Ο Ηρακλής πήρε το ντέρμπι με τον Πύρασο

Ο Ηρακλής ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον Πύρασο, το οποίο διεξήχθη σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης. Η ομάδα του Κυριάκου Κοκκινάκη υποχρέωσε την ομάδα της Ν. Αγχιάλου στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην Α’ ΕΠΣΘ.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε μόλις στο 4′ από τον Κώστα Λιάρο και έμελε να κρίνει την έκβαση του αγώνα. Σε μακρινό γέμισμα, οι αμυντικοί του Πυράσου δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Λιάρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιλίγκου, για να γράψει έτσι το 1-0.
Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής, γνωρίζοντας πως υστερούσε σε φυσική κατάσταση, έναντι του Πυράσου, έδωσε χώρο στην ομάδα της Ν. Αγχιάλου και έπαιξε με αντεπιθέσεις, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος ο Πύρασος ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, ανέβαζε σταδιακά την πίεση στην άμυνα του Ηρκαλή, με στόχο να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν τις καλύτερες φάσεις στο παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Πολυμέρου, έδειξε τις μεγάλες του ικανότητες, πραγματοποιώντας δύο σωτήριες επεμβάσεις. Στο 84′ ο Αλέξανδρος Σιώμος βγήκε τετ α τετ με τον Πολυμέρου, πλάσαρε, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να κρατά το 1-0 για την ομάδα του, ενώ στο 87′ ο Πολυμέρου έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε ο Μπέικος.
Τακτικά οι παίκτες του Ηρακλή τα πήγαν πολύ καλά, καθώς δεν δέχθηκαν γκολ από τον Πύρασο και στο τέλος πανηγύρισαν μια πολύ σπουδαία νίκη, με αντίπαλο μια ομάδα που είναι από τις διεκδικήτριες της ανόδου.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Μοράλες, Γιαουπλάρι, Γιαμαλής, Μαυρίδης, Τρελόπουλος, Λιάρος (60′ Μίλτος), Κοντοβάς, Ασλάνογλου (85′ Λιάκος), Σατελιάν (68′ Φέζο)
ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης (65′ Μπέικος), Μαλισσιόβας, Κοτζαθανάσης (70′ Χ. Μπούτλας), Τανάγιας, Μπασδάνης, Χατζητρακόσιας (42′ Στεφανής), Σιώμος, Κατής, Σφάκας.

FASA_ΖΩΖΑΝΑ.jpg

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις