Π. Τζαναβάρας: Είχαμε άγχος μετά από μια εβδομάδα πίεσης

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς τόνισε πως η ομάδα του είχε άγχος, ωστόσο, χάρηκε τόσο για τη νίκη, όσο και για την επιστροφή του Ντα Κόστα, ενός ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει την ομάδα, όπως ανέφερε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

 

«Χάρηκα, εκτός από τη νίκη, με ένα καθαρό σκορ 3-0, την επάνοδο του Ντα Κόστα, ο οποίος έστω και για 60 λεπτά μπήκε στην ομάδα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης για μένα και θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Του εύχομαι να είναι πάντα υγιής και δυνατός.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ξέραμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ελευθεροχωρίου. Έπρεπε να έχουμε υπομονή, προσπαθήσαμε να πλαγιοκοπήσουμε την αντίπαλη άμυνα από τα πρώτα λεπτά, είχαμε άγχος, όμως, να πετύχουμε το γκολ. Γι’ αυτό και παίζαμε με κάποιες μπαλιές μακρινές προς την άμυνα των Μαύρων Αετών. Εκεί υπήρχε μαζική συγκέντρωση παικτών και δεν υπήρχαν οι χώροι. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε να σκοράρουμε και να πάμε πιο απελευθερωμένοι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Είπαμε στα αποδυτήρια ότι το παιχνίδι θέλει πολλή δουλειά, γιατί το Ελευθεροχώρι ήταν επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις και μας δημιούργησε μια πολύ καλή ευκαιρία με το δοκάρι. Βλέπετε ότι πολλές φορές με μία ευκαιρία ή με δύο μπορείς να πάθεις ζημιά από τον αντίπαλο. Έτσι είναι παιχνίδια στο Βόλο με όλους τους αντιπάλους. Δεν υπάρχουν χώροι να παίξουμε. Άρα το
παιχνίδι μας είναι στις πάσες, στις διεισδύσεις, στις πλαγιοκοπήσεις και μέσα στην περιοχή. Ευτυχώς, εξελίχθηκαν όλα καλά στο τέλος και πήραμε το παιχνίδι με ένα καθαρό σκορ.
Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Τη διαχειριστήκαμε καλά και τώρα συνεχίζουμε. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Και συναισθηματικά και ψυχικά αυτή η βδομάδα ήταν πολύ πιεσμένη και το είδαμε και στις αρχές του παιχνιδιού πόσο αγχωμένοι ήταν οι παίκτες.
Να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη βοήθειά του. Έχω πει ότι κάθε Κυριακή δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Βλέπετε τα αποτελέσματα. Εμείς από την πλευρά μας θα δουλέψουμε. Ήρθε ο Ντα Κόστα πίσω, σε δέκα μέρες θα έρθει και ο Ζώνας και θα είμαστε όλο το ρόστερ μαζί. Πιστεύω, πως όλα θα πάνε καλά. Δουλειά και λίγα λόγια.
Αυτή την βδομάδα θα ξεκουραστούμε και θα συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον Καραϊσκάκη. Καλή συνέχεια στην ομάδα των Μαύρων Αετών και στο συνάδελφό μου».
Για το αν υπήρχε άγχος στην ομάδα μέχρι να έρθει το δεύτερο γκολ στο 80′:
«Υπάρχει άγχος στην ομάδα. Δεν το βλέπετε; Και στην αρχή είχαμε άγχος, για να πετύχουμε το γρήγορο γκολ, και μετά το 1-0, για να σιγουρέψουμε το παιχνίδι. Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, όσο νομίζετε. Γι’ αυτό δουλεύουμε πάρα πολύ σ’ αυτό κομμάτι, στις διεισδύσεις, στις πλαγιοκοπήσεις, στα τελειώματα, γιατί έχουμε να κάνουμε συνέχεια με μία συγκεντρωμένη άμυνα, με δέκα παίκτες στην περιοχή. Χωρίς να θέλω να προσβάλω την αντίπαλη ομάδα, έτσι αποφάσισε να παίξει κι έτσι έπαιξε. Βλέπουμε ομάδες, που χάνουν με 1-0 και 2-0 και δεν αλλάζουν τακτική. Δεν έχεις χώρους να τρέξεις, οπότε θέλει παιχνίδι υπομονής, για να ασφαλίσεις το παιχνίδι. Το άγχος μεγαλώνει και ο αντίπαλος που είναι ξεκούραστος, σε ψάχνει σε μία αντεπίθεση. Το καλοκαίρι που παίζαμε με ομάδες Β’ Εθνικής που ανοίγονταν και έπαιζαν μπάλα, είδατε τι έκανε η ομάδα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα και πρέπει να καταλαβαίνουμε και τους ποδοσφαιριστές».
Για τα λάθη που γίνονται επανειλημμένα στην ομάδα από συγκεκριμένους παίκτες: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Βλέπω τα λάθη. Τα βλέπω όλα. Συμφωνώ ότι είναι επανειλημμένα. Συζητάω με τους παίκτες και δουλεύουμε πάνω στα λάθη. Κάποιοι βελτιώνονται, κάποιοι αργούν να βελτιωθούν. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η επιμονή μου, οι συζητήσεις μου με τους παίκτες είναι προς την κατεύθυνση, πως θα μηδενίσουμε τα λάθη μας».

Δ. Ψύρρας: Στοιχίζουν τα ατομικά λάθη
Ο προπονητής των Μαύρων Αετών, Δημήτρης Ψύρρας, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τόνισε πως η ομάδα του έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας του Ελευθεροχωρίου:

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό Βόλου για την φιλοξενία που ήταν άψογη. Από εκεί και πέρα ξέραμε πως είχαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες, δουλεύοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού όλη την εβδομάδα. Θεωρώ, πως αν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές αδράνειας, η ομάδα στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.
Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη, γιατί τα πληρώνουμε. Μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και να πάρουμε κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι και εκεί που λες ότι μπορείς να πάρεις κάτι, φεύγεις από το παιχνίδι και το αποτέλεσμα είναι 3-0.
Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε.
Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Πολύ καλή ομάδα, μας δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχε κατοχή μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Εμείς ακολουθήσαμε αμυντικό πλάνο, κλείσαμε τους διαδρόμους, ωστόσο, βάλαμε τη μπάλα κάτω, προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και είχαμε ευκαιρίες για γκολ.
Ακολουθεί ένας «Γολγοθάς» για μας. Κάναμε σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδι η ομάδα κάνει καλές εμφανίσεις, όμως δεν έρχονται τα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις