Αναστόπουλος: «Οι πονηροί θα κλαίνε στις 10 Ιουνίου»

Yπομονή και ηρεμία συνέστησε ο Νίκος Αναστόπουλος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Άρης δεν νίκησε στην πρεμιέρα της Football League, όπου ήρθε 1-1 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. «Ως Άρης έχουμε στόχο να καθαρίσουμε την κατηγορία όσο το δυνατόν το συντομότερο. Όποιος γράφει το αντίθετο το γράφει εκ του πονηρού.

Κι επειδή αυτό το παραμυθάκι το ξέρω καλύτερα, θα κλαίει στις 10 Ιουνίου. Αν δεν σταματήσει αυτό το παραμυθάκι θα το κάνω εγώ. Θα βγαίνω κάθε μέρα και θα απαντάω», δήλωσε στο «Metropolis».

Τι είπε για το ενδεχόμενο να επιβληθεί πρόστιμο…

Αναλυτικά μίλησε για:

-το 1-1 με την Αναγέννηση και την κατάσταση του Άρη: «Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί κερδίσει όλα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Κάθε πρεμιέρα έχει δυσκολίες. Βλέπουμε και τις άλλες ομάδες που έχουν στόχο την άνοδο οι οποίες στραβοπάτησαν. Εμείς στον Άρη – γιατί αυτή είναι η νοοτροπία του συλλόγου και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο – θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ασχέτως του τι θέλουμε. Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν είναι έτοιμη. Βλέπετε εσείς κάποια ομάδα να είναι έτοιμη να… ρίχνει 3-4 γκολ σε κάθε αγώνα; Με την Καρδίτσα προσπαθήσαμε πολύ. Μπορεί να μην είχαμε κραυγαλέες ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα η οποία έπαιξε με όπλο τη θέληση και στη μοναδική φάση που επισκέφτηκε την περιοχή μας, μας έκανε και το γκολ. Οι περισσότεροι αντίπαλοί μας θα έχουν αυτό το σκεπτικό».

-την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά και του μπασκετικού Άρη από τον ΠΑΟΚ: «Και η Μπαρτσελόνα έφαγε τρία γκολ. Την περασμένη εβδομάδα ο Άρης έχασε στο μπάσκετ από τον ΠΑΟΚ. Ποιος είναι πληρωμένος ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ; Ποιος έχει καλύτερο ρόστερ; Δεν άκουσα τίποτε. Θέλουμε να τα κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια αλλά δεν γίνεται να πάμε στη Σούπερλιγκα από μία μέρα στην άλλη. Θα πάμε στις 10 Ιουνίου, όχι αύριο ούτε μεθαύριο. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε και να μην κάνουμε τους προπονητές. Οι προπονητικές αναλύσεις μπορούν να γίνουν αλλά δεν μπορεί να νομίζει ο οποιοσδήποτε ότι η άποψή του είναι η σωστή. Εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται ο προπονητής. Εμείς ετοιμαζόμαστε πάντα για τη νίκη είτε παίζουμε με την Καρδίτσα είτε με τη Ρεάλ. Αν δεν κερδίσουμε, τουλάχιστον να μην χάσουμε. Βλέπετε έτοιμη ομάδα; Είναι τα Τρίκαλα; Ο Απόλλων; Ο ΟΦΗ; Η Λαμία; Πώς έχουμε απαίτηση στον Άρη να τα κάνουμε όλα από τη μία μέρα στην άλλη. Και την προηγούμενη φορά που ήμουν στον Άρη ξεκινήσαμε με ήττα στη Νίκη Βόλου, μετά είχαμε την ισοπαλία με τον Θρασύβουλο και μετά ήττα από Σέρρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εγώ μιλάω κι όταν χάνουμε. Δεν γίνεται να πάρουμε κατηγορία από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν είπα ποτέ ότι θα κάνουμε 34 νίκες. Είμαστε μια νέα ομάδα. Δείτε ποιοι έπαιζαν πέρυσι και φέτος. Ηταν το δεύτερο επίσημο παιχνίδι».

-το ματς του Απόλλωνα με την Καλλιθέα: «Είχε πάει άνθρωπος από την ομάδα και είδε τον αγώνα και μου είπε ότι η Καλλιθέα έπρεπε να είχε κερδίσει με 1-5. Ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του Άρη». Σε ερώτηση σχετική με τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των ομάδων που είχαν αρνητικά αποτελέσματα στην πρεμιέρα και πιο συγκεκριμένα για τα όσα έγιναν στα Τρίκαλα είπε… «Δεν είναι λύση να μπεις στα αποδυτήρια. Άλλο ο κύριος Γιαλιάς κι άλλο εμείς. Το ζητούμενο είναι να καταλάβουμε ότι δεν μπορείς να πάρεις την κατηγορία από τη μία μέρα στην άλλη. Όλες οι ομάδες κόντρα στον Άρη παίζουν τον υπέρ πάντων αγώνα»

-το χθεσινό ματς και τη συνέχεια: «Χθες ξεκίνησε το παιχνίδι και στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να μπούμε με δύναμη για να μη δώσουμε το δικαίωμα στην Καρδίτσα να πιστέψει στο θετικό αποτέλεσμα. Το επισημάναμε αλλά αυτό ήταν το μόνο λάθος. Έπρεπε να μπούμε πιο δυνατά. Μετά το δεκάλεπτο είχαμε ωραίες εναλλαγές της μπάλας και τέσσερις φορές δεν βγήκε η τελική πάσα. Από εκεί και πέρα όμως, έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι ήταν σίγουρο ότι με 1-0 θα κερδίσουμε. Έτυχε να γίνει το κοροϊδίστικο πέναλτι, όπως είχε γίνει και στη Λαμία. Το ζητούμενο να καταλάβουμε ότι δεν παίρνεις κατηγορία έτσι. Ομάδες που ήταν πρωταθλήτριες στα φιλικά παιχνίδια δεν βλεπόντουσαν προχθές. Πετάγανε στα φιλικά…».

-την επικοινωνία με τον Θόδωρο Καρυπίδη και την πιθανότητα επιβολής προστίμου: «Δε μίλησα με τον κύριο Καρυπίδη, είναι εκτός Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, αυτό το ζήτημα είναι οικογενειακό κι όταν έρθει ο κύριος Καρυπίδης θα το συζητήσουμε. Η δική μου ευθύνη είναι μέσα στα αποδυτήρια».

-την κριτική που του γίνεται από κάποιους: «Σαν Άρης έχουμε στόχο να καθαρίσουμε την κατηγορία όσο το δυνατόν το συντομότερο. Όποιος γράφει το αντίθετο το γράφει εκ του πονηρού. Κι επειδή αυτό το παραμυθάκι το ξέρω καλύτερα, θα κλαίει στις 10 Ιουνίου. Αν δεν σταματήσει αυτό το παραμυθάκι θα το κάνω εγώ. Θα βγαίνω κάθε μέρα και θα απαντάω. Κάνε αληθινή και τίμια κριτική και όχι να αποσκοπείς κάπου. Είμαι χρόνια στην μπάλα και ξέρω. Οι πραγματικοί αρειανοί που αγαπούν την ομάδα, όχι από συμφέρον, να την αγκαλιάσουν και να τη στηρίξουν. Στο τέλος να γίνει ο απολογισμός. Όχι τώρα. Αν το κάνεις τώρα, το κάνεις εκ του πονηρού. Και από εμένα θα παίρνεις απαντήσεις. Όποιος κι αν είσαι, σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι. Στο τέλος οι οπαδοί του Άρη θα είναι χαρούμενοι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις