Ξηροφώτος: «Να σέβονται περισσότερο μία ιστορική ομάδα όπως η Νίκη»

Την ασέβεια προς μία ιστορική ομάδα από τον διαιτητή, επισήμανε ο Στέφανος Ξηροφώτος μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πύδνα Κίτρους. Ο κυανόλευκος τεχνικός εξέφρασε την άποψη πως τα σφυρίγματα του κ. Τεβεκέλη επηρέασαν το αποτέλεσμα, όμως αυτό θα πεισμώσει την ομάδα που θα παλέψει μέχρι τέλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Για το παιχνίδι καταρχήν να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε και να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Όσον αφορά το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό κάποιοι δεν σέβονται κάποιες ομάδες ιστορικές όπως είναι η Νίκη Βόλου. Από το πρώτο λεπτό υπήρχε μια ασέβεια και μια αδικία για την ομάδα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε μία μία φάση, ήταν πολλές που επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα εγώ μένω σε αυτό, κάποιοι πρέπει να σέβονται περισσότερο μια ιστορική ομάδα όπως είναι αυτή. Όχι μόνο τη Νίκη Βόλου, αλλά όλες τις ιστορικές ομάδες που τις ακολουθεί ο κόσμος, παιδιά μεγαλώνουν υποστηρίζοντας αυτές τις ομάδες και πρέπει να τις σέβονται περισσότερο. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο κάνουν κάποια πράγματα, εμείς που ξέρουμε από ποδόσφαιρο κι έχουμε μεγαλώσει με αυτό μας πειράζει ότι είναι προφανής. Ο τρόπος είναι προφανής. Μέσα στο ποδόσφαιρο υπάρχει το λάθος αλλά όταν κάτι είναι προφανές υπάρχει πρόβλημα. Εμείς όλα αυτά, δικιά μας δουλειά είναι να μας κάνουν πιο δυνατούς.

Να ξέρουν όλοι αυτοί ότι οτιδήποτε κι αν γίνει, η δική μας η ομάδα, επειδή αποτελείται από νέα παιδιά και έχουμε εννέα παιδιά από τον Βόλο και παιδιά με πολύ καλούς χαρακτήρες, έχουμε συγκεκριμένο στόχο κι αυτό που θέλουμε θα το φτιάξουμε. Σήμερα ξεγυμνώθηκε το πρόβλημα. Επειδή η προσπάθεια της ομάδας μου ήταν καλή ξεγυμνώθηκε αυτό που ήθελε να γίνει. Υποσχόμαστε ότι η συγκεκριμένη εικόνα που είδα κι αυτό που μένει θα μας κάνει πιο δυνατούς ως ομάδα.

Καλή συνέχεια στην Πύδνα, κι εμείς να είστε σίγουροι θα δείτε ακόμη πιο δυνατά πράγματα από την ομάδα».

xorigoi kitros

Για την αγωνιστική εικόνα: «Είναι ένα ντέρμπι κι όποιος βάλει πρώτος γκολ έχει σαφές προβάδισμα. Στα πρώτα 30 λεπτά, εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που η ομάδα της Πύδνας μπήκε πιο καλά, μετά ήμασταν εμείς οι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, υπήρχαν οι δυο «αμφισβητούμενες φάσεις», χάσαμε το τετ- α- τετ, έκανε ένα γκολ επιθετικό φάουλ η Πύδνα και είμαι σίγουρος γι’ αυτό βάλτε το βίντεο να το δείτε, έσπρωξε και μπήκε γκολ κι έγινε το 1-0. Από εκεί και πέρα στο επόμενο διάστημα ήταν καλύτερος ο αντίπαλος και πήγε το παιχνίδι όπως πήγε.

Σ’ αυτά τα παιχνίδι δυο τρεις φάσεις είναι οι κρίσιμες, πάει στη λεπτομέρεια… Εγώ δεν μιλάω μόνο για τις κρίσιμες φάσεις, έχω κι άλλα παράπονα. Τα φάουλ αυτά που καταλαβαίνεις ότι όταν δεν τα παίρνεις θες να είσαι πίσω από την μπάλα. Αυτό. Αυτή είναι η γνώμη μου για το παιχνίδι, πάντα τη λέω όπως βλέπω το παιχνίδι κι επαναλαμβάνω θα το χρησιμοποιήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες για να πεισμώσει ακόμη περισσότερο η ομάδα και να γίνει πιο δυνατή και πιο ενωμένη.

Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας, η διοίκηση, οι παίκτες και τελευταίοι εμείς, που απλά εκπροσωπούμε μια μεγάλη προσπάθεια, όλοι αυτοί υποσχόμαστε να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Και ίσως να μας κάνει στο τέλος και καλό αυτός ο κύριος, όπως και οποιοσδήποτε άλλος κάνει το ίδιο πράγμα. Θα είμαστε πιο δυνατοί».

Για τον στόχο της ανόδου: «Έχουμε πει ότι θα διεκδικήσουμε την άνοδο. Από εκεί και πέρα θα είναι πιο μανιασμένη η προσπάθεια».

Αν η ασέβεια υποκρύπτει σκοπιμότητα: «Το αφήνω σε εσάς. Ότι είδατε γράψτε το».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις