Στοίχημα: Παιχνίδι με τα γκολ στο Europa League (video)

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα η σημερινή ημέρα στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, καθότι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δίνουν κρίσιμα παιχνίδια για την τέταρτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά τα παιχνίδια των δύο ομάδων της Αθήνας, ενώ πριν περάσουμε στην ανάλυση των προτάσεων, μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε, μεταξύ άλλων, για την εξέλιξη των αγώνων σε πραγματικό χρόνο, στην κατηγορία πάμε στοίχημα αποτελέσματα .

Με το Over 2.5 στη Λεωφόρο

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.00. Υποχρεωμένος να νικήσει είναι απόψε ο Παναθηναϊκός, που μετράει μόλις έναν πόντο έπειτα από τρεις αγωνιστικές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με δεδομένο ότι η Θέλτα παίζει εκτός έδρας κόντρα στον Άγιαξ και δεν αποκλείεται να έχει απώλειες, οι πράσινοι οφείλουν να κερδίσουν τη Σταντάρ Λιέγης, να ανέβουν στους 4 πόντους και να τα παίξουν «όλα για όλα» στις τελευταίες δύο αγωνιστικές με Άγιαξ (εκτός) και Θέλτα (εντός). Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αφήνει σχεδόν οριστικά εκτός το «τριφύλλι», που πηγαίνει στον σημερινό «τελικό» με πάρα πολλά προβλήματα απ’ όλες τις απόψεις. Οι απουσίες των Σάμπα, Ζέκα, Λεδέσμα, Χουλτ, Γουακάσο και Βιγιαφάνες «δένουν» τα χέρια του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει στην αποστολή 5 (!) νεαρούς παίκτες από την Β’ λίστα που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ (Μίγγος, Αγγελόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου και Ξενόπουλος). Εκτός όλων των παραπάνω, οι πράσινοι θα στερηθούν της βοήθειας και του προπονητή τους, ο οποίος είναι τιμωρημένος απ’ τη διοργανώτρια αρχή έπειτα απ’ τις εντονότατες διαμαρτυρίες του στο ματς της Λιέγης με τη Σταντάρ (2-2). Εξαιρεθέντων των τερματοφυλάκων και των «μικρών», ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει το σημερινό εξόχως κρίσιμο παιχνίδι με 12-13 παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι αν το αρχικό πλάνο δε «δουλέψει», τότε οι πιθανότητες να γυρίσει την κατάσταση είναι λίγες. Μετρημένα τα «κουκιά» για την ενδεκάδα, αυτό που απομένει να φανεί είναι αν ο Στραματσόνι προτιμήσει 3-5-2 ή 4-2-3-1.

«Τελικός» είναι το σημερινό ματς και για τη Σταντάρ Λιέγης, που μετράει 2 πόντους έπειτα από τρεις αγωνιστικές και ετοιμάζεται για δύο σερί εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και Θέλτα (24/11). Τα πράγματα δυσκόλεψαν πάρα πολύ για τους Βέλγους, οι οποίοι ίσως να είχαν ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση αν είχαν χάσει εντός έδρας απ’ τον Παναθηναϊκό πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο έχοντας και τη βοήθεια της διαιτησίας κατάφεραν να γυρίσουν το 0-2 σε 2-2. Αυτό το αποτέλεσμα φάνηκε να αλλάζει τη ψυχολογία, καθώς ακολούθησε το εντός έδρας 5-0 επί της Μπέβερεν, εντούτοις η συνέχεια ήταν καταστροφική. Ήρθε το εκτός έδρας 1-0 απ’ τη Γάνδη, σ’ ένα ματς όπου η Σταντάρ θα μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία, αλλά δε δικαιούταν απολύτως τίποτα στο εκτός έδρας ματς με την Οστάνδη την Κυριακή. Έχανε 2-0 στο 21’, έκανε μια καταστροφική εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια, μένοντας στο -2 απ’ την εξάδα και πολύ μακριά απ’ τις ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση. Ήταν η τρίτη ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές για τη Σταντάρ, στις δύο εξ αυτών δε σκόραρε (0-1). Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός έδρας φέτος έχει κερδίσει μόλις μια φορά σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει ρεκόρ 1-3-5, δέχτηκε γκολ στα 8/9 παιχνίδια. Περιμένουμε «ανοιχτό» ματς.

G/G στο Καζακστάν

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Αστάνα – Ολυμπιακός, όπου επιλέγουμε το Goal / Goal σε απόδοση 1.95. Τη δύναμη της έδρας της θέλει να εκμεταλλευθεί η Αστάνα στο σημερινό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, προκειμένου να μη μείνει πρόωρα εκτός της διεκδίκησης της πρόκρισης. Μόλις ένα βαθμό έχουν συλλέξει οι Καζάκοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, από την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις. Αντίθετα, έφυγαν ηττημένοι από «ΓΣΠ» (2-1) και «Καραϊσκάκης». Έρχονται στο σημερινό παιχνίδι ως εν ενεργεία πρωταθλητές Καζακστάν, καθώς τερμάτισαν τελικά στο +2 από τη 2η Καϊράτ Αλμάτι. Μάλιστα, έκαναν συντήρηση δυνάμεων στα δύο τελευταία παιχνίδια τους, μένοντας στο 0-0 κόντρα σε Οκζέτπες και Ίρτις (αμφότερα εκτός έδρας). Σημειώστε, πάντως, ότι οι Καζάκοι «τρέχουν» σερί 3-2-1 στα τελευταία έξι εντός έδρας παιχνίδια τους για το Γιουρόπα Λιγκ, κρατώντας και ανέπαφη εστία στα 4/6 ματς. Πλήθος προβλημάτων για τον Στοΐλοφ στο σημερινό ματς. Τιμωρημένος ο μέσος Κάνιας, ο οποίος είχε αποβληθεί στο «Καραϊσκάκης». Παραμένουν στα πιτς οι Νουργκαλίεφ και Ιμπραΐμι, θύμα τραυματισμού έπεσε και ο μέσος Ταγκιμπέργκεν. Παράλληλα, παραμένουν αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί Άνισιτς και Σιτόφ.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, γνωρίζει ότι με μία σημερινή νίκη βγάζει και μαθηματικά την Αστάνα εκτός του παιχνιδιού της πρόκρισης και φτάνει πολύ κοντά στο «σφράγισμα» της παρουσίας του στους «32». Από εξάδα νικών σε όλες τις διοργανώσεις έρχονται οι πρωταθλητές Ελλάδας, με το 4-1 επί των σημερινών αντιπάλων της 3ης αγωνιστικής να συνοδεύεται από τις νίκες πρωταθλήματος επί των ΠΑΟΚ (2-1) και Ατρομήτου (0-1) και αυτή με 3-0 επί του Πλατανιά για το Κύπελλο. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν καλή απόδοση στο σαββατιάτικο ματς του Περιστερίου, το οποίο είχε έντονο «τρίτο ημίχρονο» με σφοδρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τη διαιτησία. Υπερτονίζουμε, επίσης, ότι την προσεχή Κυριακή υπάρχει το σούπερ ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της παρούσας κατάστασης της βαθμολογίας (με νίκη ο Ολυμπιακό ξεφεύγει στο +7). Έτσι, ο Μπέντο θα παρατάξει σήμερα την ομάδα με πλήρως εναλλακτικό σχήμα, προχωρώντας πιθανότατα σε επτά αλλαγές σε σχέση με τα… συνηθισμένα. Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς και Ντα Κόστα έμειναν πίσω για λόγους ξεκούρασης, ενώ οι Μάριν και Σιόβας ένιωσαν ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να προστατευθούν ενόψει… ντέρμπι. Θα πάμε με το G/G.

Άλλη μια νίκη για τη Νις

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Νις – Σάλτσμπουργκ, όπου επιλέγουμε τον άσσο σε απόδοση 1.95. Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Νις τον τελευταίο μήνα, καθώς προέρχεται από πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Φαβρ επικράτησε των Λοριάν (2-1 εντός έδρας), Λυών (2-0 εντός έδρας), Μετς (4-2 εκτός έδρας) και Ναντ (4-1 εντός έδρας) για το πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σάλτσμπουργκ (1-0 εκτός έδρας) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ πριν από δύο βδομάδες. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Γάλλων στη διοργάνωση, καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες από τις Σάλκε (1-0 εντός έδρας) και Κρασνοντάρ (5-2 εκτός έδρας). Απόψε κόντρα στη Σάλτσμπουργκ η Νις θα κυνηγήσει μονάχα τους τρεις βαθμούς της νίκης, έτσι ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής της στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αξίζει να σημειώσουμε πως βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σάλκε, τρεις από τη δεύτερη Κρασνοντάρ και ισάριθμους μπροστά από την αποψινή αντίπαλό της.

Με την πλάτη στον τοίχο ταξιδεύει στη Γαλλία η Σάλτσμπουργκ για να αντιμετωπίσει τη Νις, από την οποία ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 πριν από δύο βδομάδες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν το συγκρότημα του Όσκαρ Γκαρσία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Κρασνοντάρ (1-0 εντός έδρας) και Σάλκε (3-1 εκτός έδρας), παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εφόσον δεν καταφέρει να πάρει απόψε το «τρίποντο» ή αναδειχθεί ισόπαλο και η Κρασνοντάρ αποφύγει την ήττα τότε θα τεθεί νοκ άουτ από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Επτά σερί ήττες γνώρισαν οι Αυστριακοί στο Γιουρόπα Λιγκ. Στις τέσσερις σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ παράλληλα σημειώθηκε no-goal. Η τελευταία φορά που κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη χρονολογείται πριν από δύο χρόνια, και πιο συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου του 2014 κόντρα στην Άστρα (5-1 εντός έδρας).

Το παίρνει η Μπάμπεργκ

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Μπάμπεργκ – Αρμάνι Μιλάνο, όπου επιλέγουμε το -3,5 των Γερμανών σε απόδοση 1.87. Τέσσερις αγώνες έχει δώσει η Μπάμπεργκ, τέσσερα οριακά αποτελέσματα έχει παρουσιάσει αφού ηττήθηκε 67-66 από την Φενέρ, νίκησε 89-86 την Ούνιξ, ηττήθηκε 83-84 από ΠΑΟ και 78-74 από την Μπαρτσελόνα. Το αρνητικό ρεκόρ που διατηρεί η Μπάμπεργκ δεν της αξίζει και σήμερα στην έδρα της θέλει μια νίκη επί της Αρμάνι που θα τις φέρει ισόβαθμες με 2-3. Η Αρμάνι είναι πάρα πολύ βελτιωμένη από τις προηγούμενες σεζόν με τον Ρέπεσα, αξίζει εμπιστοσύνης σε πάρα πολλά ματς, ειδικά σε αυτά της Ιταλίας και έχει βάλει στόχο την οκτάδα της διοργάνωσης. Σήμερα το φαβορί είναι η Μπάμπεργκ που θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, αν και ήδη έχει υποστεί μία ήττα, από τον Παναθηναϊκό δεχόμενη σερί 0-11 στα τελευταία τρία λεπτά. Η Μπάμπεργκ θα πιέσει πάρα πολύ την Αρμάνι γνωρίζοντας ότι αν διακοπεί έστω για μικρό χρονικό διάστημα η επιθετική λειτουργία της ιταλικής ομάδας το σύνολο αποσυντονίζεται. Αν το πετύχει αυτό τότε θα νικήσει και εύκολα, αξίζει εμπιστοσύνης η ομάδα του Τρινκιέρι και η επιλογή είναι η Μπάμπεργκ -3.5.

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του παιχνιδιού ΠΑΟΚ – Καραμπάκ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις