η προσπάθεια είναι αυτή που μένει και συνεχίζουμε.

Πολλοί πίστεψαν ότι το αποτέλεσμα με τον Άρη θα μας έριχνε την ψυχολογία. Σήμερα είδαν μία ομάδα που ήταν συγκεντρωμένη και ψυχωμένη. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Λαμία. Είναι πράγματι ποιοτική ομάδα. Καλή συνέχεια να έχουν και οι δικοί μας οι παίκτες που μπορούν, χωρίς να είναι φαβορί, χωρίς να τους έχουν κατατάξει στις ομάδες που θα «χτυπήσουν» την άνοδο, μπορούν, όμως να αναδειχτούν και αυτοί πρωταγωνιστές. Αυτό θα το καταλαβαίνουν κάθε φορά που θα παίζουν έτσι. Με οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και με αυτές που είναι στην πρώτη ταχύτητα και πάνε για άνοδο».

Θεωρείτε ότι μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς κεντρική διαχείριση, ιδίως για ομάδες που προέρχονται από μικρότερες τοπικές κοινωνίες;

«Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Θα κάνω, όμως ένα σχόλιο επειδή το έψαξα. Είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που η δεύτερη κατηγορία δεν έχει τηλεοπτική στέγη. Στον κόσμο. Έρχεται κόντρα και στις οδηγίες της UEFA, δεν γίνεται αυτό».

Οι στόχοι του Αιγινιακού ποιοι είναι;

«Είναι να σωθεί, να κάνει μία καλή πορεία και να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα. Να ξέρετε ότι οι στόχοι δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να το πει τον Ιούνιο και να μείνει δογματικά πάνω σε αυτό. Μπορεί να αλλάζουν στιγμή με τη στιγμή. Νομίζω ότι εμείς έχουμε βάλει έναν στόχο πιο απτό για τους παίκτες να το καταλαβαίνουν, να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια σοβαροί και ανταγωνιστικοί και από εκεί και πέρα θα δούμε πού θα φτάσουμε».

Η φρεσκάδα που βγάζει η ομάδα οφείλεται στη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι;

«Η δουλειά έγινε από όλες τις ομάδες, ας μην γελιόμαστε, γιατί και η ομάδα της Λαμίας φάνηκε ότι έχει δουλέψει. Εμείς έχουμε κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε ρίξει και τον μέσο όρο ηλικίας και έχουμε φέρει και παίκτες που η φιλοδοξία τους έχει γίνει κίνητρο για κάτι καλύτερο. Γι’ αυτό και θα δείτε στο ρόστερ μας κάποια παιδιά πάρα πολύ νέα και έχουν μπολιαστεί με τρεις, τέσσερις μεγάλους και έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Και, γιατί όχι; Γιατί να μη σταματάνε αυτοί; Έχω πει στους μικρούς αν μπορούν να είναι ασταμάτητοι μέσα στο γήπεδο. Είναι ευκαιρία γι’ αυτούς η διάκριση».

Ο Γιώργος Λιόλιος ανέφερε:
«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Από το αποτέλεσμα μπορούμε να είμαστε στενοχωρημένοι. Είχαμε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Στο πρώτο τέταρτο δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το ματς, ανεβήκαμε και δικαιούμασταν το κάτι παραπάνω. Θα είναι μία δύσκολη συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα κατακτήσουμε τον στόχο μας».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις