“Σοκ” στις καθυστερήσεις για Αμβακία

Το πρώτο μέρος κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια στείρα υπεροχή, και να μην απειλούν ιδιαίτερα την άμυνα των Κωστακιών, μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν και έκλεισαν στα καρέ τους τους γηπεδούχους.

Στο 38′ είχαμε την πρώτη στιγμή στο ματς, με το Δεμηρτζόγλου να σουτάρει εντός περιοχής, κι από την κόντρα το σουτ να φεύγει κόρνερ. Στο επόμενο πεντάλεπτο είχαμε δύο πολύ καλές στιγμές για το Διαγόρα.

Αρχικά, στο 41′ ο Μπενίσκος άνοιξε ωραία το παιχνίδι βγάζοντας μόνο το Βασίλιεβιτς, ο οποίος απέναντι από το Βαρέλη, αντί να πλασάρει, έσπασε την μπάλα στο πουθενά. Δύο λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν από σέντρα του Τσαγκαράκη, ο Δεμηρτζόγλου σηκώθηκε μόνος, όμως ο Βαρέλης επενέβη σωτήρια πάνω στη γραμμή, κρατώντας το “μηδέν”.

Στο δεύτερο μισό, συνεχίστηκε η ίδια εικόνα στο ματς, με την Αμβρακία να δυσκολεύεται να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, ψάχνοντας με μεγάλες μπαλιές το Σιδηρόπουλο που ήταν κλεισμένος καλά. Στο 53′, οι αμυντικοί της αρτινής ομάδας έδιωξαν τελευταία στιγμή την μπάλα, μετά από αναστάτωση σε εκτέλεση κόρνερ.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Βαρέλης έβγαλε δύσκολα στη γωνία του σουτ του Δεμηρτζόγλου, και στην επαναφορά, το γύρισμα του Μπενίσκου έδιωξαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί. Ένα λεπτό μετά, ο Μπενίσκος κοντρόλαρε και βρέθηκε μόνος απέναντι στο Βαρέλη, όμως σούταρε απελπιστικά ψηλά.

Το μονόλογο των φάσεων του Διαγόρα, έσπασε η μόνη καλή φάση του ματς για την Αμβρακία, όταν στο 65′ ο Σιδηρόπουλος έβγαλε ωραία στην πλάτη της άμυνας τον Μπαλαδήμα, όμως αυτός πρόλαβε να πλασάρει υπό ασφυκτική πίεση αμυντικού, στην έξοδο του τερματοφύλακα, και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Διαγόρας όσο περνούσε η ώρα έκλεινε την Αμβρακία στο μισό γήπεδο, όμως δεν απειλούσε ουσιαστικά, πέραν από κάποια καλά, αλλά άστοχα μακρινά σουτ των Λάγδαρη και Κουντουριώτη.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η αρτινή ομάδα θα έπαιρνε τον πολυπόθητο βαθμό, απέναντι στον πρωτοπόρο, φτάσαμε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πέτσας κράτησε στην περιοχή τον Σαμανίδη, με τη δαιτητή Τσιοφλίκη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τσαγκαράκης, με το Βαρέλη να μην μπορεί να αποσοβήσει το εξαιρετικό πέναλτι του παίχτη του Διαγόρα, παρά την προσπάθειά του, με το 0-1, να μην αλλάζει στο υπολειπόμενο ένα λεπτό των καθυστερήσεων.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε το Διαγόρα στην κορυφή της βαθμολογίας, και την Αμβρακία στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς, χάνοντας δεύτερο σερί ματς στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα.

Διαιτητής : Τσιοφλίκη Ανδρομάχη Βοηθοί : Μάνος Βασίλης – Πατέτσος Γιώργος

Αμβρακία Κωστακιών (Μπαλάφας): Βαρέλης, Τάσσος, Βασίλας (91′ Νικολαϊδης), Λύτος, Παπαρούνης, Βερλέκης, Παππάς (90′ Μπεζεβέγκης), Μπάκας (78′ Πέτσας), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Μπαλαδήμας

Διαγόρας Σεβαστής (Παπαδόπουλος): Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Λάγδαρης, Δημητρίου, Τερζής, Κουντουριώτης, Δεμηρτζόγλου (80′ Μυλωνάς), Τσαγκαράκης, Μπενίσκος, Βασίλιεβιτς (55′ Καράμπελας), Σαμανίδης (95′ Καλουσίδης)

artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις